Pastor Jan Aage Torp har med enn 311 000 følgere på Facebook -Har flere følgere enn statsminister Erna Solberg

Foto: Majoren08

Antallet på følgere på Jan Aage Torps facebook side vokser og vokser. Som tidligere omtalt hadde avisen Dagen et oppslag tidligere i år hvor det ble mer enn antydet at Oslokirkens pastor kjøpte seg følgere på Facebook. Dette var noe pastor Torp kontant avviste og siden da har antallet følgere fortsatt å vokse og i skrivende stund har pastoren hentet inn ytterligere 120000 følgere og har i dag rett over 311000 individer som både har gitt sitt “likes” og valgt å trykke på “følg” knappen som Facebook tilbyr. Dermed har Oslokirkens litt kontroversielle leder passert selveste statsminister Erna Solberg som bare må nøye seg med skarve 284000. Avisen Dagen som tidligere i år publiserte en artikkel der Torp ble mistenkt for å “kjøpe” følgere har selv bare knappe 20 000 som følger avisens Facebookside.

Erna Solberg må nøye seg med 240 000 følgere på Facebook mens Sylvi Listhaug har rett over 165 000 følgere. (Foto: You Tube)

Tallet på individer som følger med på hva pastor Jan Aage Torp gjør på Facebook fortsetter å vokse, og den kontroversielle pastoren som blir ansett som apostel i den religiøse organisasjonen “European Apostolic Leaders” som er en del av et omfattende og verdensvidt nettverk hvor karismatiske ledere nærer fellesskap og søker å øve innflytelse både på de religiøse og politiske områder. Pastor Torp som nylig besøkte Sør-Korea hvor han deltok i en større internasjonal konferanse for parlamentarikere og religiøse ledere som ble arrangert av «Universal Peace Federation International» som ble grunnlagt av  Sun Myung Moon som også er grunnlegger av den religiøse organisasjonen «Den Forente Familie». Torps tema under konferansen var primært for å få rettet et nødvendig og kritisk søkelys på norsk barnevern og den tvilsomme praksis med å kidnappe barn å splitte opp familier. Søkelys har tidligere uttrykt seg kritisk til at den profilerte pastoren valgte å delta i en konferanse i regi av en organisasjon med tette bånd til den forente familie som internasjonalt blir ansett som en splittende og destruktiv sekt.

Er større internasjonalt enn i Norge

Pastor Jan Aage Torp mener at det offisielle Norge ikke helt har forstått hva slags internasjonale fora han egentlig er med i. Gjennom disse har pastoren en enorm plattform som igjen vil gi ham følgere på sosiale medier som Facebook. Sett på bakgrunn av dette er det liten grunn til å tro at pastor Torp har kjøpt seg følgere på Facebook slik avisen Dagen litt dårlig fordekt hevder. Tallet og veksten på antallet følgere vil nok fortsette å vokse i samme takt også fremover, da Torp neppe planlegger å gå av med pensjon i den helt nære fremtid.

Foto: Søkelys

Mens Torp her i Norge av mange blir ansett som en relativ ubetydelig skikkelse, er situasjonen helt annerledes internasjonalt. Gjennom sitt virke i  “European Apostolic Leaders” nærer Torp både tillit og innflytelse og Torp som jevnlig er i møter med ambassadører, parlamentarikere og religiøse ledere. På hans Facebookside kan vi se hvordan Torp blir avbildet sammen med ambassadører, politikere, biskoper og parlamentarikere fra forskjellige land. Nylig ble Torp offisielt invitert til Nigeria av landets offisielle muslimske myndigheter og på Facebook har Torp slått tilbake på kritikken som er blitt rettet mot ham her hjemme.  Pastor Jan Aage Torp har fått mye negativ omtale i norske medier etter at hans sønn, Anders Torp, ble en frafallen og brøt med både menigheten og sin egen far. I etterkant av avhoppet har Anders Torp rettet sterk kritikk mot deler av den religiøse praksis han angivelig har opplevd under sin oppvekst. Pastor Jan Aage Torp har i tillegg fått betydelig omtale i Søkelys etter at han høsten 2014 gikk til det skritt å politianmelde den danskfødte evangelisten og bloggeren Jan Kåre Christensen som gjennom flere år har brukt sine blogger til å uttrykke hat og forakt for pastor Torp som er skilt og gift på nytt igjen. Christensens massive utskjellinger av Oslokirkens pastor og hans nye kone bestod primært av skjellsord som “narsissist”, “psykopat”, “gammel gris”, “spedalsk”, “horebukk”, “narreapostel”, “horkarl” osv osv. Også Aina Lanton Torp har fått gjennomgå på Christensens blogger og er der blitt omtalt som “tøyte”, “horkvinne” og “elskerinne”. Dette resulterte i at Christensen i januar 2016 ble funnet skyldig i å ha brutt norsk lov og idømt et forelegg på 10 000. Bloggeren som i en mail omtalte både Åge Samuelsen, Jan Hanvold og Jan Aage Torp som “noen forpulte horebukker” anket saken videre til lagmannsretten -som opprettholdt dommen. Videre anke til høyesterett og menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg førte ikke frem og dommen mot Christensen ble således rettskraftig. I ettertid har den nå straffedømte bloggeren opprettet sin egen justismord-blogg hvor han bruker betydelig tid og krefter på å hevde seg å være utsatt for et justismord samtidig som han medvirker til å svekke den allmenne respekt for norsk rettsvesen og politi.

Tekst: Søkelys

 

 

 

 

2 tanker om “Pastor Jan Aage Torp har med enn 311 000 følgere på Facebook -Har flere følgere enn statsminister Erna Solberg

  1. At en slik falsk narreapostel har så mange følgere viser bare at vi lever i endetiden der Antikrist og den falske profet skal styre denne verden, enn for en kort periode.

    3
    1
  2. Innlegget over er skrevet av en mann som er straffedømt for å ha hetset Jan Aage Torp i flere år.
    Det sier alt om det innlegget.

Det er stengt for kommentarer.