Pastor Steve Larson om Joel Osteens “I dont know” svar på Larry King

Joel Osteen som leder Lakewood Church har fått mange lovord fra enkelte etter sin opptreden på Larry King hvor predikanten var en mester i uklarhet og å nedtone det sentrale i kristen tro. Pastor Steve Larson reaksjon på Joel Osteens mange “I dont know” var følgende setning: “Gi oss en mann som kjenner sannheten” og som dermed har en skriftbasert forståelse av sannheten. Joel Osteen er bare en av mange velstands og lykkepredikanter som gjennom ord og tåketale medvirker til å fjerne brodden i det kristne evangeliet.

Her er klippet med Joel Osteens tåketale til CNNs Larry King hvor predikanten gjør alt for å slipe ned korsets anstøt og bibelens kompromissløse budskap om at Jesus er den eneste veien til frelse.

Pastor Steve Larson som i videoen under fullstendig avkler den omstridte velstands-pastoren som fikk massiv kritikk for å ikke ville åpne hans “kirke” for fattige og hjemløse under flommen i 2017. “Da Houston ble rammet av orkanen Harvey i slutten av august 2017, gikk Lakewood Church ut i sosiale medier og oppfordret folk til ikke å forsøke å søke tilflukt hos dem. Dette vakte stor oppsikt, og Joel Osteen fikk massiv kritikk både i massemedia og av privatpersoner, blant annet på Twitter.[2] Kritikken førte til at Osteen etter et par dager gikk ut og forsøkte å gi en ny forklaring på hvorfor kirken hans hadde søkt å avverge at bostedsløse Harvey-ofre kom til dem. Nettavisen Huffington Post publiserte en artikkel der det blant annet het: Joel Osteen sliter med å bestemme seg for hvilken forklaring han skal gi på hvorfor han ikke var raskere til å tilby sin 16 800-seters gigantkirke i Houston som tilfluktssted for folk som var blitt hjemløse på grunn av orkanen Harvey. (Gjengitt fra Wikipedia) I sin tale kan ikke pastor Larson annet enn å le av pastor Osteens humanistisk-religiøse tåketale.Uklarhet og teologisk tåkelegging ser ut til å være pastor Osteens kjennemerke.

 

19 tanker om “Pastor Steve Larson om Joel Osteens “I dont know” svar på Larry King

 1. VEND DEG VEKK FRA DENNE VERDEN

  Hele den ateistiske globalist-eliten har jobbet iherdig med å desavuere og undergrave kristendommen i mange, mange år. FN’s Agenda 2030 og vår egen Stortingsmelding 74 fra 1979 tar jo sikte på å etablere FN som en verdensregjering der nasjonalstatene og deres ulike religiøse og kulturelle identiteter skal bort til fordel for et ateistisk samfunn der en gigaelite styrer etter eget forgodtbefinnende.

  Vi som er sanne kristne vet selvsagt at det er åndeskapningen, personen Satan Djevelen som har denne agendaen for å opponere mot Guds himmelske rike under Kristus. Satan vil gjerne dra med seg ALLE i sitt eget fall, noe han mer eller mindre har klart nå i de siste dager.

  De få sanne kristne som motstår denne verdens ånd og dette forræderiet mot deres egen Skaper og livgiver er i verdens øyne for intet å regne. Resten av kristenheten har jo Satan konvertert til en globalsosialistisk kirke – på linje med eksempelvis den norske statskirken som er så langt fra kristendommen som øst er fra vest.

  Jeg ser enkelte håper på at denne verden snart skal forstå hvor galt det bærer av sted bare de får opp øynene. De kan ikke ta mer feil. Hele denne revolusjonen i vesten er ØNSKET og nøye planlagt av eliten – Rotschild, Rockefeller, Soros, Bilderberger, Davos, Støre, Solberg og Demokratene i USA. Og altså deres bakenforliggende inspirator og ledestjerne – denne verdens gud.

  Men selv om det snart skal bli så ille som det aldri før har vært og aldri mer skal bli, kan de få sanne kristne være fullkomment trygge på at Jehovah Guds beskyttende paraply verner oss for ”den ondes brennende piler og leder oss trygt inn i den nye ordningen der rettferdighet bor. Vil DU oppnå evig liv i lykke som ung og frisk i legemet uten sorg eller pine? Selvsagt vil alle fornuftsutsyrte skapninger det. Da må DU vende om til Jehovah og Kristus snarest mulig – FØR denne verden ender og det blir for sent. Lykke til med ditt valg!

  8
  6
  • Nå skal jeg gjenta meg selv:
   Jehovas Ambassadør Du har blitt etterlyst på Søkelys. Her:
   https://www.sokelys.com/?p=27267
   Det er fortsatt noen spørsmål som står ubesvarte, både fra “bare meg” 07/01/2020, kl. 09:34
   Og
   “gjesten” 09/01/2020, kl. 09:57
   Men kjenner jeg det rett vil du IKKE svare på de spørsmålene. Grunnet at du ble kledd splitter naken, og gjort til skamme for både Gud og mennesker.
   Klarer du å gjøre ordene mine til skamme? Eller vil du bare fortsette i samme ugudelige stil?

  • Han bar våre synder på sitt legeme opp på korstreet, så vi skulle dø bort fra synden og leve for rettferdigheten. Ved hans sår har vi fått legedom. Dere var som bortkomne sauer, men har nå vendt om til ham som er hyrde og tilsynsmann for deres sjeler. (1.Pet, 2.)

   Vær ikke redde for dem som dreper legemet, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller ham som kan ødelegge både sjel og legeme i helvete. (Matt. 10,28)

   Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile. (Matt 11.28)

 2. “-Gi ikke hundene det hellige, og kast ikke perler til svin, sa Jesus Kristus, og la til i Matteus 6:7: – De vil bare trampe dem (perlene) ned.”
  Er det noen her på Søkelys som tramper ned det hellige (perlene), så er det nettopp du. Det viser du med all din forakt mot Gud, Jesus og alt som er hellig. Du opphøyer deg selv, i motsetning til kvinnen i lignelsen.

 3. 11/01/2020, kl. 09:13 sa JEHHOVAHS AMBASSADØR:

  JESUS OM Å FORE HUNDER OG SVIN

  -Gi ikke hundene det hellige, og kast ikke perler til svin, sa Jesus Kristus, og la til i Matteus 6:7: – De vil bare trampe dem (perlene) ned.

  Storebror snakker her om åndelige svin – forherdede mennesker – som etter å ha kunnet være rene, på ny og på ny plasket ut i troa og veltet seg i sølen.
  ——————-

  Sa broren din dette i Matteus 6.7?

  11/01/2020, kl. 09:13 sa JEHHOVAHS AMBASSADØR:
  Etter å ha tilrettevist slike en og to ganger skal du vise dem bort, sier Bibelen.
  ———————

  Tror mange her på forumet mener de har prøvd på dette. Men uten å lykkes.

  11/01/2020, kl. 09:13 sa JEHHOVAHS AMBASSADØR:
  Det er lett å identifisere slike. Lik Djevelen og hans demoner har de kjennskap til Bibelen, men hver gang man tilretteviser og tilbakeviser dem vrir de seg vekk og hopper over til andre tema – gjerne etterfulgt av stråmannsargumentasjon der de først presenterer en løgn, for deretter å utbrodere løgnen som om den var sann.
  ———————–

  Dette er jeg helt enig i. I stedet for å dokumentere påstander ut fra Bibelen vrir noen seg unna. Og som stråmann kan noen til og med bruke bokstavene som oversettes til “jehovah”, slik JV gjør. Rutherford sa at hvis folk ikke underkastet seg hans lære når han påberopte seg å være jehovahs eneste sanne lærer på jord, så kunne de trygt stemples som “djevelens barn”. Ord betyr lite. Det som betyr noe er om det vi sier og gjør er i tråd med Bibelen.

  11/01/2020, kl. 09:13 sa JEHHOVAHS AMBASSADØR:
  De er kjent med Jehovah Guds høyhellige navn, men lik bjeffende hunder velger de å forkaste sin Skaper og tråkke på det de er blitt lært. Du skal ikke engang hilse dem vel møtt eller spise med dem, understreker Paulus i 1. korinterbrev kapittel 5. Sanne kristne tar Jehovahs ord alvorlig og etterlever Paulus’ konklusjon:

  -Støt den onde bort fra dere!
  ————————

  Jeg er veldig usikker på om bjeffende hunder har noen klar bevissthet om at de forkaster sin skaper. Som regel bjeffer hunder for å varsle om ting de ikke føler seg trygge på.

  Når det gjelder 1.Kor. 5 så handler dette om to veldig viktig ting. Om at man ikke skal se gjennom fingrene med umoral. Og så handler det om at man må skille mellom ekte evangelisk troende i menigheten og alle andre. For de som står utenfor har vi ikke noe som helst med å dømme. Hvis en som går for å være en kristen bror ikke lever i tråd med det som står i Bibelen, og ikke lar seg tilrettevise, skal han utvises fra menigheten og behandles som en ikke-kristen. Dvs ikke som en fiende. Dette vet alle som har lest Bibelen. Men langt fra alle bryr seg om det de har lest. Mange elsker å dømme alt og alle fordi de ikke underkaster seg. Utrolig mange avarter av kristen tro har oppstått pga dette. Mange tragedier også. Russel, han som feilaktig går for å være JV grunnlegger, var et eksempel på dette.

  Vi må be om at den Hellige Ånd veileder oss slik Jesus sa i Joh. kap.15 og 16:
  Når talsmannen kommer, han som jeg skal sende dere fra Faderen, sannhetens Ånd som utgår fra Faderen, da skal han vitne om meg.

  For dersom jeg ikke går bort, kommer ikke talsmannen til dere. Men går jeg bort, Da kan jeg sende ham til dere. Og når han kommer, skal han gå i rette med verden og vise den hva som er synd, rett og dom: Synden er at de ikke tror på meg, retten får jeg fordi jeg går til Faderen så dere ikke lenger ser meg, dommen er at denne verdens fyrste er dømt. Ennå har jeg mye å si dere, men dere kan ikke bære det nå. Men når han kommer, sannhetens Ånd, skal han veilede dere til den fulle sannhet. Fro han skal ikke tale ut fra seg selv, men si dere det han hører, og kunngjøre dere det som skal komme. Han skal forherlige meg, for han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere. Alt det Faderen har, er mitt. Derfor sa jeg at han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere.

  Kjære ambassadør. Be instendig om at talsmannen skal veilede og forherlige Jesus for deg, slik Jesus sa. Og kjenn etter hva du føler når du ber om dette. Har du et åpent hjerte for Gud Ord?

  2
  3
 4. Jeg orker snart ikke gå inn på Søkelys lenger grunnet denne Jehovas ambassadør. Jeg kan ikke forstå at ikke han kan bli utestengt. Forstår ikke at noen orker å lese det.

  5
  1
  • Han greier ikke å overbevise de som er født på nytt,at han har rett (….mine får hører min røst).

   Men det er trist for alle som ikke er frelst,og er på søken som leser det han skriver……

   Det som også er merkelig,er att han får så mange “tommler” opp.
   Forsøker selv å trykke tommel ned på innleggene hans men får det ikke til å virke……

   5
   1
  • Det er ingen andre enn han selv som gir tomler opp for hans innlegg. Patetisk.

   Han manipulerer tomlene selv og det er lett å gjøre hvis man er så uhederlig og uærlig som han er, Bjørn.
   Han skriver og skriver. Men hans egen person og vandel er som en svinesti.

   3
   1
  • Du Jorunn Holtan har helt rett. Denne JV-en ødelegger hele nettsiden Søkelys. Jeg husker hvor interessant det var å diskutere kristendom FØR mannen med utrolige mange dekknavn dukket opp.
   Hans motivasjon må være å ødelegge nettsiden Søkelys. Som før skrevet har jeg hatt kontakt med lederen for Jehovas Vitner i Hallingdal og Jehovas Vitner sentralt i Oslo : De sier at de slett ikke kjenner til denne mannen.
   Men : Kjell Andersen gjør heller ingen ting for å blokkere denne vranglæreren. Jeg undres hvorfor : Her er det jo annonsekroner ute og går !

   2
   1
  • Jeg tror ikke at JVen gjør noe positivt for annonse-inntektene. Heller tvert i mot. JVen ser ut til å være blant dem som kun klikker seg inn på nettsiden, legge igjen sine kommentarer og deretter trekke seg tilbake i visshet om at folk verken orker eller er i stand til å besvare hans stadige gjentakelser, før han igjen poster en omtrent lik kommentar.
   Jehovas Vitner sentralt stiller seg ikke bak denne personen.
   Jehovas Vitner har sitt styrende råd og det er utenkelig at Vakttårn-organisasjonen finner det greit at en person tar på seg tittelen “Jehovas stedlige representant”.
   Jeg er ganske sikker på at vedkommende ikke er kjent for Jehovas Vitner og Jehovas Vitner vil aldri anerkjenne vedkommende.
   JVer bruker å opptre i tråd med hva som er organisasjonens policy og det er ikke JV policy og oppfordre sine medlemmer til å gå inn på kristenhetens nettsider. Jeg husker tilbake til tidlig på 2000 tallet hvordan jeg satt i stuen til et aktivt Jehovas Vitne i Kristiansand, og han fikk en utgave av Norge i Dag i postkassa. Han fant frem et håndkle, la det rundt avisen før han hev “den demonen” i søppla.
   Internt i Jehovas Vitner blir medlemmene advart mot å “ta i noe” eller besøke andre religionssamfunns møter og virksomheter.
   Denne ambassadøren opererer på egen hånd.
   Siden vedkommende bruker et system som gir han helt ny IP hver gang han er inne, så er det vanskelig å blokkere ham.
   Skal vi bli kvitt problemet er Disqus eller Facebook løsningen.

  • Jamen så bytt for svingende til Disqus da. Du støtter jo denne vranglæren når du slipper han til i hver eneste tråd Kjell Andersen. Du blir ansvarlig overfor Jesus dersom noen av hans minste får faller bort. Rart du ikke skjønner dette.

 5. Er det ikke mulig å blokkere denne selvoppnevnte Jehovas ambassadør sine innlegg, hvis noen ikke vil lese innleggene hans (eller hennes)? Det er mulig på bl.a Facebook. Muligens det ikke går på en blogg. Dette er noe redaktøren kan svare på.

  2
  1
  • Tror jeg husker det er skrevet om disqus her før, men husker ikke hva det var, og fordeler/ulemper.

  • Å ta i bruk Disqus er en løsning selvfølgelig. Denne vranglæreren skriver på en måte som gjør at ingen tar han seriøst.
   Å omtale seg selv som “Jehovas stedlige representant” blir bare for dumt og useriøst.
   Sist gang Diqus ble forsøkt drepte det absolutt all debatt og jeg tror også at endel rett og slett ikke ville registrere seg der.

  • Takk for svar.
   Gjør du ditt for at vi alle skal ha det greit her da JV? Klagen er mest på deg, men vi er flere her som bør kommentere bedre og høfligere enn det vi gjør og vise mer folkeskikk (og noen gang rett og slett la være å kommentere)
   Kjell og andre som er slitne fortjener fred her nå.

 6. Jehovahambassadøren har flere ganger sagt at han fortsetter å skrive så lenge han for lov av han som eier den private bloggen. Så da skulle det jo bare være for bloggeieren og be ham holde opp?

  • Vedkommende må gjerne skrive kommentarer, men de bør ha relevans til tema som tas opp. Det blir vel mange utlegginger om ting som er helt på sidelinjen av tema som er omtalt. Har ingen ønske om å begrense folks frihet til å uttrykke hva de mener om forskjellige saker, men jeg tror nok at endel lesere er gått lei av lange kommentarer som er helt på sidelinjen av hva et innlegg dreier seg om.
   Det er vel på tide å slette kommentarer som er på siden av tema som er omtalt i tekstene.

   3
   2
  • Du har sikkert en en bestemt mening med denne bloggen, om hvem du henvender til og hva du vil formidle. Eller hva du vil oppnå.

   En tanke jeg fikk var imiddlertid noe jeg leste om pinsebevegelsen. Deres tragedie var motstanden mot nådegavnen til å prøve ånder ble det sagt.

   En illustrasjon: En bil får motorhavari på grunn av at rådelagret bryter sammen. Og man kunne skrive og kommentere veldig mye om sammenbrudd i rådelager. Men årsaken var at oljefilmen i foringene ikke lenger bar belastningen. Grunnen var at oljen er utslitt. Den er utslitt fordi han som skulle bytte den glemte det. Han hadde vært på fest og var trøtt og fyllesyk. Grunnen til at han hadde vært på fest var sosial påvirkning. Og den sosiale påvirkningen var en konsekvens av den medieskapte samfunnskulturen. Og den medieskapte samfunnskulturen er en konsekvens av at folk faktisk leser mediene slik at disse tjener penger. Og folk stemmer på de politikerne som overøser de ugudelige mediene med økonomisk støtte. Konklusjon: “Lesing i ugudelige medier gir motorhavari.” Hva er det viktigst å fokusere på? Det viktigste er vel å se alle de “usynlige” sammehengene mellom årsaker og konsekvenser.

   Kanskje en søkt sammenligning. Men åndelige årsakssammenhenger kan være enda vanskeligere å forstå i en tid hvor den overfladiske kristendommen har tatt over det meste.

Det er stengt for kommentarer.