Positiv og riktig avgjørelse: Svein Magne Pedersen legger ned teletorgstjenesten

Evangelist Svein Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen har begge to besluttet å legge ned teletorgs-tjenesten hvor man tilbys forbønn til mer enn 14 kroner minuttet. Det er avisen VG som torsdag kan fortelle dette. I de siste dagene har de to predikantene fått sterk kritikk fra kristne over hele landet som reagerer på koblingen “forbønn, helbredelse og penger” og ment at virksomheten tvers i gjennom er umoralsk og muligens også i strid med norsk lov. Søkelys har vært blant dem som lenge har vært kritisk til dem som driver religiøs butikk hvor man krever penger for noe Bibelen sier er gratis. Enkelte troende har også uttrykt støtte til Pedersen, slike som Jan Hanvold og Jan Kåre Christensen som står bak nettsiden “Himmelske blogg”. Også Jan Aage Torp i Oslokirken har engasjert seg til støtte for Pedersens virksomhet.

Vi er glade for at Svein Magne Pedersen nå har tatt et skritt i riktig retning. Å avvikle teletorgs-tjenesten som er tvers gjennom umoralsk satt åpenbart langt inne, og det var først etter massiv mediaomtale og press at de to predikantene valgte å bøye seg. I følge VG vil Pedersen avvikle sin teletorgs-tjeneste fra første august. Det er på mange måter en motvillig predikant som nå sier seg villig til å gjøre det eneste rette og vi håper at dette bare er første ledd i en prosess hvor man avslutter all form for betalt forbønns-tjeneste, en tjeneste som har fått mange til å forakte kristendommen fordi man medvirker til å skape et inntrykk av at kristne er noen “kyniske og pengegriske svindlere og con-artister” som formelig går over lik for å berike seg selv. Selv om Pedersen og Edvardsen nå velger å avvikle teletorgs-tjenesten mener vi at det er på høy tid at myndighetene får en viss kontroll på tvilsom religiøs “healing-virksomhet” enten den skjer i Jesu navn eller i alternativ bransjen.

Både “Healer Hugo” og andre som opererer med religiøs healing enten via påkallelse av hinduguder eller krystall-healing -hevder alle å kunne kurere alt fra aids til kreft og kan fremskaffe vitnesbyrd om slikt. Norske myndigheter bør gjennom lovverket få en slutt på kvakksalveri der man bruker udokumenterte helbredelser og vitnesbyrd om slike som ledd i markedsføringen av en tjeneste man tar betalt for. Opp gjennom årene har det operert mange slike kvakksalvere og slangeolje-selgere som tilbyr teknikker eller diverse produkter som angivelig skal kurere alt fra ei vond tå til alvorlig og potensielt dødelig sykdom. Det er på tide at myndighetene får satt en stopper for predikanter eller healere som driver med aktiv markedsføring gjennom vitnesbyrd fra tidligere pasienter som hevder seg helbredet uten at man kan dokumentere påstandene. Dette mener vi er nødvendig spesielt dersom slike er knyttet opp mot en betalt tjeneste slik Teletorget er. Fra avisen Norge i Dag kunne vi i dag lese at Kristen-Koalisjon Norge har gått til det skritt å politianmelde Forbrukertilsynet med denne begrunnelsen: “Kristen Koalisjon Norge mener tilsynet begrenser ytringsfriheten og religionsfriheten når de forsøker å presse helbredelsespredikantene Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen til å slutte å spre vitnesbyrd om mennesker som er blitt friske gjennom forbønn.” Dette er en anmeldelse vi levner små muligheter siden det her er snakk om påstander om udokumenterte helbredelser -som blir anvendt med den hensikt at forbrukere skal bruke penger på visse produkt eller tjenester uten noen som helst form for garanti -når produktene ikke virker. Tvert i mot mener vi at det nå er på høy tid at man kontroll på denne bransjen, enten vi snakker om alternative healere eller kristne predikanter. Siden disse selger sine produkter bør det være strenge krav til dokumentasjon, bytterett og klagemuligheter når produktene feiler.

 

 

 

4 tanker om “Positiv og riktig avgjørelse: Svein Magne Pedersen legger ned teletorgstjenesten

 1. Det var på tide at Svein Magne slutter med teletorg til 14 kr minuttet. Bra det blir slutt. Han hadde ikke noe valg.
  Lurer bare på hvor mye han kommer til å trekke på telefonregningen fra 1 august, hvis han ikke slutter med forbønn på telefon.

 2. Hadde vært ok hvis taksameteret begynte å løpe først når en får kontakt med Pedersen. Fokastelig å betale 14 kroner minuttet for å sitte i kø. Jeg ventet i en halv time.

  3
  3
 3. Tror i utgangspunktet S.M.S. brenner for evangeliet og er en ærlig mann. I denne teletorgsaken har han vært usedvanlig korttenkt og satt seg i et dårlig lys. Heldigvis rydder han opp i det. Han bør også dokumentere underne i bladet Legedom. Litt pinlig at kreftsyk på gravens rand aldri har hatt kreft. Det er opplagt at alt folk sier ikke kan tas for god fisk, det må kunne verifiseres.

 4. Misjonen Jesus Leger hadde samlede inntekter i fjor på 15 millioner. Nesten halvparten av dette ble betalt ut i lønn, 7.3 mill.
  Dette blir et gjennomsnitt på 609.000 kr på hver av de 12 ansatte.
  Det er altfor mye i en kristen organisasjon, som får inntektene gjennom gaver.
  Det er over dobbel så mye i lønn pr ansatt enn feks Troens Bevis.

Det er stengt for kommentarer.