President Trump med ny advarsel til Nord Korea -som blankt avviser forhandlinger og diplomatiske initiativ

Økende frykt for krig mellom USA og Nord Korea

Krigstrommingen og retorikken i den svært betente konflikten som er oppstått mellom USA og Nord Korea fortsetter å eskalere. Sent torsdag kveld kom president Donald Trump med nye advarsler til det nord koreanske regimet og dets diktator Kim Jong-un, uten at dette ser ut til å bite på det nord koreanske regimet. I følge “North Korea Times” har USA og Donald Trump bare vage planer, men Nord Korea allerede nå har klar en spesifik plan for en krig med USA. Kina som Trump tidligere har uttrykt stor tro på, la torsdag all skyld på opptrappingen på USA og president Trump. 

Konflikten mellom USA og Nord Korea blir stadig mer og mer betent og torsdag kveld og i koreanske aviser får situasjonen nå stor oppmerksomhet, og i følge avisen  “The Chosun Ilbo” er situasjonen nå mer spent enn på flere tiår, og i følge avisen er Nord Korea i ferd med å finpusses og vil være klar i løpet av den kommende uka. I mellomtiden avventer Nord Koreas strategiske styrker angrepsordren fra den store leder, Kim Jong-un, ble kommandør  Kim Rak-gyom sitert av det statlige KCNA news agency. uttalelsen som også ble ledsaget av detaljerte kart, kom etter en uke med eskalerende ordkrig mellom Nord Korea og USA. Som kjent truet president Trump Nord Korea og Pyongyang med “ild og vrede,” noe som det nord koreanske regimet neppe har tatt veldig alvorlig. Imidlertid fortsetter Nord Korea å avvise tilbud om dialog, og sier videre at landet er i sin fulle rett til å utvikle og bygge opp sine kjernefysiske forsvarsvåpen. Nord Korea sier videre at de har planer om å avfyre fire Hwasong 12  mellomstore ballistiske missiler mot Guam, som er strategisk viktig for USA.

5 tanker om “President Trump med ny advarsel til Nord Korea -som blankt avviser forhandlinger og diplomatiske initiativ

 1. N-Korea eksporterte A-våpen

  Den hendelsen jeg her skal beskrive ; er forsøkt hemmeligholdt av alle parter ( Syria, Israel, USA og Nord Korea ) ; og er således lite kjent og skjedde noen år før borgerkrigen i Syria startet.
  Israel har trolig verdens beste etterretningstjeneste – og denne tjenesten oppdaget at det ble losset A-våpen fra N-Korea i en syrisk havn. Så langt jeg husker, ble disse våpnene fraktet til en lagerhall i Syria. Om natten slo det israelske forsvaret til i en hemmelig operasjon inne på syrisk territorium , og sprengte disse A-våpen i filler. Siden A-bombene ikke var armert ; ble det ingen kjernefysisk eksplosjon ( detonasjon ). Israel hadde orientert USA på forhånd om dette anslaget mot Syria.
  Ja, tenk om president Assad hadde A-bomber til sin disposisjon under den pågående borgerkrigen i landet !

 2. Det er svært spent i verden nå. USA gjør nok ingenting mot N-Korea før dette landet gjør noe drastisk militært sett mot andre land. Trolig vil USA da forsøke å ” nøytralisere ” diktatoren i N-Korea – og således håpe at landet tar til fornuft. Men han har nok allerede inntatt sin plass i en dyp bunker. Om USAs etterretning har gjort jobben sin ; så vet de hvor han oppholder seg til enhver tid.
  USA har utviklet noen enorme konvensjonelle bomber som blir levert fra fly – disse bombene knuser alt langt ned i fjellet. En slik bombe ble brukt i Afghanistan for en tid tilbake.
  Men Kina har nylig advart USA mot å sette ledelsen i N-Korea ut av spill .
  Selv om A-bomber blir brukt i denne konflikten ; så lever vi i Norge temmelig trykt.
  Det eneste jeg personlig vil gjøre etter at A-bomber er brukt , er å tappe rent drikkevann på noen beholdere jeg har. Avstanden til N-Korea er så stor at virkningene av disse A-bombene ikke får noen betydning for oss.
  Jeg har vært på mange A-øvelser i min tid som offiser i Hæren – og tar det hele med stor ro.

 3. Selve feiden mellom USA og Nord- Korea blir det minste problemet hvis de barker i hop militært. Spesielt hvis Nord- Korea har atomstridshoder til rakettene side. For Nord- Korea greier sannsynligvis å få sendt noen raketter til Sør- Korea og Japan før de blir gruset av USA. Kanskje de sender en rakett eller to til kineserne også. Det vil lamme disse landene, og knekke verdensøkonomien. Kina og Japan er jo nummer to og tre på lista etter USA over de største økonomiene i verden, og Sør- Korea er også en økonomisk stormakt.

 4. Hvis et angrep på Nord-Korea ville medføre at befolkningen blir satt i frihet, ja da etter min mening verdt det. Jeg føler med befolkningen som lever både i et fysisk og psykisk fengsel. Jeg synes Trump administrasjonen viste at han sparte befolkningen, men derimot bombet mål som ville blitt brukt til ødeleggelse av befolkningen.

  • Hvis et angrep på Nord-Korea ville medføre at befolkningen blir satt i frihet, ja da etter min mening verdt det. Jeg føler med befolkningen som lever både i et fysisk og psykisk fengsel. Jeg synes Trump administrasjonen viste at han sparte befolkningen i Syria, men derimot bombet mål som ville blitt brukt til ødeleggelse av befolkningen.

Det er stengt for kommentarer.