Pastor satte fyr på kvinne under utfrielses-seanse

En kvinne fikk alvorlige brannskader under en utfrielsesseremoni ledet av en pastor i Nigerias Ogun-stat. Hendelsen skjedde da pastoren tente et lys etter å ha overfylt kvinnen i parfyme, noe som fikk henne til å ta fyr. Sukura Owodunni, en 21 år gammel kvinne, ble satt i brann av pastor Taiwo Odebiyi ved hans Cherubim and Seraphim Maberu Parish som ligger i Offin, Sagamu-området i Ogun State, rapporterte PUNCH Metro denne uken. Hendelsen fant sted 17. august, da Owodunni besøkte kirken for en spesiell bønn på invitasjon fra pastoren.

Pastor Odebiyi hadde bedt Owodunni om å kjøpe Amazing Grace-parfyme, lokale egg og et lys for den spesielle bønnen. Mens han ba, helte pastoren parfymen over kvinnen og tente lyset. Owodunni tok umiddelbart fyr og fikk alvorlige brannskader på brystet, skulderen og bena. Et øyenvitne ble sitert for å si at pastoren ble arrestert umiddelbart etter at avdelingspolitimannen i Adigbe, CSP Abdulfattah Ogunsanya, og teamet hans ankom kirkens lokaler. SP Omolola Odutola, statspolitiets PR-offiser, sa at ytterligere etterforskning hadde startet for å forstå omstendighetene rundt saken. «Damen ble sagt å ha blitt forlatt  for å dekke medisinske regninger etter hendelsen selv. Offeret er ført til sykehuset for medisinsk behandling, sa Odutola. Vanguard siterte Ogun State Police Commands talsperson, Omolola Odutola, som sa at saken vil bli overført til Statens kriminaletterforskningsavdeling etter at den foreløpige etterforskningen er fullført.

I juli i fjor reddet politiet i Nigeria minst 77 mennesker, inkludert 23 barn, som pastorer hadde beordret til å bli i en kirkekjeller og vente på bortrykkelsen. Pastorer i Whole Bible Believer Church i Valentino-området i Ondo by i den sørvestlige delstaten Ondo oppfordret kirkemedlemmer til å “bli bak” og vente på bortrykkelsen eller å bli ført til himmelen ved Kristi annet komme. Politiet fikk vite om hendelsen etter at foreldre til noen barn sendte inn plageklager. En kvinne sa at kirken muligens hadde kidnappet døtrene hennes fordi hun ikke fikk lov til å melde seg opp til eksamen. I juni ble mer enn 300 lik funnet i Kenya etter at en kultpastor, pastor Paul Mackenzie, som leder det som er kjent som Good News International Church, oppfordret sine tilhengere til å sulte seg selv for å møte Jesus. Den kontroversielle tv-elevangelisten hadde vært under etterforskning for å ha utbredt en doktrine som oppfordrer tilhengere til å avstå fra mat for å nå himmelen raskere.

Fra Christian Post.

2 tanker om “Pastor satte fyr på kvinne under utfrielses-seanse

 1. Religionsbegrepet innebefatter de mest groteske insidenter på linje med hva hedenske sosialist- og kommunistrelaterte styresett har frembragt. Som for eksempel nasjonalsosialistiske arbeiderpartier, Sovjetunionen, Kina med flere. Religioner i seg selv, idet ordet stammer fra “relego”, som betyr underkastelse.

  Dette er selvsagt fordi bak dem alle står Satan Djevelen – denne verdens gud. For mitt vedkommende oppfatter jeg ikke meg selv som religiøse. For meg er konstruktøren av universet en reell person som i sin tid produserte både planeten og universet til bolig for sine skapte entiteter i himmel og på jord.

  Ser man på de religiøses adferd er det tydelig at de er besatte av følelsesutbrudd og åpenbar vanvittige forestillinger om sine respektive guders tryllekunstadferd.

  Slik er ikke Jehovah. Han er like reell som deg og meg, men med en meget større kraft enn oss. Han har ikke noen sprø hensikter med sine konstruksjoner. Henvend deg derfor til Ham i ro og fred og ikke tro at det har noen hensikt å skrike eller skråle eller finne på andre vanvittige utfall.

  Da bevarer du freden i sinnet og det gir samtidig helse til sinn og legeme.

  1
  2
 2. Leter med lys og lykte for å finne bibelsk grunnlag for en slik bønn. Foreløbig finner jeg ingen. Mulig noen kan henvise til et sted i Guds ord som beskriver bie lignende.

Det er stengt for kommentarer.