President Trump: Israel og Marokko er blitt enige om fulle diplomatiske forbindelser -et viktig skritt for fred i Midtøsten

USAs president Donald Trump offentliggjorde torsdag at Israel og Marokko vil opprette fulle diplomatiske relasjoner

Israel og kongedømmet Marokko vil komme til å opprette fulle diplomatiske forbindelser. Dette er et massivt gjennombrudd for fred i Midtøsten, skriver president Donald Trump på Twitter. President Trump har i motsetning til det mange fryktet, og på tross av anerkjennelsen av Jerusalem som Israels evige hovedstad -vært den eneste presidenten som har brakt fremgang i de diplomatiske relasjonene mellom Israel og muslimske nabostater. Kongedømmet Marokko vil åpne ambassade i Tel-Aviv og det vil bli opprettet flyruter mellom de to statene. Under president Trumps ledelse har flere av Israels tradisjonelle fiender opprettet og normalisert fulle diplomatiske relasjoner til den jødiske staten.

“Another HISTORIC breakthrough today! Our two GREAT friends Israel and the Kingdom of Morocco have agreed to full diplomatic relations – a massive breakthrough for peace in the Middle East!,” skrev USAs president torsdag på Twitter. Dermed har presidenten nok en gang lykkes med å medvirke til fred i regionen. Helt siden Gud gav Israels land tilbake til jødefolket i 1948 har landet hatt et anstrengt forhold til deres muslimske naboland. Etter at Trump kom til makten har israelere sett et fall i tallet på terrorangrep mot landet, og under Trumps lederskap har Israel inngått fredsavtaler og normale diplomatiske relasjoner med flere tradisjonelt fiendtlige stater i regionen.

Facebook Comments

5 tanker om “President Trump: Israel og Marokko er blitt enige om fulle diplomatiske forbindelser -et viktig skritt for fred i Midtøsten

 1. 4 dager til Trumps akjebne, vinn eller forsvinn er bestemt.

  Når valgkollegiets møte er finnes det ingen måte for Trump å bli president lengre hvis han taper annet enn militærkupp.

  Eneste joker er om møtet blir utsatt (som vil være første gang i historien, og usikkert hvorvidt man lovlig kan gjøre.)

  Biden kan fortsatt nektes å bli president, men da blir speakeren i representantenes hus president. (Demokraten Nancy Pelosi.)

  • 4 dager til… Tror jeg ingenting på.
   Tenker at jul, nyttår og frem til 20 jan blir en tid som det aldri før har vært. Med mye som ikke ble som folk trodde.

  • Poenget er at hvis Trump taper valgkollegiet Er det et fett om det bevises valgjuks, eller om Biden begår drap.

   Det finnes fortsatt ingen lovlig måte for Trump å bli president på.

   Biden kan fortsatt nektes å bli president, men det kan aldri bli Donald Trump.

   Om ikke jeg har misforstått noe da, men ingen her har hittil utfordret min fortolkning av amerikansk grunnlov og valglover/kommet med en alternativ fortolkning.

   Trump har også selv sagt han vil gå av hvis han taper valgkollegiet.

   Og de møtes altså på mandag om det ikke utsettes for første gang i historien. ( som deg er usikkert hvorvidt lar seg gjøre.)

   1
   2
 2. Det er ikke ubetinget bra. Et STORT svik av USA. For Israel en STOR glede.
  For folket i West Sahara en tragedie av dimensjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *