Per Kørner kreftsyk, trekker seg fra alle verv i Den Norske Kirke i eksil

koerner_per_web1-203x300Tidligere prost Per Kørner er fortiden under kreftbehandling og har derfor trukket seg fra alle verv i Den Norske Kirke i eksil. Dette forteller Kørner til avisen Norge i Dag. Per Kørner, Ludvig Nessa og avdøde Børre Knudsen gjorde seg på 1980 og 1990 tallet bemerket for deres kamp mot abortloven. De tre prestene ble alle fradømt sine stillinger som prester i Den Norske Kirke fordi de i ord og gjerning løftet frem sin protest mot den norske fosterdrapsloven. Overfor Norge i Dag sier Kørner at han på grunn av sin sykdom frasier seg alt ansvar for styringen av den norske kirke i eksil, som ble opprettet som et alternativ til den norske kirke som etterhvert er gått fra ille til verre. I dag ønsker vi å oppfordre Guds folk til forbønn for Per Kørner som har vært en modig røst og forsvarer av barnet i mors liv.

19 tanker om “Per Kørner kreftsyk, trekker seg fra alle verv i Den Norske Kirke i eksil

 1. I det siste har mange kristne dødd av sykdom. Jeg trenger ikke å nevnte noen navn, men på noen få år har mange dødd. De har blitt bedt for dag og natt, men ingenting har skjedd. Sykehusene er fulle av syke mennesker som blir bedt for, men Gud griper ikke inn. Er det ikke på tide å endre på din teologi, som sikkert er feil?
  Blir du ikke helbredet? Publisert 15. mars
  Da er du i godt selskap!

  Etter Moses og steintavlene, var det Loven som menneskene måtte forholde seg til. Men etter Jesus liv og himmelfart lever vi nå i NÅDE-tiden. Når Jesus talte om stor tro og liten tro, så var det til Hans samtid Han talte disse ord.

  Vi må huske at idag er det Guds eget valg om han vil helbrede, og i tilfelle hvem han vil helbrede. (1. Kor. 12)

  Charles Capps, trosbevegelseslærer i USA, selve opphavsmannen til “Skapende Ord” – han inspirerte også Kenneth Copeland til å ta inn denne læren. Det du taler ut i tro, det vil Gud ved sin kraft skape til virkelighet. Capps lærte bl.a. (hans bok “Tungen”, side 43) “Jeg fornekter ikke eksistensen av sykdom. Jeg nekter den sykdommen retten til å eksistere i denne kroppen, fordi jeg er Kristi kropp.” Han og kona lever ikke som det prekes: Kona har kreft og har blitt medisinsk behandlet. Har ikke hun da talt de riktige “magiske” skapende ordene for å kunne holde kreften borte fra sin kropp? Det samme gjelder de norske predikantene: Hvorfor holder de på med dette tøyset, når det aldri fungerer i virkeligheten? De bruker jo leger og tannleger! Hvorfor ikke heller BLI ÆRLIGE KRISTNE som innrømmer at det er ved Guds nåde at vi eventuelt får oppleve guddommelig helbredelse, og ikke ved okkulte bekjennelsesteknikker? Hvorfor er det så vanskelig å forlate løgnen?

  Vi kristne må akseptere at vi bor i en kropp som er underlagt forgjengelighet. Når vi blir friske vedrørende bønn så er det bare Guds nåde, ingenting vi har gjort oss fortjent til! Men en dame i menigheten ville ikke innse dette. Hun holdt hele tiden fast på at Herren ville gi henne av alle ting nye tenner! Dette opplevde hun naturlig nok ikke, og helt til sin dødsdag måtte hun tygge og smile med sine gamle velbrukte. Som oss andre dødelige!

  Når karismatiske menigheter i dag prøver å bruke noen høyt profilerte predikanters lære om tro, så kommer de på kollisjonskurs med Paulus. I nådetiden er krav om å “ha tro” for mirakler og bønnesvar tilsidesatt: Det er ved nåde at Gud gir oss sine velsignelser og bønnesvar på en del områder. Men i lovens avslutningstid da Riket ble forkynt av Jesus først, deretter hans apostler, så var det et stående krav om at de måtte vise tro gjennom gjerninger. Da skulle de få se Guds mirakler. Og det fikk de. Det er bare å lese de åtte første kapitlene av Apostlenes Gjerninger. Men ved Paulus, som innførte nådelæren etter en særskilt åpenbaring av Jesus i himmelen, kom en ny husholdning: Nåden, der lovens krav om å vise tro var falt bort. Heretter gjelder kun nåden, og vi trenger ikke som troende prøve å vise vår tro ovenfor Gud for å få bønnesvar. Gud virker bare gjennom nåden i dag.

  Sammenlign 1. Kor. 12, 7 og 11:”Men Åndens åpenbarelse blir gitt enhver til det som er gagnlig.”Alt dette (nådegavene) virker den ene og samme Ånd, som deler ut til hver enkelt etter som HAN vil.”

  Husk også, da Paulus ba om å slippe “tornet i kjødet,” da svarte Herren: ” Min Nåde er nok for deg.” Altså var sykdommen noe som Paulus IKKE uten videre kunne be seg ut av i tro. Nei, han måtte gå til Herren med plagene, men fikk da dette svaret den gangen. En annen gang hadde en venn av han problemer med magen, og Paulus gav han da det rådet, at han burde drikke noe vin for sin mage skyld.

  Gud helbreder framdeles i Jesus navn, og det er Guds nåde når vi blir helbredet. Men det er ikke noe vi kan forlange med vår teknikk, tro eller egen fullkommenhet. Gud helbreder i dag, men han helbreder sjeldent. Vi går til tannlegen og til legen, fordi det er liten sjanse for at Gud vil helbrede en ødelagt tann, likesom han sjeldent helbreder kreft. Derfor må vi gå til tannlegen og legen, fordi vi ikke kan ta sjansen på om Gud vil helbrede. Det er ingen automatikk i å få bønnesvar, det kan vi også se på fruktene av trospredikantenes tjeneste når de ber.

  Det finnes ikke en nubbesjanse for at et menneske, hvor prektig det enn mener seg å være, kan imponere på Gud ved å vise opp tro. Ikke tale om at Gud hopper over en million mennesker, bare for først å få “den ære” å betjene deg og dine verdslige nytelsesbehov! Du kan bare tro så det knaker i hjernen, men den uvitende alminnelige kristne husmoren, som i sitt hjerte ber til Gud om han kunne hjelpe henne og barna med mat også denne uken, uten å ha noen fremstormende erobrende tro, får antagelig sitt bønnesvar. Men den frekke og misforståtte maktkristne blir sittende med en pinlig stillhet.

  Dersom vi skal være ærlige, og det skal vi, så er det kanskje bare 1 promille, en av tusen, som blir friske under bønn, hvorfor er det slik? Jo, fordi det er Gud som har all makt og det er han som bestemmer, og ikke våre krampaktige forsøk på å overtale Gud. La oss prate om dette, og kalle en spade en spade. I mine 33 år som kristen, har jeg enda ikke opplevd at noen tar opp emnet:

  “Hvorfor helbreder Gud bare noen få?” Jeg tror det ikke finnes noe svar på dette. Det er skjult for oss mennesker, Da får vi bare godta det som vi ser Gud gjør og ikke gjør.
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Hva med Jesu misjonsbefaling; Mark 16, 15-20;” I mitt navn skal de drive ut onde ånder…på syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet”.
   Lenge har kristne som har drevet ut demonske makter, ikke bare blitt kritisert for det, men også nærnest latterliggjort. Nå tar altså du et oppgjør med de som i dine øyne er så “naive” og tror at Jesus kan helbrede dem?

   Når det er sagt; det er svært vanskelig å forstå hvorfor noen blir og andre ikke blir helbredet.

  • Godteri Lund. Når ikke Myhren forstår sin egen tankegang, hvordan kan han da forstå noe SÅ enkelt som det.

 2. Per Kørner slik eg lærte han å kjenna var ein mild og sindig person.
  Jobba eitt år med han på ungdomskulen i 1990.

  No har sjukdomen kome til han og. Kreften tek alt for mange.

  I det siste har eg sett mykje på Eddie Chumney og hans Yeshua-videoar.

  https://www.youtube.com/watch?v=GDhKFFHLhZ4

  Kven er i grunnen Jesus eller Yeshua?

  Er det han som er Skaparen i 1 Mosebok slik Johannes evang. seier?
  Eddie Chumney seier det.

  “Alt er blitt til ved ham,
  uten ham er ikke noe blitt til.”

  Det er ikkje lett å forstå.

  Om det skal vera nokon meining i desse orda så må Jesus sjølv vera Skaparen som me les om i 1 Mosebok

  “Jeg er Alfa og Omega, sier Herren Gud, han som er og som var og som kommer, Den allmektige.” Joh.Åp 1

  https://www.facebook.com/notes/william-hall/can-jesusyeshua-be-the-messiah/10154073986946989

  Når det gjeld sjukdom så kan ein lura på om det er nokon vits i å be om helbredelse. Det ser ikkje ut som det kjem noko svar.

  Kanskje me ber til feil Gud?

  “Hvem vil dere sammenligne Gud med,
  hva kan dere sette opp som ligner på ham?
  Et gudebilde?” Esaias 40

  “Hvem vil dere sammenligne meg med,
  hvem er jeg lik?» sier Den hellige.

  Løft blikket mot det høye og se:
  Hvem har skapt alt dette?”

  • Jeg vet at du tviler på guden din, Langesæter. Det er kanskje ikke så rart det, da du er mer inne i bibelens innhold enn de fleste andre. Men når vi lar bibelen være kartet over den verden, er det vel ikke så rart at detaljene ikke alltid stemmer?
   Jeg for min del har bestemt meg for følgende: Jesus HAR stått opp fra det døde og har tatt alle mine synder på seg.
   Dersom vi ikke tror og tar imot Jesus som Guds synde- offer, vil vi dø en evig død. Men dersom vi lar Jesus liv gå inn i oss, vil vi leve evig…fordi Jesus lever evig.
   Jeg er ikke så nøye på om alt stemmer i bibelen, det er nok en del som er unøyaktig beskrevet der. Men essensen er klar. I Gud har vi evig liv, og uten Han dør vi en evig død…
   http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Jeg har blitt helbredet ganske dramatisk tre ganger i mitt liv. Helbredelser er reellt. Har ogsaa hatt noen andre ganske mirakulose opplevelser.

   Kanskje problemet ligger i det aa kunne skille mellom det rent kjodelige og det aandelige? Mellom det menneskelige og det kontrollerbare, og det uforstaaelige?

   Langeseter:
   Du prover aa forstaa Guds vesen med ditt begrensede intellekt. Jeg anbefaler at du prover aa sette det inn i de seneste aarenes oppdagelser innen atomfysikk og kvantefysikk. Om partikler, tid og rom. Du vil finne ut at virkeligheten er uforstaaelig og saa fundamentalt andeledes enn det vi opplever med vaare sanser. Konklusjonen vi kan trekke er at han som har skapt allt dette og holder det oppe ved sin kraft er en Gud hinnsides alt et menneske er i stand til forestille seg.

   I tusner av aar har folk ment at man ikke kunne ta Bibelen seriost pga. at det staar saa mye rart i den. Men faktisk, de aller nyeste vitenskapelige teoriene passer som hand i hanske i mange av de aller mest uforstaaelige tekstene.

 3. Myhren.

  Eg trur på Herren Gud slik Han er beskrive i 2 Mosebok 20.

  Vanskane kjem når Jesus og skal vera Herren Gud som er beskrive i Tanakh.

  “Jeg er Herren din Gud, som førte deg ut av Egypt, ut av slavehuset.
  Du skal ikke ha andre guder enn meg.
  Du skal ikke lage deg gudebilder, ingen etterligning..” 2 Mos 20

  Er Herren Gud = Jesus ?

  Var det Jesus som førte Israel ut av Egypt ?
  Var det Jesus som gav pakttavlene til Moses?

  Eddie Chumney prøver å bevisa det.

  https://www.youtube.com/watch?v=GDhKFFHLhZ4

  Paulus skriv det veldig tydeleg.

  “Han er den usynlige Guds bilde,
  den førstefødte før alt det skapte.

  16 For i ham er alt blitt skapt,
  i himmelen og på jorden,
  det synlige og det usynlige,” Kol 1

  Aftenposten sin artikkel i dag viser at me ikkje kan vera langt unna det skrekkbiletet av dyrets merke som Johannes beskriv.

  http://www.aftenposten.no/okonomi/Fredrik-byttet-ut-adgangskortet-pa-jobben-med-en-chip-i-kroppen-Snart-kan-den-kanskje-erstatte-pass-og-bankkort-609115b.html

  • Langeseter skrev:

   Var det Jesus som førte Israel ut av Egypt ?

   Jes 52,12:

   Herren selv går jo foran dere,
   og sist i toget går Israels Gud.

   Og i 2 Mos 20 står det:

   Jeg er Herren din Gud, som førte deg ut av Egypt, ut av trellehuset. Du skal ikke ha andre guder enn meg. Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden.

   Det virker som om du prøver å tvinge Gud inn i en enkel forestilling som du selv har skapt av ham. Du velger ut det som passer inn i denne og ganske enkelt ser bort fra alt annet. “Og det som du ikke forstår, det kan umulig være sant”!

   Da er det vel fare for at du nettopp har laget deg ditt eget “gudebilde”. Et gudebilde som du enkelt kan plassere på det fundamentet du har bygget med dine egne tanker.

   Peter skriver:

   Men det fantes også falske profeter i folket, og på samme måte skal det opptre vranglærere blant dere. De skal lure inn vranglære som fører til undergang, og til og med fornekte den Herre som har løskjøpt dem. Dermed fører de seg selv snart i fortapelse.

 4. Morsomt og interessant hvordan folk prøver å begrunne religiøse fantasier. Skriftlærde teologer har størst evne til å rasjonalisere sitt eget selvbedrag. Villfarelsen og overtroen sitter fast i kjøttet på indoktrinerte og kunnskapsløse og må rett og slett leve og dø ut med de troende. Håper for Guds skyld de gjør minst mulig skade på veien mot historiens glemsel, enten det gjelder ortodokse nasjonalister i Russland, katolske kondommotstandere, kjøleskapkristne abortmotstandere i USA, nykarismatiske homofober i Sør-Amerika, frikirkelige djevelutdrivere i Afrika eller arbeiderpartihatende israelsvenner og pengegriske herlighetssjarlataner i Norge. Ka oss be for at de krangler internt og ikke forstyrrer fremskritt og utvikling for det store flertall.

 5. Religiøs helbredelse er overtro. Punktum. Absolutt alle ordentlige undersøkelser viser det.

 6. Bibelens mytologiske vrangforestillinger og latterlige selvmotsigelser er selvsagt usanne. Den totale religiøse forvirringen og endeløse kranglingen bekrefter det.

Det er stengt for kommentarer.