Påskefred: Se filmen om Moses og utgangen fra Egypten

For noen er påsken en tid for hygge, Kvikk Lunsj og en kald Solo. For andre er påske lange dager på fjellet med turer i fjellet. Egentlig dreier påsken seg om Israels folkets utgang fra Egypt. I videoen med tittelen Moses, blir vi påminnet om noe som skjedde 1400-1500 før Jesu fødsel som også påsken er en påminnelse om. Vi ønsker våre lesere god påske

Facebook Comments

7 tanker om “Påskefred: Se filmen om Moses og utgangen fra Egypten

 1. https://www.youtube.com/watch?v=I-v6dzIrGR4
  Det er interessant å sjå på bevisa for EXODUS.
  Israel er Guds Folk.
  Det er falsk lære erstatningsteologien lærer at kyrkja har teke over Israel si rolle.

  http://www.verdidebatt.no/innlegg/107925-debatten-mellom-nordhaug-og-haaland

  “Folkeretten.Den som vil være bibeltro, har ingen grunn til å innrømme dagens israelske statsdannelse noe politisk privilegium i forhold til palestinerne. Israel er en sekulær stat av jøder og arabere, og det er ikke noe spesielt med denne statsdannelsen, sett fra et teologisk ståsted. Vi bør gi begge parter de samme rettigheter i utgangspunktet, og støtte eller kritisere dem på dette grunnlaget. Denne konflikten må vurderes på helt allmenne etiske prinsipper, ut fra menneskerettighetene og folkeretten.”

  1
  8
  • Den kristne kirke/menighet (ekklesia) som betyr de utkalte er innpodet sammen med Israel slik at vi har del i løftene og pakten.
   Gud har selvfølgelig ikke forkastet Abrahams etterkommere, selv om mange ennå ikke ser at Jesus er Messias, men skal vi tro profetiene vil Israel/Jødene snart skue opp til Messias Guds Lam
   Sak 12,10 Men over Davids hus og over Jerusalems innbyggere vil jeg utgyde nådens og bønnens ånd, og de skal skue op til mig som de har gjennemstunget; og de skal sørge over ham som en sørger over sin enbårne sønn, og klage sårt over ham som en klager over sin førstefødte.

   1
   6
  • Når dine religiøse antagelser ikke går i oppfyllelse og nasjonen Israels religiøse grunnvoller også ødelegges – hva sier mon Kjell Andersen da? Jo da vil han “stå med blussende ansikt av forbløffelse” og kaste seg ned foran den sanne Kristus representert ved Josef. Vi går meget spennende tider i møte, og den frafalne navnkristenhetens ondskap skal stå til rette for svært meget.

   Dette forkynner jeg derfor for den falske, babylonske kristenheten. Deres tid er svært kort, og de vil falle for sine elskeres hånd – staten.

   7
   1
 2. Nasjonen Israels rolle som Jehovah Guds utvalgte folk opphørte i årene 33 e.v.t. til det endelige bruddet i år 70 e.v.t. Idag er Guds Israel et utvalgt folk av alle, stammer, tunger og ætter fra hele verden. “Et folk uten bommer og porter”. En åndelig nasjon av 144000 kristne kvinner og menn, der også etniske jøder forefinnes.

  Romerne 2:28: ” Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett omskjærelse skjer ikke i det ytre, på kroppen. 29 Jøde er den som er jøde i det indre, og omskåret er den som er omskåret i hjertet, ved Ånden og ikke ved bokstaven.”

  8
  1
  • Tenk litt over orda i Esekiel 39.

   “Jeg vil vise min herlighet blant folkeslagene. Alle folkeslag skal se min dom som jeg fullbyrder, og min hånd som jeg legger på dem. Da skal Israels hus forstå at jeg, Herren, er deres Gud, fra den dagen og i all fremtid. 23 Og folkeslagene skal forstå at Israels hus ble BORTFØRT PÅ GRUNN AV SINE SYNDERr. Fordi de var TROLØSE mot meg, skjulte jeg ansiktet for dem og overga dem i fiendens hender, så de alle falt for sverd. 24 Jeg gjorde med dem etter deres urenhet og synder; jeg skjulte ansiktet for dem.
   25 Derfor sier Herren Gud: Nå vil jeg vende Jakobs skjebne og være barmhjertig mot hele Israels hus. Jeg brenner av lidenskap for mitt hellige navn. 26 De skal glemme sin vanære og all sin troløshet mot meg når de bor trygt i sitt land og ingen skremmer dem. 27 Når jeg fører dem tilbake fra folkene og samler dem fra fiendelandene, vil jeg gjennom dem vise meg hellig for øynene på mange folkeslag. 28 Da skal de kjenne at jeg er Herren deres Gud. Jeg sendte dem i EKSIL TIL FOLKESLAGENE, men fører dem igjen sammen i DERES EGET LAND. Jeg lar ingen av dem bli tilbake der. 29 Jeg vil ikke lenger skjule ansiktet for dem, for jeg øser ut min Ånd over Israels hus, sier Herren Gud.”

   Det er enkle ord. Gud straffar Israel for deira synder, men etter ei stund der han tilsynelatande er skjult for dei, fører han dei tilbake til Israels land.

   Så lenge me ser sola skina kan me vera trygge på at Gud ikkje har forkasta folket sitt.

   Det er trist at Jehovas Vitne saman med mange andre byggjer trua si på den falske erstatningsteologien som Paulus kom med.

   1
   2
  • Vi får se hvem som får grunn til å være trist hr. Langesæter. Jeg takker Gud for at jeg ikke er i dine sko om du ikke vender om. Du har forstått NULL av Jehovas frelsesplan og gjenløsningen. Tykkere mørke enn ditt er det heldigvis sjelden man ser.

   3
   1
 3. Når dine religiøse antagelser ikke går i oppfyllelse og nasjonen Israels religiøse grunnvoller også ødelegges –
  ————–
  ————–
  På slutten vil nasjonen Israel oppleva “Jakobs trengsel”. Verdsnasjonane vil samla prøva å tilintetgjera Guds folk.
  Tilsynelatande vil dei lykkast, men så grip Herren Gud inn sjølv.

  “Herren skal brøle fra Sion,
  la røsten runge fra Jerusalem,
  himmel og jord skal skjelve.
  Men Herren er et VERN FOR SITT FOLK,
  en borg for Israels barn.

  22 Da skal dere kjenne
  at jeg er Herren deres Gud
  som bor på Sion, mitt hellige fjell.(tempelhøgda)
  Jerusalem skal være et hellig sted,
  der skal fremmede aldri mer komme inn.”

  Alle som har teke seg til rette i GUDS LAND vil verta straffa.
  Det står at kjøtet skal rotna på dei.

  “Dette er plagen som Herren lar ramme alle folk hvis de går til krig mot Jerusalem:
  Han skal la kjøttet råtne på dem
  mens de ennå står på føttene.
  Øynene skal råtne i hulene sine
  og tungen råtne i munnen på dem.” Sakarja 14

  Det gjeld sjølvsagt Jehovas Vitne og heile bispekollegiet eller andre som trur dei har teke jødane sin plass.

  Tenk om jødane skulle følgd Paulus og avslutta den evige avtalen som Abraham inngjekk med Gud.

  “Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett omskjærelse skjer ikke i det ytre, på kroppen. 29 Jøde er den som er jøde i det indre, og omskåret er den som er omskåret i hjertet, ved Ånden og ikke ved bokstaven” Romarane 2

  1
  1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *