Blogger i heftig krangel med NTB etter å ha fått faktura på kroner 3649 etter å ha blitt tatt for ulovlig bruk av Scanpix bilder

Blogger Jan Kåre Christensen vurderer nå å anmelde NTB/Scanpix etter at disse har sendt ham faktura på kroner 3649 etter at de har tatt han i å ha brukt opphavsbeskyttede bilder som er eid av NTB. Disse har i tillegg “truet” med å sende flere fakuraer fordi de skal ha funnet flere av deres bilder på hans blogg. Det er bloggeren selv som nå broderer dette ut på sin blogg. Etter råd fra Brynjar Meling slettet han det han hadde skrevet om NTBs pengekrav i går, men det er nå lagt ut igjen på Christensens blogg sammen med nye artikler hvor han siterer norsk lov overfor NTB som mener seg å ha et berettiget krav for bruk av deres eiendom. 

Christensens bruk av Scanpix/NTB bilder på sine blogger har nå fått konsekvenser i form av en faktura på nesten 4000 kroner. Og skal vi tro hva NTB skriver til Christensen så kan det bli flere. NTB på sin side svarer dette etter at bloggeren tidligere refererte til advokat Meling: “Jeg anbefaler at du kontakter din advokat Brynjar Meling, og lar videre dialog gå gjennom han.” Christensen på sin side svarer at han føler seg truet. “Nei, du får forholde deg til meg! Du driver med utpressing og truing, og nå skal du diktere meg til at dette skal gå gjennom en advokat, skal du flå meg for et gratis bilde som dere har tatt av min advokat som jeg har fjernet? Vil opplyse at jeg ikke har fått regning sendt på mail av dere som jeg har bedt og blitt lovet. Nå truer NTB og Halvard Alvik med flere fakturaer hvis jeg ikke betaler den ene på fakturaen på 3.649,00 kr., hvor langt er NTB villige å gå for å få inn penger? Dette spør jeg mer selv!”

Les dialogen fra Christensens blogg:   http://blog.janchristensen.net/

 

2 tanker om “Blogger i heftig krangel med NTB etter å ha fått faktura på kroner 3649 etter å ha blitt tatt for ulovlig bruk av Scanpix bilder

 1. Jeg håper at alle ser at Jan Kåre Christensen oppfører seg som et mentalt sykt menneske.
  Han trenger hjelp mot seg selv.

  2
  2
  • Det er kjempelett å finne, kopiere og dele bilder på nettet. Jeg tipper at de fleste av disse bildene er beskyttet av opphavsrett.

   Da blir det lett å gjøre feil, gå i fella og bruke andres åndsverk i egen publisering.

   Tipper NTB prøver å være oppdragende ved å fremme krav overfor aktive og seriøse bloggere.

   Jeg tror bloggere og mindre nettsteder er underlagt de samme reglene som nettaviser og andre aktører som ytrer seg i det offentlige.

   Tror det er lurt og riktig å markere at lovverket gjelder selv små meningsytrere og informasjonsformidlere.

   Håper Christensen og NTB finner ut av det på en Ok måte.

Det er stengt for kommentarer.