Prest Ludvig Nessa: Håper ikke kongen er like gudsforlatt som hans nyttårstale var

Prest Ludvig Nessa. Foto Søkelys

Prest Ludvig Nessa har utløst debatt på egen Facebook side etter å ha postet en kommentar om kong Haralds nyttårstale som lød slik. “Håper ikke kong Harald er like gudsforlatt som hans nyttårstale var.” Innlegget har skapt debatt og i en kommentar slår Ludvig Nessa fast det vi alle kunne høre: “Gud ble ikke nevnt med et eneste ord i denne talen. Han ønsket heller ikke sine undersåtter Guds velsignelse til slutt i sin tale ved inngangen til et nytt år,” skriver Nessa videre. Nyttårsaftens seanse med kong Harald får man til å tenke på følgende skriftssitat: ” Bedre å være en fattig og vis ungdom enn en gammel dåre av en konge, som ikke mere har forstand nok til å la sig advare.” (Fork 4,13)

Så langt er det kommet. Men det er vi jo også begynt å se konturene av. Hadde bare både konge og folk flest skjønt at hvis guds ord og veiledning blir kastet på sjøen synker skuta Norge ganske raskt. skriver Torill Bolstad

Prest Ludvig Nessa`s utspill på Facebook kom etter at vi alle kunne konstatere at Gud og gudstro var helt fraværende i kong Haralds tale. Det norske kongehus er i forfall og stadig flere ser at kongehuset har gjennomgått det forfall og avkristning vi ser i samfunnet ellers. Aage Aasgard slår fast noe vi ser blir mer og mer sant i Norge og det er at “gud er ikke relevant i et moderne samfunn,” “Kongen er, som vi vet, pålagt å alltid fremføre den til enhver tids sittende regjering. Han har ikke lov å si noe annet enn det som er regjeringens mening. Det er ikke hans feil at velgerne har valgt en slik regjering!” skriver Åge Gunnar Ruste. “Vi har ikke valgt en slik regjering. Det er Erna sin higen etter makt som har sørget for den. Både Venstre og Krf har få velgere i ryggen. Det er helt utrolig hvordan Erna har klart å manipulere seg fram, egentlig uten støtte i folket,” svarer Laila Jissakar Holmen.  “Kongen skal være folkets og fedrelandets mann, ingen politikeres tjener uansett hvilken regjering som vannstyrer landet, både Olav og gamle Håkon hadde snudd seg i grava hadde de vist hva deres etterkommere bedrev,” skriver Johan Wannberg. Svein Ringstad derimot, ser ut til å ha slått seg sammen med kongen i gudsforlatthetens mørke og skriver dette: “Du er også heldig, Ludvig  Nessa, siden du slipper å oppleve at du tar totalt feil. Gud finnes bare mellom ørene dine. Hun forsvinner i samme øyeblikk som deg.” “Det er trist, men noe annet var vel ikke å forvente?” skriver Ove Jan Ludvigsen fra Borhaug. “Alt kristendom skal bort. Nå er det Islam som gjelder 😡 Synd at så mange nordmenn er så naive,” skriver Ingrid Sletteberg. “For meg døde kongehuset da Kong Olav døde 😪 Synes ikke noe om kongehuset og deres handlinger lengre 😪,” slår Randi Breivik fast.

“Jag håller med dig. Har märkt att det norske kungahuset har blivit mer och mer avkristnadr och tyvärr tror jag att det vill bli ännu värre när kronprins Håkon tar över. I dag blev jag dock imponerad över att kungaparet tänte ljus i kyrkan efter de hade varit på katastrofområdet i Gjerdrum. Dock gjorde inte kronprins Håkon det. Annars tycker jag de självklart är fina människor. Vi behöver be för Kungahuset. Vi lever I en turbulent tid där det krävs mod och vishet att tackla media och den press och förföljelse de skulle möta om de vågar stå upp för en kristen tro,” skriver Margareth Schumann som har 100 prosent rett i at det norske kongehus er i forfall.

https://www.facebook.com/ludvig.nessa/posts/10157309313992024

 

 

Facebook Comments

10 tanker om “Prest Ludvig Nessa: Håper ikke kongen er like gudsforlatt som hans nyttårstale var

 1. Kjell Andersen; at DU våger å kalle andre for løgnere, etter selv å ha løyet og formidlet hundrevis av løgner og konspirasjonsteorier, de sistecparvmnf🥺

 2. KRISTEN RESPEKT

  Når Bibelen sier vi skal ”ære kongen” samt lyde de verdslige myndigheter betyr det for den sanne kristne at vi ikke skal blande oss inn i politikk. Vi lyder myndighetene relativt i den forstand at vi som ambassadører og utsendinger for Jehovah Guds og Kristi rike underordner oss de lover staten (”dyret”) foreskriver bare unntatt av om disse lovene kolliderer med Jehovah Guds lover. Da ”lyder vi Gud mer enn mennesker”.

  En utsending og ambassadør viser alltid ære til kongen i det landet han er utsendt til. Uavhengig av om han liker denne kongen eller hans hus. En sann kristen vil derfor avstå fra å gå til angrep på øvrigheten. Da konverterer man straks til en politisk aktør og kan ikke lenger kalles en kristen utsending.

  Jeg har i mitt forkynnelsesarbeid fra dør til dør også frekventert ambassader i Oslo. Jeg er gitt audiens ved ambassader der jeg i respekt for personellet fikk foretrede for ambassadøren fra et muslimsk land. Under hele audiensen ble jeg påpasset av vakter med skuddklare maskinpistoler. Jeg er ikke mer enig med dette landets offisielle religion enn jeg er med det norske kongehusets gudstro. Men respekt viser jeg dem alle.

  2
  1
 3. 04/01/2021, kl. 00:57 sa Roperid:
  “48% av befolkningen sier de ikke tror på Gud, 21% er usikre og bare 30% svarer ja på spørsmålet om de tror på Gud. (Dette innbefatter alle mulige definisjoner av Gud/Allah/Odin etc. ikke bare den kristne Gud.)”

  Antagelig skulle det stått “de kristnes Gud”. Gud er ikke “kristen”. Egentlig betegner ordet et menneske som ligner på Jesus.

  Roperid har gitt inntrykk av at han bruker de politisk styrte propagandamediene som sannhetsrefferanse. Men utklippet over beskriver nok virkeligheten. Uhyggelig fordi avkristning i et historisk perspektiv sannsynliggjør muligheten for nye samfunnsystemer av typen islamisme, kommunisme og nazisme. Antikristelige ideologier som ingen forstår betydningen av før det er for sent.

  Noe Roperid ikke nevner er at Bibelens Gud også har blitt sammlebetegnelse for mange forskjellige guder. Begreper som Bibelen og kristendom brukes ofte bare for å legitimere sin egen variant av “gud” ut fra hva man ønsker at gud skal tenke og mene. Det å finne dekning for slik ønsketenkning i Bibelen har blitt en av de vanligste “kristne aktivitetene” og studerer man dette litt nærmere vil man forstå hvorfor den vestlige verden har blitt avkristnet.

  Noe jeg aldri har forstått er at jo mer en “gud” tilpasses menneskelige krav jo lettere ser det ut til å være å tror på den. Kanskje fordi den kontrolleres i folks egne hoder. Og motsatt, en gud som man ikke har noen som helst kontroll på er langt mer utfordrende. Det å underordne seg eller bøye seg en Gud med en helt annen personlighet enn seg selv kan være veldig utfordrende.

  • Det var faktisk noe av poenget mitt, at disse du omtaler er inkludert I de 30% av befolkningen som sier de tror på Gud. Så hvor mange prosent av disse 30% (som inkluderer enhver personlig definisjon, islam, hinduisme, Odin etc.) er evangeliske kristne som tror på Bibelen?

 4. Bak Kongens tale er det en taleskriver. Hvem denne personen, er vet vi ikke. Om han eller hun er muslim, vet vi ikke. Det vi vet, er skrevet i 1.Tim 2:1-2 At det blir gjort bønner for konger og alle i høy stilling.

 5. Det er mye med dette begreper «folket», eller snarere hvordan det brukes. Litt som jeg iblant også synes folk bruker Gud iblant.

  Hva «folket» eller Gud mener eller måtte stå for samsvarer nesten alltid med hva personen som ytrer det står for.

  Med Gud er det nå ennå en sak, men jeg har aldri skjønt hvorfor alle alltid tilskriver «folket» seg selv. Jeg tenker jeg ofte ikke representerer folkemeningen og tenker at det heller ikke er det viktige.

  Jeg har også lagt merke til at en del personer og holdninger som helt tydelig ikke har noen stor folkelig støtte allikevel insisterer på å EGENTLIG representere folket/folkeviljen.

  Særlig blader som Norge IDAG har ofte insistert på å EGENTLIG representere flertallet selv om det ikke reflekterer seg noe sted det er målbart som hva folk stemmer ved valg, hva meningsmålinger viser osv.

  Gjerne samtidig som man også opptrer som en truet og tidvis forfulgt minoritet 🤷‍♂️

  Det er overhode ikke noe mål å representere folket i seg selv, men særlig her hvor de flestes definisjon av «ekte kristne» utgjør i beste fall og den rauseste definisjonen dere kan komme med maks 3% av befolkningen. Da kan ikke «folkets vilje» være noe mål?

  Eller mener de «folket» bare er en liten utvalgt minoritet av befolkningen?

  48% av befolkningen sier de ikke tror på Gud, 21% er usikre og bare 30% svarer ja på spørsmålet om de tror på Gud. (Dette innbefatter alle mulige definisjoner av Gud/Allah/Odin etc. ikke bare den kristne Gud.)

  Jeg sier ikke at det burdte få noen til å skifte mening, men at det da kanskje ikke er «folket» og dets vilje man burdte bruke som argument.

  • Ja Roperid, du har nok rett i at de fleste av oss på dette nettstedet ikke lenger representerer den norske folke viljen, for folk har blitt lurt og farer vilt.
   Ei tidligere leder for Senterpartiet også fylkesmann i Rogaland, stemte mot sitt løfte om å ikke stemme stemme for homofile ekte skap , husker jeg hadde en onkel som var rasende på ho for dette , for han hadde stemt Senterpartiet fordi ho sto som garantist for at ny liberal ekteskap lov ikke skulle bli vedtatt.

   Så på en måtte kan vi si vi likevel representerer de rette folket , men folk er blir lurt og det av myndighetene.

  • Til Bernt , så langt meg bekjent, så har jeg aldri komentert på Resset eller Dokument .
   Det andre du skriver Bernt er så hatefullt at det ikke fortjener ett motsvar.

  • Nytter ikke å diskutere med Bernt. Han lyver hele tiden og slenger ut mange udokumenterte påstander.
   Det er meningsløst å bry seg med en hater.
   Slike hatere bør neglisjeres og for all del, ikke la følelser ta over når du blir beskyldt av løgnens ånd.

  • Rune Lye:

   Kjønnsnøytral ekteskapslov er et godt eksempel. Allerede før det var noe aktuelt tema og lenge før det var et politisk flertall for en kjønnsnøytral ekteskapslov var det et overveldende flertall i folket for en slik lov.

   Alikevel fabulererte ledere og aktivister om «folkets vilje», «den tause majoritet» og noen ønsket til og med en folkeavstemning!

   Å ha folket mot seg er overhode ingen grunn til å skifte mening! Jeg skjønner bare ikke hvorfor så mange insisterer på å representere folket/folkeviljen/den tause majoritet når de helt tydelig ikke gjør det.

   Det betyr jo ikke at de har rett om de gjør det og tar feil om de ikke gjør det.

   Men du ser dette over alt. Folk sier at hvis f. Eks KrF hadde holdt seg til Bibelen så ville de bli to tre ganger så store. NEI! Sannsynligvis ville de bli mye mindre! Det er alikevel ingen grunn til å ikke kjempe for det du tror på, men hvorfor insistere på at det er populært og at du har folket med deg?

   Jeg er rimelig sikker på at hvis et parti hadde gjort nøyaktig alt jeg ville, så ville det blitt betydelig mindre, men de fleste lever i den villfarelse at hvis de bare hadde gjort MEG fornøyd ville de nærma seg 40% 😂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *