Jan-Aage Torp langer ut mot Avisen Dagen i innlegg på egen blogg

fra-dagen“2016 – året da Avisen Dagen ble snudd på hodet. Men dette vil snu igjen” er overskriften på et innlegg pastor Jan-Aage Torp  i dag la ut på sin blogg:  En tragedie har funnet sted i året 2016 når det gjelder Avisen Dagen – organet gjennom årenes løp til bedehusfolk, forbedere, bibeltroende, de forfulgte, misjonærer, pietister, israelsvenner, familier og ekteskap. -Avisen Dagen har skiftet side, skriver Torp i sitt blogginnlegg

Avkristning skjer oftest umerkelig. Litt etter litt. Og så blir det synlig for alle – tilsynelatende plutselig.  Avisen Dagen er bygd opp av åndskampens høvdinger som Arthur Berg, Finn Jarle Sæle, Odd Sverre Hove, Johannes Kleppa og med de dyrebare verdier i Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet i bunnlinjen. Hva har avstedkommet hamskiftet i 2016?  Jeg tror mine lesere kan tyde tegnene selv. Jeg bare fremlegger enkle fakta.

dagbladet-bodnariuSviktet Bodnariu familien og støttet bloggeres rett til å hetse Det startet med sjefredaktør Vebjørn Selbekks fullstendige knefall for barnevernet i Bodnariu-saken der 5-barns-familien ble revet i filler av et inkompetent barnevern. Heldigvis ble denne grufullhet reversert av en sindig dommer i det norske rettsvesen. Så fikk vi en pekepinn til da Selbekk glødet av begeistring over hetseren som holdt sin «bibeltime i vitneboksen» med forferdelige karakteristikker av min kone Aina & meg i Oslo Tingrett i januar. Igjen viste dommerne i en norsk rettssal sin kvalitet da de enstemmig dømte denne bloggeren til fengsel og bøter, men Avisen Dagen syns fortsatt at det skal være lov å hetse slik

skjermbilde-2016-11-17-kl-07-19-49Så langt tenkte jeg at Dagens redaktør var desinformert og jeg vil alltid gi nye sjanser. Men så fortsatte utviklingen da Dagen valgte å hoppe på råkjøret mot ledere i kristen-Norge som ble angrepet av frafalne og/eller vanskeligstilte mennesker gjennom Norges største mediehus. Nå rammet det Jesus Revolution og en rekke menigheter, og ville ingen ende ta. Dagen høster applaus fra Human-Etisk Forbund, Hjelpekilden og beslektede miljøer. Så tok Dagen i april et dypdykk ned i islam, og nå åpenbarte redaksjonen sin forståelse for dem som vender den kristne Jesus ryggen for å bli muslimer. Minst fire prangende artikler utbasunerte: «Fant ro i islam», «Konverteringen sjokkerte familien», og «Tiltrekkes av islams lettfattelighet».
I de siste ukene har redaktørene ledet an i korsfestelsen av Jan Hanvold og TV Visjon Norge.  Jeg tror på ingen måte at Avisen Dagen er tapt for kristenfolket. Det er mange som elsker avisen som følger våkent med, og dette vil nok snu. Men vær våkne og edruelige. Skriver Jan-Aage Torp i sitt innlegg på egen blogg

Denne saken vil bli moderert i ettertid og støtende kommentarer fjernes!

9 tanker om “Jan-Aage Torp langer ut mot Avisen Dagen i innlegg på egen blogg

 1. I all verden!!!
  Han tar ikke med i sin vurdering at Dagen og pressen ellers bringer nyheter uten nødvendigvis å stå personlig/være enig i innholdet.

 2. Jeg tar ikke Jan-Aage Torp seriøst lenger. Hans naive og ensidige korstog mot barnevernet, å ta et oppgjør med sin egen sønn på NRK i beste sendetid. Dette vitner i beste fall om en total mangel på dømmekraft.
  Han og Finn Jarle Sæle er de eneste to kristenlederne i Norge som forsvarer Jan Hanvold. Dette beror formodentlig på en fundamentalt mangel på kunnskap innen bedriftsøkonomi/regnskap, manglende evne til å ta til seg faktakunnskap og en naiv tro på Hanvolds falske lepper.

  Torp er uten troverdighet, og har egentlig lenge vært en “persona non grata” i kristen-Norge.

  • Torp er da her inne på veldig mye sant og rett. Dagen fremstår mer og mer som en kopi av Vårt Land som henger fast i liberalteologien. I saken om barnevernet tror jeg helt klart at Torp er på linje med den evangelikale verden med unntak av norske kristenledere da som er redd for å bli kontroversielle. Når det gjeld den interne konflikten i egen familie, hører slikt strengt tatt til privatlivets sfære.

   Når det gjeld hanvold og penger, tror jeg Torp står forholdsvis isolert.
   Torp er kanskje persona-non grata i Norge, men han har et forholdsvis stort navn i internasjonal evangelisk kristendom.
   Et spørsmål som syntes å henge i luften Ansgar Braut er dette:
   Hvor mange kristenledere har fordømt Hanvold?

  • Om Torp, eller noen som helst andre, har et stort navn i Norge eller ute i den store verden, spiller ingen rolle. Det eneste stedet det er viktig å ha navnet sitt, er i Livets Bok.

 3. Fordømt, er vel et sterkt ord. Men, de fleste kristne i Norge, både ledere og andre, tror jeg tar stetkt avstand fra det Hanvold står for.
  Han har laget seg et system for å berike seg selv, på givernes bekostning. Og det syns de fleste er forkastelig.

  Når det gjelder svenske Kanal 10, så ble denne etablert etter at Børje Claesson solgte et AS, som han hadde bygget opp, og la inn de 10 mill han fikk fra salget i etableringen av Kanal 10. Kanalen er registrert som en stiftelse, og Claesson har de siste årene tatt ut en lønn på ca SEK 250.000 pr år. DET er en mann av Gud, i motsetning til sjarlatanen Hanvold…

 4. Dagen har vært på kollisjonskurs mot Israels Hellige lenge. Under denne redaktørens styre, så vil jeg kalle det en frafallen avis. Bare fordi de har noen Jesus artikler innemellom, og noen bra artikler, så tar det ikke bort at Dagen redaktøren har mistet sin åndelige hørsel, og høster lovord fra de som hater Gud, som teks. Lars Gule.

  Jesus sier selv ” Ve dere når alle mennesker taler vel om dere! for på samme vis gjorde deres fedre med de falske profeter. ” Lukas 6:26

  Å være en kristen nå, er alvorlig, og man kan ikke leve på gamle opplevelser med Gud. Enten har man salt (daglig) i livet sitt, og vil automatisk støte syndere og de religiøse, ellers har man mistet saltet, og blir venn med alle, og samtidig støte bort de gudfryktige.

  Jeg er ikke enig med Torp i mange ting, men jeg er enig med det han sier her. ‘

  Jeg skjønte at Dagen fikk problemer samtidig med at Selbekk tok over. Ettersom vi har gått i samme trossystem, så har jeg skjønt litt av ambisjonene til Selbekk. Like før han ga seg som redaktør på avisen Magazinet, så var avisen såpass dårlig, i bla. at den altfor ofte opphøyde frafalne forkynnere innen trosmenighetene. Derfor er jeg ikke overrasket at han går den veien han går. Jeg er til tid og annen inne og debattere, og jeg føler at angrepene blir tøffere og tøffere fra folk som bla. støtter Dagen. Det minner meg om samme grumset som inne på Verdidebatt, Vårt Land. Og det er den veien Dagen også går. Om det da ikke blir ett redaktør skifte.

 5. Dersom jeg var Herr Torps sagfører, ville jeg innstendig frarådet ham å fremme slike skrivelser som dette offentlig. Det er grunn til å tro at slike forunderlige uttalelser forringer hans interesser i alle henseender, og især hva gjelder den kommende ankesaken i lagmannsretten. Herr Torps troverdighet svekkes stadig, og mulighetene for å oppnå en økonomisk oppreisning fra Herr Christensen svekkes ytterligere for hvert eneste et av disse underlige utspillene.

  Herr Torps sagfører har formodentlig formant ham til å avstå fra slike destruktive utspill, men Torp tar dette åpenbart ikke til etteretning.

 6. Jeg har fjernet den tåpelige debatten omkring Christensen som er en gjentagelse av gammelt tøv. Jeg er delvis enig i Torps kritikk av Dagen selv om jeg mener at Dagen er i sin fulle rett til kritisk journalistikk om kristen virksomhet.

Det er stengt for kommentarer.