President Trump taler til nasjonen etter de iranske angrepene i natt Trump ønsker å nedeskalere situasjonen

Det kom ingen nye trusler om militære angrep fra Donald Trump. Imidlertid sa presidenten at han ville forsterke de amerikanske sanksjonene mot Iran. Dermed er ballen spillet tilbake til Iran hvor presteregimet må vurdere hvorvidt de ønsker å eskalere situasjonen.  Presidentens tale har i hvert fall beroliget verdens finansmarkeder.

3 tanker om “President Trump taler til nasjonen etter de iranske angrepene i natt Trump ønsker å nedeskalere situasjonen

 1. Aldri har den amerikanske økonomien vært så sterk, hevder Trump. Han surfer på en medgangsbølge, men med et oppblåst aksjemarked og en rekordhøy statsgjeld, er amerikansk økonomi svært sårbar. Trump lovet i valgkampen at han skulle slette statsgjelden på 8 år. Etter 3,5 år har den økt med ca 12-13 %. Han har redusert selskapsskatten fa 35 til 22 %, i et nytt forsøk på Reagans mislykkede “trickle down economics”. Det er nok en fiasko. Dette går den veien høna sparker.

  • Europa er enda nærmere kollapsen. Sverige er i kollaps og Norge ligger noen få år unna.

  • Økonomien har vist mange positive tegn under president Trump. Ledigheten er ned, tallet på hjemløse amerikanere har falt, antallet mennesker på mat-kuponger er ned, og lønningene er steget. Amerikanerne merker Donald Trump i lommeboken -og det setter de pris på. Men, det er mange men med denne veksten. På samme måte som med mange europeiske land er gildet lånefinansiert.
   Å avvikle den amerikanske statsgjelden er noe verken Obama, Ronald Reagan, Al Bundy, Siv Jensen, kong Harald, Donald Trump eller Jan Kåre Christensen kan få til. Det store spørsmålet er ikke om dette kollapser, men heller når. Hvorvidt Trump klarer å holde skuta oppe inntil han går av i 2024 er usikkert. Jeg vil nok tippe at tingene kollapser tidligere. Mest sannsynlig vil tallene peke oppover også i 2020. Den offentlige og private gjelden er den største trussel mot enkeltindividet i vår tid. Dette vil før eller siden sprekke, og det vil bli en katastrofe.
   Dog viser Trump igjen at han ikke er en rabiat og krigersk tulling som vil starte kriger overalt. Når det gjelder situasjonen med Iran har Trump vært smart nok til å spille ballen tilbake til mullaene.

   6
   1

Det er stengt for kommentarer.