Pastor David Lynn til ny rettshøring fredag etter at han ble arrestert og fengslet for å forkynne Guds Ord i “Gay Village”

Pastor David Lynn i Christ’s Forgiveness Ministries i Toronto Canada ble i fjor sommer arrestert og siktet for “hatefulle ytringer” etter at han hadde tatt i bruk sin religiøse ytringsfrihet til å proklamere Guds kjærlighet på gata i en bydel i Toronto som omtales som “Gay Village”. Pastor Lynn ser det som en naturlig del av misjonsbefalingen å forkynne evangeliet på gater og torg til mennesker som ikke kjenner Kristus. Dette hadde åpenbart provosert LGBT aktivister og politiet ble tilkalt og pågrep pastoren som ikke gjorde noe annet enn å utøve sin tro i overensstemmelse med Skriftens ord. I utgangspunktet ble pastor Lynn siktet for å ha fremsatt “hatefulle ytringer”, men da videobevis som motbeviste dette ble lagt frem, ble siktelsen endret til ordensforstyrrelse. Pastor Lynn satt varetektsfengslet et døgn før han ble løslatt mot kausjon.

I en mail til Søkelys skriver pastor Lynn som leder den lokale menigheten “Christ’s Forgiveness Ministries” at han igjen må møte til rettslig høring. Saken som er av stor prinsipiell betydning for andre pastorer og folk som forkynner evangeliet offentlig har fått omfattende oppmerksomhet blant kristne på sosiale medier. Den rettslige høringen finner sted den 10 januar klokken 10 på formiddagen i Ontario Court of Justice i Toronto. Påtalemyndigheten har så langt valgt å overkjøre forsvarers argumenter om at myndighetene med dette krenker den kristne tros og ytringsfriheten. I mailen til Søkelys ber pastor Lynn om forbønn i forbindelse med den nye rettslige høringen. Pastor Lynn har engasjert egen forsvarer som veileder han gjennom den rettslige prosessen. Pastor Lynn har tidligere uttalt at han er villig til å kjempe denne saken helt til topps i rettssystemet da saken omhandler noe så grunnleggende som den kristne ytringsfriheten og retten til å praktisere troen i overensstemmelse med egen samvittighet og Skriftens ord.