Presidenten kalte CNN, New York Times, NBC, ABC og CBS “fake news” nok en gang

President Donald Trump fortsetter å irritere amerikanske aviser og nyhetsmedia med å omtale dem som “fake news” på grunn av deres lettfeldige omgang med sannheten og manglende objektivitet. Under en pressekonferanse torsdag fikk flere media gjennomgå fordi de sprer åpenbare usannheter basert på lettfeldig omgang med sannheten. “Disse falske nyhetsmediene er ikke min fiende, men fiender av det amerikanske folk,” slo presidenten fast i en twittermelding fredag. Dermed ser presidentens krig med massemedia ut til å fortsette paralellt med at seertallene til enkelte av disse medier er fallende.

En av dem som i dag koser seg over at presidenten våger å gå i rette med de medier som sprer “fake news” er You Tube profilen Mark Dice.  “Omsider har vi en president som avdekker hva slags “scumbag” disse klovnene i mainstream media er,” sier Dice som sålangt har fått mer enn 27600 likes på sin video. Sjekk ut og le sammen med Mark Dice.

https://www.youtube.com/watch?v=D4GrlOMlOBY

24 tanker om “Presidenten kalte CNN, New York Times, NBC, ABC og CBS “fake news” nok en gang

 1. Tror du virkelig at amerikansk media lar seg irritere av Trumps meningsløse, tåpelige og udokumenterte påstander om “fake news”?
  Trump har løyet hundrevis av løgner og utrolig mye merkelig. Når media presenterer sannheten, som ikke Trump liker kommer ut, så kaller han det “fake news”
  Mannen er patetisk?

  • De har åpenbart latt seg provosere, spesielt CNN virker meget bitre. Deres rating har falt jevn og trutt de senere år, fordi de litt for mange ganger er blitt avslørt for å spre falske nyheter. Allerede under Gulfkrigen ble CNN tatt med buksa nede
   https://www.youtube.com/watch?v=98JDKB-Qmxs

 2. Det Trump sier, er omtrent som å høre en bortskjemt drittunge. “alle er så stygge mot meg”.
  Hvorfor konkretiserer han ikke kritikken???
  Det er bare en som er FAKE her, og det er Trump selv. ALT ved mannen er falskt og løgnaktig!!!

  • Olav Nilsen, Hvis du på alvor ikke ser at Trump blir behandlet så fundamentalt forskjellig fra Clinton og demokratene at det tipper over i det ekstreme, så har du nok vært for lenge i fjøset :-)).

 3. Merkelig at media skal være hevet over kritikk. De er kalt den fjerde statsmakt, og de ikke uten grunn. De har utrolig stor makt, en makt det altså ikke skal være lov å stille spørsmål ved eller kritisere. Media har knust og drept både mennesker og organisasjoner en utall ganger tidligere etter eget forgodtbefinnende. I Norge er Medietilsynet og PFU en vits. Felles media i en sak, får de bare en uttalelse de må gjengi. Intet annet. Selvsagt skal ha vi ha en fri og uavhengig presse, men den er ikke fri og uavhengig når den har en agenda i en eller annen retning, slik vi bl.a ser i dekningen av Israel.

 4. Til Kristofer; Trump blir behandlet “ekstremt”, av den enkle årsak at han er helt ekstrem, på absolutt alle områder:

  En god beskrivelser fra DN.no:

  Eks-direktør i J.P. Morgan og Goldman Sachs om Trump:
  – Han minner om et barn som velter sjakkbrettet og alle brikkene i fanget
  på motstanderen, og så erklærer seier

  • Anonym:

   Helt riktig analyse – gitt at forutsetningene du bygger på er riktig. Det er de høyst sannsynlig ikke – og da blir konklusjonen dessverre feil.

   Igår så jeg hele pressekonferansen i opptak på TV2 Nyheter. Trump avslører pressen som ingen før han har gjort, og de fråder og er helt rabiate – for første gang virker ikke uredelighetstriksene deres – de blir satt til veggs!!

   Får å bruke bildet ditt så er jeg helt enig i at han velter alle brikkene og erklærer seier. Det du glemmer å ta m er at motstanderen har jukset m en dronning ekstra i alle år – DET er grunnen til at han velter brikkene.

   Ikke rart snart 60% av amerikanerne støtter han – og bare vent, vi kommer nok diltende etter her i “besser-wisser-Europa” også.. :-))

 5. At CNN og disse mediene er fake news er noe vi vet. Disse nyhetskanalene formelig vasser i løgn og de fortsetter sin svertekampanje mot president Trump. Det er snart på tide at folk tar sannheten til seg og erkjenner at Donald Trump er den lovlig valgte presidenten og Guds salvede leder i denne endetid.

 6. Kristofer, hvor har du hentet de “alternative faktaene” om at 60 % av amerikanerne støtter Trump? Dere er noen stykker her som tydeligvis er blitt smittet av Trumps “løgnånd”
  Hva skjedde i Sverige fredag????
  Mens Trump samler tilhengerne en hangar i Florida og prater tull og fremmer falske udokumenterte påstander, er Mike Pence i Europa og fremstår som, ja, en VIRKELIG president.
  Før året er omme er Trump avsatt?

  • Du lyver dagen lang. Du skjønner ingenting. Du leser VG og dagbladet og tror på alt som står der. Stakkars folk.

 7. Jo, Donald Trump er sykelig løgnaktig og selvopptatt. Han viser alle tegn på det. Dette handler ikke om Clinton, ikke om endetid. Det handler om en fullstendig inkompetent narsissist som undergraver demokratiske institusjoner. Og det verste er at støttespillerne hans ikke bryr seg om hva han sier og gjør.

  Hvis ikke Trimod ekstreme selvopptatthet på bekostning av viktigere saker og hans uendelig antall løgner og bortforklaringer og selvmotsigelser ikke er uttrykk for personlighetsforstyrrelse, uskikkethet og manglende forståelse, hva er det da?

  Det blir som å si at IS ikke viser tegn på voldelig fanatisme og religiøst vanvidd. Alle ser det, alle vet det, men i gledesrusen over “noe annet” kaster man alle idealer og prinsipper om etterrettelighet over bord.

  • Helt enig. Jeg syns det er uforståelig at enkelte individer på denne blogg faktisk snakker i positive vendinger om denne mannen? Hvordan er det mulig å applaudere en sykelig selvopptatt skrytepave, som sjikanerer svake grupper, som lyver konstant, som stjeler fra fellesskapet ved å unndra seg fra beskatning gjennom årtier og samtidig kalle seg kristen???
   En ting er alt det åpenbart negative, en annen ting er at han er totalt ukvalifisert og har ingen langsiktig plan eller visjon.

  • Du leser VG. Du er lurt. Du lyver, men skjønner det ikke selv. Men ikke annet å vente.

 8. Det er morsomt å se hvordan Trump sliter. Skulle tro at han hadde hatt en gjeng gode veiledere som kunne ha lært han å svare på spørsmål. Han lyver så det renner av han gang på gang. Et skikkelig flott kristent forbilde må jeg si.

  • Det er ikke et poeng at Trump ikke er kristen. Det viktigste er at han er positiv til det kristne budskap. Og hvem vet hva som skjer? Kanskje vil han ta imot Jesus som sin frelser.

 9. Etter at Trump vant valget ser man skillelinjene mellom politisk korrekte folk og ikke. Folk jeg kjenner godt mener han er en idiot, en tulling. Når jeg spør om hvorfor,har de egentlig ikke noe svar. Om jeg spør om de har fulgt med på valgkampen, sett noen av talene hans, har de ikke det. Folk flest leser overskriften på VG, og tror alt som står der. Ellers gjør de sine dagligdagse ting som å gå på jobb, hjem og spiser, går på trening, konserter og forøvrig ikke skjønner en døyt av hva som skjer med land og folk. Nordmenn er syltet ned i sløvhet godt hjulpet av oljepenger , en regjering og et storting uten ryggrad. Globalsmien har godt sin gang i årtier uten at folk skjønner noe som helst. Nordmenn forstår ikke at barnebarna og generasjoner etter dem må betale prisen for globalismen, noe som vil ende med forferdelse. Donald Trump er mannen som står opp for land og folk. Vern om grenser, rettferdig handel. Få jobbene tilbake til landet osv. Det er ubegripelig at folk reagerer på dette. Men det ligger dypere. Det handler om Islam og utbredelsen av denne. I globalismens navn har utbredelsen av Islam pågått i mange år til vesten. Trump setter så ned foten og vil skjerpe grensene. Man vil ha bedre sjekk på hvem som kommer inn i landet. Da bryter helvete løs. Trump setter kjepper i hjulene for den planlagte og verdensomspennende globalismen.

  • Ja, du har helt rett.
   Det vi ser er utrolig likt det man saa i mellomkrigstiden. Ekstrem ensretting i mediene. Politikere langt ute paa venstresiden. Voldsom fremgang for det tyske arbeider parti. Det som senere ble det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti, etter samme modell som det russiske sosialdemokratiske arbeiderparti. Det som bli utgangspunktet for den sovjettiske verdenskommunismen. Ogsaa i mellomkrigstiden var folk flest blinde. Mange snakket om “det nye europa” med stor entusiasme. Folk som advarte mot Hitler og de forskjellige formene for sosialisme som dukket opp ble behandlet med storste forakt. Men noen faa forstod hva som skjedde. Noen faa.

  • Du skriver i generelle vendinger. I en tåke av ønsketenkning. Det er er uomtvistelig faktum at Trump ikke duger. Du kan selv Google lister over beviselige løgner.

   Men jeg forstår at han representerer et håp for ukloke antiintellektuelle som ønsker en konservativ forandring, utelukkende fordi han representerer et alternativ – selv om dette er aldri så forvirrende omskiftelig, politisk uerfarent og moralsk uskikkelig.

   Skrekken er at Trumps uberegnelige, følelsesstyrte egopolitikk antenner verden på grunn av småting som profesjonelle politikere og diplomater hadde klart å løse.

   Trøsten er at Trumps antidemokratiske reality-TV-tankegang stopper seg selv. Han holder neppe perioden ut. Selv om så mange lukker øyne og ører for hans menneskeforakt, selvdyrkelse og udugelighet.

   Men ikke for det: selvsagt er det andre ledere på nasjonalt nivå som er like hensynsløse og inkompetente. Ja, det er ledelser som er enda verre både moralsk og politisk. Poenget er bare at Trump er i en posisjon med ekstremt mye makt, mer enn noen.

  • Ja, folk er blinde.

   De fleste valgte Trump for aa slippe Clinton. Clinton mottok enorme summer gjennom det korrupte “clinton fondation”. Dette fondet ble fylt opp med penger fra islamiststater, kyniske milliarderer og alle andre slags suspekte “givere”. Alle viste hva det gikk ut paa. “Pay for play” ble et begrep. Gav man noen hundre millioner fikk man spesialservice fra utenriksministren. Hundre andre ting kunne nevnes, men det folk fryktet mest var det som stadig oftere sies rett ut. Nemlig en overnasjonal globalisering av verdensokonomi. Bla gjennom enorme “klimaavgifter som skal kreves inn i vestlige land og overfores til land som India og Kina. Det skal skapes lik levestandard over hele jordkloden for aa hindre folkevandringer naar landegrensene oppheves. Amerikanske borgere har erfart dette i mange aar. USA’s statsgjeld har vokst eksplosivt under Obama. Handelsunderskuddet har holdt seg hoyt og middelstandens levestandert har blitt stadig daarligere. Men de pengesterke sosialistene, milliarderene og de som kontrollerer mediene, de bare jublet for Obama og forherliget den fantastisk Hillary. Deres velgjorer.

   Og de enfoldige jubler med.

   Det ble skrevet en bok om medienes rolle i nazitiden for noen aar siden. Om hvordan propaganda og manipulasjon fikk nesten alle tyskere til aa juble for Hitler og hans politikk. I mange aar syntes jeg dette var utrolig. Hvordan kunne noen vere saa dumme?

   Men i dag ser jeg at akkurat det samme skjer. De samme metodene brukes. I stedet for a gi folk faktisk informasjon fores de med store mengder intetsigende snakk som kun paavirker folelsene. Og naar folelsene forst er paavirket saa soker folk kun den informasjonen som passer disse.

   Noyaktig det samme som brukes for aa markedsfore “klimakrisen”. Selv om det publiseres store mengder meteorologisk informasjon som viser at klima er helt normalt, saa paavirkes folk at store mengder tullprat som egentlig ikke inneholder sakelig informasjon i det hele tatt.

   Kunnskaps nivaaet avslores ofte ved at man tror man kan “google seg til sannheten”. Uansett hva man googler, saa finner man “bekreftelser” paa det man onsker aa tro. Informasjon som passer de folelsene mediene har skapt i hodene paa folk.

  • Trump overlever nok både den første og den andre presidentperioden. Selv dagens motstandere vil bli begeistret
   over endringene han får til. Han vil gjøre USA great again.

 10. Zzzzz…Nei, jeg leser ikke VG, men et bredt utvalg av norske og utenlanske medier. Men viktigst av alt: jeg observerer Trump!

  • Ja du kan få sagt det.. 🙂

   Trump avslører media som ingen har gjort før han, og ser ut til å være den første som klarer å vinne over dem

   Det bør vi alle være takknemlige for, de har gått i flokk, og tvunget sine meninger på folk og samfunn lenge nok.

   Men det gikk noen år for folk begynte å takke Dagfinn Høybråten også, historien sees ofte lettest i ettertid. 🙂

  • Helt enig. Leser ikke VG. Men får gang på gang konkrete bevis for alle usannheter. Og det skal ikke mye menneskekunnskap til for å avsløre personlighet og retorikk hos denne mannen.

   Heldigvis sitter vi selv trygt i det norske idealsamfunnet og kan observere Trumps tragikomiske katastrofestyre med skrekkblandet fryd.

   For joda, det er et underholdende skue. Komikveld hele døgnet.

Det er stengt for kommentarer.