God påske: Vi ønsker våre lesere god påske med filmen om Jesu liv

For kristne er påskens budskap budskapet om Jesu død og oppstandelse. For meg er Jesu død og oppstandelse det aller viktigste, fordi dette er selve fundamentet for vår frelse. Med dette ønsker vi å minne om at påskens budskap er Jesus Kristus!

18 tanker om “God påske: Vi ønsker våre lesere god påske med filmen om Jesu liv

 1. Sanne kristne feirer ikke den jødiske påsken. Den ble oppfylt ved at Jesus ga sitt liv og slettet den jødiske loven til pelen en gang for alle. Men mange av de rådene og lovene Jehovah ga til jødene er selvsagt nyttige også for kristne. Det sier Paulus også.

  Derimot feirer vi høytiden til minne om Jesu død, slik Jesus ba oss gjøre. De som er kalt til himmelsk liv drikker og spiser da vinen og brødet som symboliserer Jesu legeme og blod. Den som spiser blod skal dø sier Bibelen. Og det er jo nettopp det de salvede kristne må for å komme hjem til himmelen.

  Skriften fremholder at “kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike”. Derfor må “de kalte og utvalgte” dø som mennesker og “fødes på ny” som himmelske åndeskapninger – ånder i Guds himmel.

  Bibelen advarer derfor de som ikke er kalt til himmelsk liv, men jordisk, mot å drikke Jesu symbolske blod. Alle som gjør dette må følgelig altså dø, men uten kall til himmelen mister de med jordisk håp da også retten til det jordiske livet på grunn av sin blodspising.

  Bibelen taler om “de hellige OG de som tjener de hellige”. Antallet med utsikter til himmelsk liv er tallfestet til 144000 kvinner og menn. Mens antallet med jordisk håp ikke er tallfestet. Det står bare at de “er talløse som sanden på havets bunn” – altså et mye større antall enn 144000.

  Selv om jeg ønsker så mange som mulig til å slutte seg til den sanne Guds menighet, vet jeg også at skriftene postulerer at “det skal bli bare få mennesker tilbake.” Men så kommer jo den jordiske oppstandelsen i tusenårsriket, og da vil det selvsagt øke på.

  Det er vel estimert at det har levd rundt 16-20 milliarder mennesker på jorden opp igjennom de 6000+ årene. Den første milliarden kom i 1930 og på Jesu tid levde det rundt 250 millioner. Usikkerhetsmomentet er hvor mange det levde før vannflommen.

  Uansett – lørdag 14.nisan etter solnedgang feirer jeg og min elskede hustru minnehøytiden. Jeg for førtiende gang og min hulde viv for niogførtiende gang. Vi gleder oss begge til denne store dagen som forbilledlig i sin tid ble feiret av jødene.

  8
  1
  • Heldigvis står det også hvem disse 144 000 er.
   Åp 7,5-8 av Juda stamme tolv tusen beseglede, av Rubens stamme tolv tusen, av Gads stamme tolv tusen, 6 av Asers stamme tolv tusen, av Naftali stamme tolv tusen, av Manasse stamme tolv tusen, 7 av Simeons stamme tolv tusen, av Levi stamme tolv tusen, av Issakars stamme tolv tusen, 8 av Sebulons stamme tolv tusen, av Josefs stamme tolv tusen, av Benjamins stamme tolv tusen beseglede.
   Her snakker vi med andre ord om jøder, etterkommere av Abraham.
   Og når Søkelys legger ut en film omkring Moses og utgangen fra Egypt, så er det selvfølgelig for å vise at Guds menighet i den førkristne tid feiret utgangen fra Egypt.
   Dette er en del av den bibelske fremstillingen og som bibelske kristne holder vi selvfølgelig fast på at det var en stor og viktig begivenhet i frelseshistorien. Jeg avholder selvfølgelig også høytid i disse dager, som medarving med Kristus avholdes nattverd torsdag, og når vi spiser og drikker brødet og kalken har vi fortrolig samfunn med Kristi blod og Kristi legeme.
   Tenk å stort herlig det er å kunne ta del i måltidet og spise å drikke slik disiplene gjorde under det siste måltid. Stort og herlig og samtidig påminnes om den smerte Jesus skulle lide på korset.
   1 Kor 10,16 Velsignelsens kalk som vi velsigner, er den ikke samfund med Kristi blod? Brødet som vi bryter, er det ikke samfund med Kristi legeme?

   3
   7
  • Bibelen er en åndelig bok. Derfor må den leses med åndelige øyne. Jøder i dag er ÅNDELIGE JØDER. Derfor heter det i nytestamentet i Romerbrevets 2:27-29:

   “27 Den som er uomskåret fysisk, men oppfyller loven, skal dømme deg. For du bryter loven, enda du har lovens bokstav og er omskåret. 28 Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett omskjærelse skjer ikke i det ytre, på kroppen. 29 Jøde er den som er jøde i det indre, og omskåret er den som er omskåret i hjertet, ved Ånden og ikke ved bokstaven. Han får ikke ros av mennesker, men av Gud.”

   Den som setter sin lit til det kjødelige Israel vil bli meget skuffet. Guds Israel er et folk av alle ætter, stammer, folk og tunger – også etniske jøder. Det nye Israel er også “et folk uten bommer og porter”. Det trenger vi ikke, fordi vi ikke forsvarer noe jordisk territorium, men Guds himmelske rike.

 2. Jeg har ikke annet gjøre enn å være ærlig : Denne nettsiden har utviklet seg til en debattside for anonyme representanter for Jehovas Vitner. Denne sekten blir ikke regnet som annet enn en ” religiøs sekt med visse kristne islett “.
  Jeg trodde at dette var en nettside for kristne. Men så feil kan man ta. Selvsagt er det opp til eier / driver av nettsiden å styre denne.
  Personlig styrer jeg bare hvilken nettside jeg prioriterer å gå inn på gjennom dagen.
  Jeg håper at Søkelys ikke gjør seg selv irrelevant.

  • Du truer og truer og truer. Kan du ikke bare bestemme deg? Bli eller forsvinn. Det er det da ingen andre enn deg som har noe med. Får jeg det ikke sånn eller sånn så går jeg i skogen og dør på meg sier småbarna.

   Bli voksen Ture. Jeg kan da ikke noe for at du ikke har argumenter. Vet du forresten at det er en viss annen person som opptrer på samme måten? Jeg har for øvrig ikke noe imot at du skriver her. Det viser bare rettsindige hvorledes kristenheten har truet med ditten og datten opp i gjennom tidene. De tider er forbi Ture. Troens Jurassic Park er en saga blott.

   8
   3
  • Hr. Ture Andersen, det er ingen vits i å klage på denne sekten når du driver og svarer dem, det er jo nettopp det disse vil. Slik at de kan dominere, ta over, ødelegge, skape irritasjon, forvirre, promotere seg selv, vise sin grenseløse stolthet, dømme andre, osv. osv. osv.
   Hvis du vil at denne siden skal være en kristen side, så slutt å svare på innleggene deres og ignorere dem helt.

   6
   7
  • Ture, jeg har funnet en person her som uttrykker noe som minner om JVs lære. La være å diskutere med denne da. Den beste og enkleste løsningen for å fjerne alle kommentarer er å innføre kommentarer bare gjennom facebook. Da slipper du å lese hva mulige JVer skriver, for da vil du kunne telle på en hånd de kommentarer som kommer i løpet av en måned.

   1
   5
 3. Jeg har funnet en ny kristen nettside : bibelogtro , som virker seriøs , og trolig uten innblanding fra JV-ere.
  Der står en gjennomarbeidet artikkel – som forteller at de to templene IKKE stod på den såkalte Tempelplassen – men på Sion som ligger 250-300 meter fra Tempelplassen. Da var min øyeblikkelige reaksjon : Om dette er sant , så er det meget oppsiktsvekkende – og da kan de to store moskeene bare stå og kneise på Tempelplassen – som fortelles å være fra en gammel festning. Da er Klagemuren , eller Vestmuren , bare en gammel steinmur fra denne festningen.
  Vi husker at jødiske soldater gråt da de erobret Øst-Jerusalem i 1967 og kunne legge sine hender på Klagemuren.
  Ja , er disse opplysningene sanne ; så har både jøder og kristne blitt lurt opp gjennom tidene.
  For undertegnede er det slike ting som er interessant å diskutere med andre kristne – ikke hva en JV-er mener ; som påstår i fullt alvor at han er en av 12 som skal styre hele jorden ; og at Israel og jødene IKKE er utvalgt av Gud lenger.

  • Uklokt av Ture Andersen å vise denne sekten sider som vi andre kan ha i fred, uten å bli ødelagt av disse. Nå flytter de bare etter.

   2
   4
  • Vel, de dukker vel opp der også dersom de finner det aktuelt. Det er lite å gjøre med dette. Frem til helt nylig har dette ikke vært noe problem, men når man opererer å skriver noe i det offentlige rom, risikerer man selvfølgelig at det dukker opp både Jehovas Vitner, biske ateister, kristenhatere og andre som bruker sin ytringsfrihet.
   Dette er ikke et menighetsblad og det er heller ikke som å spille på hjemmebane. I denne verden er vi troende en utsatt gruppe, som må møte hån og spott fra folk som tror de er bedre enn andre.

   1
   7
  • Bloggen til Richard Tørressen har jeg skrevet om flere ganger, veldig god blog og kan anbefales.

   2
   7
  • Takker for tipset om nettsiden Bibelogtro Ture. Der skal det sannelig bli hyggelig å skrive mye. Håper de vet mer om Bibelen der enn her.
   Skal hilse fra Søkelys.com og deg Ture når jeg begynner å skrive der OGSÅ. De første kristne snakket med ALLE de traff blant jødene. Og jeg er sikker på at mange som leser mine innlegg der som her begynner å tenke, slik at de kan prise Gud på besøkelsens dag. Takk skal du ha Ture.

   7
   1
 4. Through your pen I found the problem up interesting! I believe there are many other people who are interested in them just like me! How long does it take to complete this article? I hope you continue to have such quality articles to share with everyone! I believe a lot of people will be surprised to read this article! Thanks for your post!

 5. Til : J.K.

  Det er nok mye sannhet i det du skriver. Man burde ignorere dem helt – disse JV-erne. Men det er det samme hva en skriver : Han hugger tak i det uansett. Så da blir det ingen som våger å kommentere noe som helst. Denne nettsiden jeg nevner
  har han nok full oversikt over. Jeg hadde et innlegg på en annen nettside for to-tre uker siden – og der kom en kommentar som etter alle solemerker er fra samme avsender. Han er overalt på nettet…..

  2
  5
  • Ja, sant det. Men selv om vedkommende hugger tak i alt som skrives, så ikke gå på vedkommendes provokasjoner.
   Det er tross alt ditt tastatur om du svarer, og det er du som har autoritet over ditt tastatur.

   3
   4
  • Jeg for min del har vært på såpass mange JV møter at jeg vet hva de står for. Dersom man orker kan man diskutere med disse Ture. Det blir på en måte to helt forskjellige verdensbilder som støter sammen. Jeg vil heller oppfordre til forbønn for dem som lar seg lulle inn i slikt. Jeg tror ikke Josef er medlem av organisasjonen, fordi han har meninger som er uforenerlige med det å være medlem av organisasjonen. (Jeg ser Josef benekter å være medlem av en bestemt menighet og jeg tror ham for det.
   Jeg siterer fra det han skriver: Søkelys’ redaktør ser også ut til å ha behov for en fysisk fiende. Jeg ser Kjell Andersen ønsker å klebe Vakttårnets organisasjon til meg fordi jeg ikke har de samme bibelsyn som han,
   Faktum er imidlertid at jeg ALDRI har vært medlem, jeg ER ikke medlem og jeg kommer ikke til å BLI medlem blant dem jeg anser som fariseerklassen blant de åndelige jødene.Det betyr ikke at jeg ikke kan ha samsvarende syn på en god del av deres åndelige tankegods, akkurat som jeg har det med din trosballast.
   ” (sitat slutt)
   Jeg anser nok det Josef her skriver om seg selv er sant. Slik det var i Jehovas Vitner i den tid jeg hadde meget god relasjon med dem i Kristiansand, så ville det være helligbrøde for et JV medlem å gå inn å skrive på sider som her.
   Jeg kunne en gang hatt lyst til å dele noe av det jeg opplevde med disse JVene som forsøkte å verve meg for sannheten. Det var mange pussige og morsomme hendelser. Det kan jeg si. Så til Josef. Han skriver mye som ikke er forenelig med det JV normalt står for, og vi ser jo han innrømmer å ha sammenfallende synspunkter med dem på noen områder.

   1
   4
  • For min del skriver jeg over alt på nettet for å finne de som er av sannheten. Innbarkede religiøse eller hedninger ser jeg bare på som kulisser i den viktige hovedjobben min på vegne av Jehovah og Kristus – nemlig å opplyse de mange tusen som bare leser og så gjør seg opp sin egen mening.

   Forkynnelse i en ond verden er ikke å koseprate med likesinnede i et ekkokammer men å spre det gode budskap på fremmede arenaer. På den måten blir alle uten unnskyldning når dagen opprinner.

   7
   2
  • Tl Kjell Andersen vil jeg bare replisere at den menigheten jeg frekventerer er “Menigheten av de hellige som er oppskrevet i himlene”. Menigheten har 144 000 medlemmer og utgjør den regjering som skal styre over menneskene i tusen år under ledelse av Kristus.

   Noe annet, eller jordisk medlemsskap har jeg således ikke behov for. Fragmenterte, djevelske, jordiske trossamfunn er uten verdi for meg personlig. Mitt forhold til Gud er direkte som en sønn til sin far.

Det er stengt for kommentarer.