Penger og penger, ettermælet etter tidligere Livets Ord pastor Ulf Ekman

ekman-ulfUlf Ekman har vært en omstridt personlighet innenfor den skandinaviske kristenhet siden han grunnla Livets Ord. Som kjent hoppet Ekman av fra trosbevegelsen i 2014 og valgte å konvertere til den katolske kirke. Svensk TVs “Uppdrag grankskning” har nylig avdekket at Livets Ord primært dreide seg om penger, penger og atter penger. I dokumentaren blir Ulf Ekman ettertrykkelig avslørt som en svindler som har karret til seg store summer fra godtroende givere som trodde pengene de gav gikk til Livets Ords arbeid. Det blir i tillegg avslørt at pengestrømmen har gått fra fattige menigheter i Ukraina -og tilbake til Livets Ord og da primært Ulf Ekman og Livets Ord stiftelsens styre. Og den nå katolske Ulf Ekman nekter å svare. Sjekk ut den en time lange dokumentaren http://www.svtplay.se/video/5000920?type=embed

10 tanker om “Penger og penger, ettermælet etter tidligere Livets Ord pastor Ulf Ekman

 1. Her kommer Ekmanns sanne ansikt frem. Bra at det fokuseres på at han har misbrukt sin stilling for å berike seg selv. Mannen er en sjarlatan.
  Dessverre finnes det så mange, mange flere……

 2. Googlet litt og det ser ut som om “bildet” er litt mer nyansert enn det SVT her presenterer???

  • SVT har sin agenda, men likevel. Mye av det som er kommet frem er kjent fra tidligere. Kritikken fra pastorer i Ukraina har jeg hørt før, Kritikken fra tidligere pastor i Livets Ord Kristiansand, Tore Danielsen er heller ikke ny, men fremsatt tidligere og det viser en annen side med Livets Ord.

   Historier fra avhoppere har vært kjent lenge og mange av lydklippene som ble presentert fra Livets Ord har jeg hørt før og i tillegg også endel som er langt verre. Et tema SVT burde ha fokusert på var Ekmans kyniskhet overfor de mange som forsøkte å ta livet av seg under tiden på Livets Ord, en del lykkes også, -så Ekman kan ikke sies å ha etterlatt seg et godt ettermæle.

 3. Motbydelig alt sammen. Jeg gav bort alt jeg noensinne har hatt av bil og bolig
  til amerikansk trosbevegelse hvor også Ekman var involvert i den del som gjaldt Israel. Ikke for å bli rik gav jeg – men for at Gud skulle åpne dører ifm mitt kall
  som norsk menighet hadde smelt igjen rett i ansiktet på både meg og DHÅ..
  Dette var deres triks nr 1. Deres neste triks var at de bad for mine ufrelste barn og familie. Og jeg gav og gav.. Siste triks og trumfkort de brukte var dette å gi til Israel for å bli velsignet. Jeg gav og gav atter. INGENTING ER BESVART ETTER
  OVER 20 ÅR!!! I tillegg har jeg i alle år gitt tiende der hvor jeg følte jeg fikk rett mat.. Fordi ordet sa så – og jeg har alltid trodd på hver tøddel der. Problemet er bare at ferske kristne ikke kjenner sammenhengen i Ordet og tror på enhver ulv i fåreham når de serverer en bit her og en bit der. Jeg har endog hørt kollektpreken hvor de ber deg gi for å vekke til live tidligere ubesvarte gavers resultat!.. Da kan man si du blir flådd til skinnet. Personlig har jeg ved Guds NÅDE overlevd som troende – nettopp som svar på mine rop til Han som gjorde alt FULLBRAGT på korset for oss alle!. Jeg er FERDIG med å gi både tiende og annet om ikke DHÅ taler uten tvil. Jeg lever ikke i noen bevisst synd og bekjenner mine synder underveis og er neppe verre eller bedre enn andre troende. Men ALL DEN FORFØRELSE VI OPPLEVER IDAG burde føre til en større kritisk vurdering av ALT – basert på gransking av Skriften ifm alt pengemas i enhver form. Min erfaring som sagt , innebærer også såkalte bønnebegjær og bønnesedler forbundet med gaver!! Her er mye å hente for aktørene!! Og lite for alle som søkte svar.. Jesus sa HVER DEN som ber – han får! Og forhenget i tempelet revnet og gav oss DIREKTE ADGANG da han ropte ut “det er fullbragt”! Å sette et menneske i hans sted for å få svar er ikke bare avgudsdyrkelse men også en fornærmelse mot Kritus og Hans sonoffer for oss.
  DHÅ er heller ikke virksom under noen annen omstendighet enn Kristi kors fordi Ordet sier at Hans oppgave er å herliggjøre Kristus Jesus. Så spør jeg alltid meg selv om det jeg eventuelt er en del av vil herliggjøre Kristus eller mennesket…!
  Idag er det lite eller ingenting som kan lignes med Apostlenes gjerninger da det meste er tomt prat og ønsker om å bli sett og hørt av mennesker.. Og lederkurser og leder meg her og der selvom Order sier “DHÅ og vi har besluttet”.. Og “kristen coaching” og motivasjonsforktnnere! Si meg hvor dette står i Ordet!. Vi har byttet bort sannheten med psykologi og humanisme!
  God helg!!

  • Hei Eva og takk for at du delte dine erfaringer med våre lesere. Jeg valgte å legge det ut i en egen liten sak så flere leser det du skriver om hva du har opplevd med amerikansk trosbevegelse. Det er viktig at flere med personlige erfaringer av dette kommer til orde. Du har helt rett i det du skriver. God helg!!

 4. Kunne vært interessant om et eller flere av Visjon Norges ofre hadde gått til en anmeldelse av Hanvold.

 5. På fruktene skal treet kjennes. Dette er frukten av en falsk profet som ekman og resten av trosbevegelsen alltid har vært.

 6. Her var jammen folk raskt ute med dommen. Gir nesten assosiasjoner til prosessen mot Hans Nilsen Hauge. Personlig stoler jeg omtrent like mye paa svenske medier som paa norske. Null verdt. Det aa referere til et slik program er faktisk det storste lavmaalet jeg har sett.

  • Ekman har spredt herlighets teologi ala Kenneth Hagin og Copeland i alle år. At han konverterte viste bare utad det som allerede var åpenbart; at han var og er en forfører som ikke var grunnfestet i sannheten.

  • Man kan mene hva man vil om trosbevegelsen, men kritikk maa vere langt bedre dokumentert hvis man skal bannlyse folk offentlig. Faktisk gjor sokelys det samme som de har angrepet andre for naar de demoniserer Ekman for hva andre har gjort eller for aapenbare skittkasting fra ekstreme kristendomshatere i sveriges televisjon.

Det er stengt for kommentarer.