Populær bortrykkelses-profet bruker feilslått spådom om dommedag 21 mai 2011 for å skape forventninger om bortrykkelse i mai 2021

Et videoklipp fra en tilhenger av Harold Camping og profetien om bortrykkelse og dommedag 21 mai 2011 er blitt hentet frem i lyset igjen for å begrunne en mulig bortrykkelse av Guds menighet i mai 2021. I forkant av Harold Campings feilslåtte profeti om at bortrykkelsen og dommedag ville begynne 21 mai 2011. Videoen som har fått fornyet interesse blant enkelte som venter og tror at bortrykkelsen vil finne sted i 2021, var opprinnelig fra 2010 og ble delt av mange i forbindelse med Harold Campings budskap om dommedag 21 mai 2011

I klippet møter vi Carlos, som var en tilhenger av Harold Camping som bodde “under jorden” og som i klippet åpnet luken som førte til hans bopel i et rom i undergrunns-tunnelen som åpner “lokket” og forteller “Jeg har et budskap for deg. Vi tror at Jesus kommer. Han vil komme 21 mai 2011 forklarer Carlos selv om det er litt vanskelig å oppfatte årstallet. Han forteller videre at på denne datoen vil Jesus hente opp de sanne troende (som var tilhengere av Harold Campings budskap). Og deretter følger fem måneder med straffedom frem til 21 oktober 2011, da verden skulle gå under. Harold Campings bortrykkelse og dommedagsbudskap fikk stor oppmerksomhet i presse og media som kunne feire at intet skjedde den 21 mai 2011. Harold Camping forsøkte seg først å kjøpe seg tid ved å si at Jesus kom igjen åndelig den 21 mai, men måtte senere erkjenne at det hele var feil. Han døde i skam den 15 desember 2013.

Gir feilslått gammel spådom nytt liv

Bortrykkelses-profeten Barry Scarbrough er blant dem som forventer bortrykkelse i 2021. For å begrunne det hele har han blåst liv i et gammelt videoklipp fra en Harold Camping tilhenger som proklamerte at dommedag ville begynne 21 mai 2011. Siden det er litt vanskelig å oppfatte årstallet i klippet anvendes det nå for å begrunne bortrykkelse i mai 2021

Nå, i april 2021 har videoen med Harold Camping tilhengeren Carlos fått fornyet interesse og gir håp til de sjeler som følger Barry Scarbrough, en selvutnevnt “vaktmann” som spekulerer i datoer på bortrykkelsen. Videoen fra 2010 med Carlos er brakt til live igjen, denne gang under videotittelen “In 2010, Man Declares Rapture 5.21, Trib 10.21! God Chooses the Weak to Shame Those that Are Strong,” og Scarbroughs følgere forledes til å tro at dette var et profetisk varsel fra 2010 om at bortrykkelsen vil komme i mai 2021. Videoen som i sin opprinnelige ble lagt ut her, har mer enn 7,3 millioner visninger med kommentarer helt tilbake til 2010/2011 -hvor det er tydelig at dette dreide seg om Harold Campings profeti. Imidlertid ser ikke seerne av Barry Scarbroughs utgave av videoen ut til å ha kunnskap om dette, og tror virkelig at dette er en genuin profeti/advarsel om at bortrykkelsen vil komme i mai 2021. Siden dette med årstallet er litt utydelig, -gir den feilslåtte spådommen håp til troende om at bortrykkelsen kommer i mai 2021.

Falsk oppmuntring og falske forventninger

“Thanks Barry. Very encouraging!,” skriver Jason Tout som er en av mange som har latt seg oppmuntre på basis av en profeti om noe som angivelig skulle skje den 21 mai 2011. “Did he say 5 months of torment from may-oct.2021? This is scary,” skriver en annen av dem som ser ut til å åpne seg for en gammel feilslått profeti med nytt årstall. “This video truly blessed me … God bless our brother in Christ.” skriver Leasa Taylor, som ikke er klar over at hun føler seg velsignet av et budskap som floppet den 21 mai 2011. En som har forstått hva dette dreier seg om og som forsøker å vekke opp Barry Scarbourgh for virkeligheten er Wes Stover som skriver dette: “Bro Barry, I enjoy your videos and say this in all Christian love, not in spite or malice, but I don’t think you realize the doctrinal error of what you’ve posted here. And it’s going to be hard to alert you to the error, since you never read the comments to your videos, but this man is a Campanite, a follower and disciple of False Prophet Harold Camping, of Family Radio, who taught the world would end in May 2011. He taught many errors in addition, including hyper Calvinism and denying the reality of Hell and reaching Annihilation. You really should remove this video, because you are endorsing and giving credence to this man’s heresies, which have already been proven false, and in turn, runs the risk of harming your own credibility and reputation.”

https://www.youtube.com/watch?v=mrxpjcXuTt0&lc=Ugyzpb71evdT91XfnT14AaABAg.9MModRBaaKc9MNEAE2jaGg

Når spådommen kollapser

13 tanker om “Populær bortrykkelses-profet bruker feilslått spådom om dommedag 21 mai 2011 for å skape forventninger om bortrykkelse i mai 2021

  • Alle spekulasjonene om himmelfart er akkurat like dumme. Selvsagt “må noe skjer før noe skjer”. “The Bible for dummies”. Just presis.

   😆😆😁🤣😂😂😅🤣😜🤪🤪😜

   1
   1
 1. Det som disse falske profetene som spår at bortrykkelsen kan komme når som helst er dette:
  2 Tess 2,3 La ingen dåre eder på nogen måte! for først må frafallet komme, og syndens menneske åpenbares, fortapelsens sønn,
  Det er med andre ord to ting som må skje før bortrykkelsen kan komme.
  1. Det store frafall -som vi er i nå og
  2. Åpenbaringen av syndens menneske, Antikrist. Bortrykkelsen vil ikke skje før Antikrist er avdekket.
  Alle som hevder at dette kan skje når som helst er i uttakt med Guds ord.

  1
  2
  • Riktig. Alle de som forventer at bortrykkelsen skjer før den store trengsel mangler noe vesentlig, nemlig støtte i Guds Ord.
   Bibelen er tydelig på at noe må skje først.
   Menighetens bortrykkelse skjer ikke før den store trengsel.
   Og denne videoen, det er slikt predikantskrøner oppstår.
   Det blir skapt grunnløse forventninger på basis av en tidligere feilslått spådom. Skal si denne pre-tribulation forførelsen har bredt om seg.

   1
   2
  • Der er jeg på linje med det du skriver. Bibelversene er tydelige på at frafallet først må skje. Det har skjedd et stort frafall de siste tiårene der det kristne budskapet blir mer og mer hånet og latterliggjort.

   1
   2
  • Her var det mye som kunne sies. Men år tilbake i tid har jeg gjort det, uten at det har betydd noe, et par andre har også forsøkt.

   Kikki påstår jeg er i uttakt med Guds Ord, Steffen kaster seg på og fortsetter at jeg mangler noe vesentlig -nemlig støtte i Guds Ord.
   Tøffe påstander. Deres problem.

   Dere har IKKE undersøkt hva apostasia kan bety. Da får dere starte der.

 2. Så tilfeldigvis dette: Hanes Ministries: 15-21 april, kan bli avgjørende dager
  Er det noen her inne som følger med, som vet om det har skjedd noe ekstraordinært i disse dager, eller er det fake news dette som blir presentert her.
  Jeg bare spør

  1
  1
  • Jeg har ikke klart å se noe spesielt med unntak av styrkeoppbyggingen i og rundt Ukraina.

   3
   1
 3. Spekulasjonene om når opprykkelsen vil skje kan lett ende i det reneste nonsens, hvis det det ikke er forankret i Guds Ord. Skal ikke si noe om årstall, men når på året det er mest sannsynlig.

  Mange mener Israels høytider i gammel tid var profetiske skyggebilder på virkeligheten slik den har utviklet seg (Kol. 2:16,17). Det var 7 høytider.

  1) Det begynte med påsken (14.nisan) hvor det ble ofret et lytefritt lam av hankjønn. Det var et profetisk skyggebilde som pekte fram mot Jesu syndfrie offer.

  2) Den neste høytiden var de usyrede brøds høytid (15.-21. nisan), som altså fulgte i uken etter påske. Israelittene hadde ikke hatt tid til å la brødet gjære, for de måtte dra i hast fra Egypt. Gjær står i Bibelen for synd, og motbildet for det usyrede brød var Jesu syndfrie liv.

  3) Inne i samme høytid kom førstegrødens høytid (16. nisan), som er et bilde på Jesu oppstandelse som førstegrøden av de døde.

  4) 50 dager etter påske kom pinsefesten. Israel fikk Loven ved Sinai, det var nasjonens fødselsdag Det skjedde med ild og røyk. Tragisk nok falt rundt 3000 mennesker den dagen. Motbildet var pinsedagen i Apostlenes gjerninger, kap 2. Da ble den kristne menighet født, hellig ånd kom over forsamlingen som ildtunger og rundt 3000 mennesker ble troende og døpt i Jesu navn.

  Dette var vårhøytidene og de er alt oppfylt. Så kommer den lange perioden fram til høsthøytidene, som kan sammenlignes med den lange evangeliets tidsalder som har vart i 2000 år.

  5) Israelittene måtte følge med når nymånen ble tent i den 7.måned (1. Tiscrhi), som er i sep/okt. Da kom basunklangens høytid og det skulle blåses i horn. 3. Mos. 23:23-25. Dette kan være et bilde på opprykkelsen. 1. Tess. 4:16; 1. Kor. 15: 51,52.

  6) 10 dager senere (10. Tischri) kom soningsdagen som kan være et bilde på dommens dag foran Jesu trone.

  7) Den siste av de opprinnelige høytidene var løvhyttefesten (15. – 21. Tischri) som varte i en uke. Det var en festhøytid og kan være et bilde på tusenårsriket.

  Senere fikk jødene høytider som purim og hannukah, men de må holdes utenfor som profetiske skyggebilder. Ut fra det som er nevnt her mener mange at opprykkelsen vil skje 1. Tischri, en dato som varierer fra år til år, men er på høsten.

  • Blir faktisk enda mer nonsens om spekulasjonene er fundert på “Guds ord”.

   😂😂😂😂😅😅🤣🤣🤣😂

 4. Det er helt tydelig at vi ikke kan stole på dette som skrives her på søkelys!

  • Mye bra på Søkelys, men dette her er ikke verdt å bruke ett minutt på. Triste greier. Det finnes så altfor mye av det.

   Ordet holder deg på sporet.

Det er stengt for kommentarer.