Prishopp på hvete på verdensmarkedet -tørke, hetebølger og flom skaper frykt for at det kan bli mangel på hvete

VGs papirutgave og E24 kunne for noen dager siden fortelle sine lesere at det kan bli mangel på cola og ølbokser og at tørste nordmenn ikke nødvendigvis vil kunne nyte kald drikke fra bokser fremover. Det VG og E24 ikke snakker noe om i det hele tatt, er den økende internasjonale mangelen på soyabønner, hvete og landbruksprodukter. Corona-nedstengninger i kombinasjon rekordtørke, skogbrann, flom, kraftig internasjonal prisstigning og forstyrrelser i forsyningslinjene er selvfølgelig en “ikkesak” for MSM i Norge. Selv om medier, forum og varslere nå advarer om at det vil kunne bli omfattende mangler i butikkene, -ser det ut som om media og myndighetene ønsker å skape et inntrykk av at alt er bare bra, inntil det ikke lenger er bare bra.

Den økende globale prisstigningen på varer er noe mange forbrukere allerede opplever. Mange produkter har steget betydelig i pris det siste året, og verre vil det bli utover høsten. I hvertfall dersom det går som mange innenfor jordbruk og næringsliv advarer om. Ennå ser tingene på overflaten ut som normalt og det er tvilsomt om myndighetene og massemedia vil blåse alarm før det hele eksploderer rett i ansiktet på folk. Det er gjerne først da at aviser og myndigheter begynner å advare. Mangel på cola og ølbokser som VG og E24 omtalte er som å regne for ei mus i forholdet til elefanten i rommet de ikke omtaler. Christian Westbrook i Ice Age Farmer er ikke redd for å blåse alarm og skjermfoto fra ulike aviser syntes å bekrefte det han forteller. Sjekk ut

Facebook Comments

4 tanker om “Prishopp på hvete på verdensmarkedet -tørke, hetebølger og flom skaper frykt for at det kan bli mangel på hvete

 1. Det er godt at Søkelys advarer mot en fremtidig matmangel. Yeshua gjorde det samme – han sa hungersnød ville komme i de siste dager. Senterpartiets leder hadde ordet i Stortinget for et par måneder siden – der tema var matberedskap. Han uttalte : – Det sier bare poff ; så er butikkhyllene tomme.

 2. “En liter hvete for en daglønn! “, forteller Åpenbaringen 6:6 om matvaresituasjonen rett før slutten.

  Men samtidig som omfattende matvaremangel vil prege de aller siste dager, heter det også “..men oljen og vinen skal du ikke røre”. Det betyr at det for noen fortsatt vil eksistere luksusvarer helt frem til det smeller. For enden kommer i en time de fleste ikke tenker. Det kommer brått som veene over en gravid kvinne.

  At de aller fleste ikke responderer positivt på de bibelske advarslene er dessuten helt i tråd med Guds ord. Det viser at skriftene går i oppfyllelse så det suser. Snart, snart skal de sanne kristne tilbederne av Jehovah Gud og Kristus få sin lønn. Mens de ignorante og spotterne går sin ende i møte.

  Fikk forresten 60 kilo honning i snitt pr. bikube i år. Og det FØR lyngtrekket! Potetene viser også gode takter. Det viser at Guds skaperverk leverer. Men når den store trengsel starter, er det IKKE dette som berger noen. Da er det KUN Jehovahs og Jesu velsignelse som frelser oss.

  PS. Heldigvis er hedningene sinte på oss som forkynner. Det viser at de har lest advarslene, og da har vi gjort forkynnerjobben vår. Og da er de uten unnskyldning når dagen kommer.

  12
  3
 3. Til Ture!
  I gamle dager da Norge var et fattig land, var det viktig å ha et beredskapslager med korn. Det var kornlager flere steder i landet. Men i disse dager da landet har et lager av penger 11- 12 tusen milliarder kroner. I dag koster det for mye å vedlikeholde et beredskapslager. Det er sagt fra eksperthold at det er så mange fiskemerder langs kysten med oppdrettsfisk som kan være et beredskapslager med mat at et kornlager ikke er nødvendig. Dersom det blir en blokade av landet, er det ikke mulig å importere for til fisken.

  • Odd Gunnar
   Ja , du har rett. Det var vell i 2003 at myndighetene opphevet forskriften som sa at Norge skulle ha et beredskapslager av korn til ett års forbruk. Da covid-19 traff vårt land i starten på 2020 : Var vi nær ved å gå tom for korn og således brød. Hamstring av mel førte til at butikkhyllene var tomme for denne varen – inklusive boksemat og dopapir.
   Det fins knapt noen matrett man blir så fort lei av som laks. Etter en uke med denne matretten : Vil man spy bare av lukten !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *