Planla å dra som misjonærer til Japan, ung amerikansk familie drept i tragisk trafikkulykke i Colorado

En mor, far og deres tre barn på henholdsvis 3 år, 23 måneder og den nyfødte Calvin på to familen Palsmåneder omkom i en tragisk trafikkulykke i Colorado søndag. Familien Jamison og Kathryne Pals fra Minnesota, begge 29 år var på vei til en treningsleir for misjonærer da den tragiske ulykken inntraff. I følge amerikanske medier hadde familien solgt alt de eide og planla å flytte til Japan for å dele evangeliet om Jesus med det japanske folk. Imidlertid kom den vesle kristne familien aldri dit de planla, da deres jordiske vandring endte i en tragisk ulykke hvor begge foreldre og barna Ezra, på 3, Violet, 23 måneder gammel og Calvin på to måneder ble revet bort i en ny trafikkulykke som ryster det kristne Amerika. Ulykken inntraff da de ble truffet av en traktor trailer som traff dem bakfra. Trailersjåføren som overlevde ulykken står nå overfor en tiltale for bildrap.

At kristne også blir rammet av ulykker i trafikken fikk vi nok et eksempel på denne søndagen. Den fem medlemmer store familien var på vei til en treningsleir for unge misjonærer i  Littleton, Colorado for å trene med den kristne gruppen  WorldVenture. Ekteparet hadde solgt alle sine eiendeler og planla å flytte til Japan for å dele Kristus med PalsChildren2016det japanske folk. “Det ser ut til å passe å dra til det stedet hvor det er flest mennesker med få levende vitner for evangeliet og det er kjempe,” skrev Jamison Pals på ekteparets blogg som har navnet “For the Joy of Japan“. Videre skrev Jamison at “kirken i Japan er ikke stor nok til å spre evangeliet og lære opp disipler på egen hånd og det er behov for flere arbeider,”  -var tanken som drev det kristne ekteparet. Imidlertid skulle ekteparet og barna aldri få se Japan og spre det glade budskapet om verdens frelser, da det hele endte i et flammehav på veien. Også fire andre biler var involvert i ulykken, men det var bare det kristne ekteparet og deres tre barn som omkom. Bilder fra åstedet viser en utbrent trailer og en grusom scene. Politi og redningsmannskaper kom raskt til ulykkesstedet, men livene stod å redde for verken foreldre eller de tre barna som ble rammet. Søndagens ulykke rammet brått og brutalt og det er pårørende som nå sitter tilbake med sorg, sjokk og savn etter familien som er blitt borte.

Hvorfor Gud?

“Hvorfor, hvorfor Gud, tok du hjem et ektepar som planla å spre ditt store evangelium til mennesker som ikke kjenner deg?” -er kanskje et spørsmål som reiser seg for familiene og vennene som nå står tilbake med sorg og savn. Svaret må være vi vet ikke. Gud har en plan med alle ting -og som mennesker er det ikke alt vi forstår. To brennende foreldre er hentet hjem til Gud og tre skjønne barn er også i Herrens nærvær -og vi andre som sitter tilbake -bør vite at også vi kan bli rammet, -av brå og plutselig død? Ingen kjenner morgendagen, vi har dagen i dag.og til dem som leser det jeg nå skriver med tårer i øynene i medfølelse til dem som er rammet, vil jeg likevel spørre: Er din sak i orden med Gud? Er du frelst og har tatt i mot Jesus som herre og frelser? Og til oss som tror på Jesus -vil jeg si: Ingen av oss har en eneste garanti om vi vil våkne i morgen, eller selv rammes av noe slikt. Derfor: Få din sak i orden og når du synder, gå til Ham som er fårenes hyrde og som har gitt en unikt løfte til dem som tror på ham: ” Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør!”: (Joh 11,25) Denne familien er gått hjem til Gud og begge hadde hjerte for Jesus og folk. “De var de minst selvopptatte mennesker du kan treffe,” sa Andu Carr i “Fed My Starving Children,” om ekteparet som ble trafikkdrept søndag. Den kristne organisasjonen WorldVenture sier de vil opprette et minnefond i respekt for de omkomne, -og likevel skriver jeg med tårer i øynene! Vær forsiktig i trafikken!

Kjell

 

7 tanker om “Planla å dra som misjonærer til Japan, ung amerikansk familie drept i tragisk trafikkulykke i Colorado

 1. Dette er en ufattelig tragedie. Spørsmål kommer opp om hvorfor GUD ikke beskyttet de. De var i tjeneste for GUD. Skulle reise og spre det gode budskap som frelse. Jeg tror GUD ikke er avhengig av noen. Han har all makt i himmel og på jord. Han har alltid vært og er evig. Han har skapt alt og alle mennesker skal en dag dø. (Fysisk død) Det er menneskets lodd. Det jeg tror GUD er opptatt av er hjertet. Villighet og overgivelse. Jesus har aldri garantert at man skal leve alle sine dager lykkelig å bli gammel. Død kan ramme alle mennesker brått og kanskje i ung alder, beste alder. Tragedier rammer folk og familier hver dag året rundt omkring i verden. GUD er ute etter hjertet og ingenting annet.

  • Det er vanskelige spørsmål Z. Mange spør hvorfor, men Herren kjenner alle hjerter og selv om pårørende kanskje ikke orker å høre svar og spekulasjoner akkurat nå, så er jo virkeligheten slik at Gud har en plan med også den vonde som rammer mennesker. Kanskje deres villighet til å tjene Herren kan bli et vitnesbyrd til andre -om å løfte på rumpa og spre det gode budskapet om Jesus Kristus til andre mennesker. Uansett. Jeg blir berørt, og skrev med sorg.

 2. Z on…Merkelig dekk-navn forrrsten…
  At Gud er ute etter hjerte og ingenting annet, er en snodig bemerkning.

  Dersom jeg skulle gi en forklaring på dette krasjet, så måtte det være at enhver må skjønne, at det er tilfeldigheter som skjer her på jorden.
  Flyr du, så kan du falle ned, biler du kan du omkomme ved kollisjoner.
  Dersom du er fotgjenger, kan du bli kjørt ned av en bil.
  Dersom du drikker mye alkohol, kan du bli syk.
  Røyker du mye, kan du over en tid få kols.
  Dersom du har dårlige nerver og du gifter deg med en som også har det, så er sannsynligheten for at barna dine også får dårlige nerver.

  Nå er det vel slik, at i enkelte tilfeller, har vi skjønt at Gud kan gripe inn og beskytte mot ulykker, men som når det gjelder helbredelser ved bønn, det skjer veldig sjeldent.

  Det burde vel ikke være slik, men arvesynden og Guds motstand mot alle synd, har nok gjort oss mennesker nesten alene her på jorden. Faktisk er det bare Den Hellige Ånd som har noe guddommelig å gjøre her nede. Men Hans oppgave er først og fremst og vise oss Jesus i ordet, og ikke så mye annet..
  .
  Nå er det også slik at vi kristne er lemmer på Jesus legeme, og har vel en viss autoritet. Men vår ufullkommenhet av synden, gjør oss nesten udugelig til å være Jesus representanter.

  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Du påstår selv, Herr Myhren, at du skriver perfekt. Vel, du har ihvertfall selvtillit nok. Det har du til felles med din gode venn, den straffedømte internetterroristen, Herr Christensen. Selv om du ikke på langt nær skriver så dårlig norsk som ham, så var det 11 stave/orddelings/tegnsettingsfeil i dette korte og intetsigende innlegget. I tillegg var det et par faktafeil og mange dårlige formuleringer. Ja, rett og slett litt keitete.

   Men det vanskelige her er å få tråden i hva du mener, feks ” det burde vel ikke være slik, men arvesynden og Guds motstand mot alle synd, har nok gjort oss mennesker nesten alene her på jorden”? What??

   Forøvrig konstaterer jeg at du er blant dem her som gjør Gud til noe puslete, ved å hevde at Han sjelden griper inn og stanser ulykker og helbreder syke.

   Du har nok når alt kommer til alt mer tro på Donald Trump enn på Gud?

 3. Vi vet ikke hvorfor slikt skjer med kristne, men Gud vet det. Guds fremste mål med oss er at vi skal nå hjem til himmelen. Det kan være at Gud så at noe ville skje som hadde ført de bort fra Gud og derfor tok de hjem. Døden er ikke et tap for kristne, bare for de som er igjen med sorgen er det et tap.
  Jeg har mistet flere i min familie. Det er klart dette er tungt, men samtidig vet jeg at vi skal møtes igjen. Det er en stor trøst for oss som tror på Jesus.

  • Mulig du lever i synd? Eller menger deg med mennesker som lever i synd? Mennesker som lever i strid med Ordet, er ikke under Guds beskyttelse og velsignelse. Det er heldigvis svært mange som opplever en levende Gud, som svarer på bønn, helbreder, gjenoppretter, utfrir og møter mennesker med små og store under.
   Men, mulig ikke det gjelder den to-enige gud som du og Jan Kåre forholder dere til?

 4. Hei Georg Nilsen.
  Ja, du har nok rett i at språket kunne vært bedre til enkelte tider. Jeg har hørt at når det gjelder forfattere, så filer og filer de på språket i månedsvis før de blir noenlunde fornøyd. For ikke snakke om de som skriver dikt, de er visst ikke til å være i hus med, mens skrivingen foregår.
  Her på søkelys og andre fora, er mye tatt på sparket, og stykket skrives på noen minutter. Det er klart setningene kunne blitt bedre dersom jeg tok meg bedre tid.
  Når det gjelder innholdet i innlegget, så synes jeg det var bra. Du vet, på Jesus tid levde de under loven, men etter menigheten ble etablert lever vi under nåden. Da er det ikke liten eller stor tro som bestemmer om vi får bønne svar eller ikke, men ene og alene Guds selvstendige inngripen. At Gud griper inn sjeldent, det er det vel ikke noe å diskutere. Slik er det bare…Gud har tydeligvis ikke så mange favoritter, som han gjør stas på. Til og med Wilkerson fikk ikke hjelp da han ble utsatt for en ulykke…og døde.

Det er stengt for kommentarer.