Pastor sparket 92 år gammel bestemor ut av kirken fordi hun ikke gav nok tiende

sparket-ut-av-kirkenPengegriskhet i Guds og Jesu navn er et fenomen som fremdeles preger deler av den kristne kirke i den vestlige verden. Nylig ble den 92 år gamle bestemoren Josephine King kastet ut av sin menighet etter mer enn 50 års medlemskap fordi hun ikke gav nok penger til kirken. Den 92 år gamle bestemoren hadde vært syk en periode og ikke deltatt i kirkens aktiviteter og heller ikke gitt penger til kirken. Den aldrende kvinnen har i følge sine nærmeste tidligere bidradd rundhåndet til kirken, men dette var åpenbart ikke nok for pastoren i første afrikanske baptistkirke for denne sendte brev til den 92 år gamle kvinnen med budskapet om at hun nå ikke lenger var medlem av kirken. Budskapet fra kirkens ledende pastor ryster de pårørende.

Stadig flere og flere amerikanere er blitt fattige som en følge av feilslått økonomisk politikk og som en konsekvens av finanskrisen i 2008. Også den eldre garde har fått kjenne på de vanskelige tider som rammer mange hardt og en 92 år gammel bestemor fikk nylig et brev fra sin pastor med beskjed om at hun var sparket ut av kirken fordi hun ikke lenger hadde gitt tiende til menigheten eller deltatt i møter. Dermed var veien ut av kirken kort og hennes familie reagerer.

En annen familie fikk erfare nesten det samme da pastoren for deres avdøde 93 år gamle mor og bestemor, ble nektet begravelse i hennes egen kirke fordi hun de siste årene ikke hadde betalt nok i “avlat” og heller ikke hvert aktiv i kirken på grunn av sviktende helse. Hennes pårørende måtte dra rundt fra kirke til kirke i Houston for å få henne begravd. I hennes egen menighet hvor hun hadde vært medlem av siden hun var en liten pike, sa pastoren nei fordi hun de siste årene ikke hadde betalt sin tiende. “Derfor skylde ikke kirken henne noe,” skal pastoren ha sagt. Det kirken ikke brydde seg med var at den avdøde kvinnen de siste to årene hadde vært innlagt på sykehus, i pleiehjem og den aller siste tiden i koma. “De brydde seg ikke om hun var syk, de gav blaffen, alt de bryr seg om er penger, penger, penger, penger,” sier datteren om den vanvittige realiteten. Se klippet videoklippene og la deg ryste av hvor galt det står fatt mange steder.

https://youtu.be/yX7i5kcymTM

 

 

 

8 tanker om “Pastor sparket 92 år gammel bestemor ut av kirken fordi hun ikke gav nok tiende

 1. Så det er slik disse velstandskirkene opererer. Truer med utkasting dersom man ikke gir nok til at pastoren kan rulle seg i luksus. Usmakelig!

 2. Godt nok vet jeg ikke om noen som ble kastet ut av norske pinsemenigheter i gamle dager. Men jeg vet om tilfeller der noen ble truet med utkastelse hvis de ikke betalte inn tienden. Bra den praksisen ble endret.

 3. Er dette anerkjente kristne kirker? eller er det noe mer sektlignende? Det er så skuffende å se hvordan “kristne” så til de grader sperrer for evangeliet om Jesus Kristus. Den intense pengeinnsamlingen som vi også opplever av enkelte forkynnere i Norge også er etter min mening horribel. Det er ikke Gud som taler, men Mammon!! Jeg vemmes av denne pengefokuseringen. Jeg orker sjeldent å se kristent TV pga dette. Jeg skammer meg enormt over dette! Evangeliet, helbredelse er gratis og ingen skal tjene penger på Guds nådegaver. De har fått nådegaven gratis for å gi den gratis videre. At vi i fellesskap bidrar til underhold av våre forkynnere og sangere er en ting, det oppfordrer Bibelen også til. At enkelte arrangementer koster inngangspenger innser jeg er vanskelig å unngå, men budskapet om Jesus og helbredelse burde alltid være gratis. Pengemas er så utrolig ødeleggende. I de fleste kristne sammenhenger i Norge opplever jeg at oppfordringen til å gi går for seg i mer sømmelige former.

  Tienden, er det et krav eller oppfordring ifølge Skriften? Man er jo fortsatt en frelst kristen dersom man ikke gir dette, eller? Hva er det vi skal gi tienden ut fra? Inntekt før eller etter skatt? Eller skal tienden gis utfra det man sitter igjen med etter at alle faste utgifter er betalt? Jeg bare spør? Har noen et godt tiendesvar? Er det meningen at vi kristne hele tiden skal gå rundt med konstant dårlig samvittighet pga tiendespørsmålet, gir vi nok eller?

  Undres – Richard

 4. Så flott!! Kast ut disse gjerrigknarkene!! Hun burde da skjønt at pastoren trenger lønn??

 5. Noen hevder at det ikke lenger er spørsmål om å gi tienden. De sier at det gjaldt for en annen tid uten sosiale støtteordninger.
  Jeg tror absolutt på å gi for nøden er stor der ute, men en diskusjon om man skal gi tiende av brutto eller nettoinntekt blir helt meningsløs. Er det ikke tilstrekkelig å gi etter evne?

Det er stengt for kommentarer.