Det israelske forsvaret: En Hamas rakett skal ha rammet UNRWA skolen i Beit Hanoun

Det israelske forsvaret sier i kveld at en Hamas rakett som falt ned før den nådde Israel ha truffet FN skolen, men bekrefter at det var harde kamper i området og sier videre at Hamas hindret sivile i å evakuere området innenfor en tidsramme gitt av IDF. Palestinske kilder sier Israel stod bak angrepet
israel-warMinst 15 palestinere skal være drept og et større antall mennesker skal være skadd da en palestinsk rakett skal ha eksplodert på en FN skole i den nordre del av Gazastripen. Det israelske forsvaret sier at raketter avfyrt fra Gaza falt ned for tidlig og traff FN skolen. Palestinske kilder og Hamas hevder at det var en israelsk granat som rammet skolen. I følge det israelske forsvaret var det en palestinsk rakett avfyrt fra Gaza som falt ned for tidlig og traff skolen. Minst 15 skal være drept og over ett hundre skadd på den FN kontrollerte skolen. “Sannhetsvitnet “Odd Karsten Tveit sa under Dagsrevyen intet om at Israel i kveld har avvist anklagene.

I følge en uttalelse fra det israelske forsvaret kan det være en Hamas rakett som rammet iron-domeFN skolen i ettermiddag. “I de siste dagene har Hamas avfyrt raketter fra Beit Hanoun hvor UNRWA skolen ligger. I går kveld informerte det israelske forsvaret Røde Kors om å evakuere sivile fra UNRWA skolen i Beit Hanoun mellom klokken 10 og 14 i dag. UNRWRA og Røde Kors mottok meldingen men Hamas hindret sivile fra å evakuere området i det tids-vinduet IDF gav dem. I dag, den 24 juli har Hamas fortsatt å skyte fra Beit Hanoun og det israelske forsvaret besvaret den palestinske ildgivningen. Også en rekke raketter ble i dag avfyrt fra Gaza og flere av disse falt ned og eksploderte i Beit Hanoun. Det var en av disse som traff FN skolen, heter det i en uttalelse fra det israelske forsvaret. IDFs twitter melding ble bekreftet av kaptein Eytan Buchman som er IDFs talsmann. I følge Buchman var det palestinske terror-raketter avfyrt i nærheten som landet i nabolaget til FN skolen og han mer enn antydet at død og ødeleggelsen ved skolen var et resultat av at en slik rakett falt ned for tidlig. En senior rapporter ved Channel 2 nyhetsavdeling gikk lengre og sa at det ble avfyrt ni granater fra området tett inntil UNRWA skolen i Beit Hanoun, og at en av dem traff skolen. Det er fra tidligere kjent at Hamas ved flere tilfeller skal ha anvendt FN skoler på Gazastripen som lagre for raketter og våpen. Nylig ble det avslørt at en FN skole som hadde avslørt et slik misbruk av skolens område hadde overlatt rakettene til Hamas slik at de kunne brukes til å angripe Israel med raketter. Mr enn 35 raketter skal i dag være avfyrt fra Gazastripen mot Israel. (Kilde: IDF)

3 tanker om “Det israelske forsvaret: En Hamas rakett skal ha rammet UNRWA skolen i Beit Hanoun

 1. Media i Norge forstår ikke at Hamas er problemet. Det vil bli en befrielse for de sivile i Gaza å bli kvitt den terrororganisasjonen, så jeg er enig Jacov, IDF må stå på og fullføre jobben denne gangen. Hamaz må bli militært beseiret eller inngå en våpenhvile som innebærer at de blir fullstendig avvæpnet slik at det blir ro både i Gaza og Israel. Jeg hørte på nyhetene i kveld og verken NRK eller TV2 nevnte at IDF bestrider at Israel stod bak.

 2. Norske medier har ingen problem med å forstå hva som skjer. Men deres agenda er ikke å formidle dette. Det de ønsker er å skape antiisraelske holdninger.

  Norske journalister elsker å bestemme hva folk skal mene og tro. Problemet er at journalister ofte selv er lette å påvirke. Og når de først har tatt parti i en sak lager de gjerne “overordnede forklaringer” som legitimerer deres useriøse kampanjejournalistikk.

  Til slutt blir de politiske aktivister selv, slik vi ser i dag. Da blir det mer som å heie eller buue på fotballag enn å fortelle hva som faktisk skjer.

  Det finnes mange historiske eksempler på slike fenomener. Journalistikken spiller mer og mer på å skape følelser. Og når journalister og folk med liten politisk bevissthet fanges i dette begynner til slutt alle å lete etter ting som kan “forklare deres følelser”. Det som ikke stemmer med følelsene blir avvist eller bortforklart.

  I et land som Norge, hvor politikere og medier spiller på lag, og de fleste demokratiske mekanismer faktisk er borte, er dette en svært farlig utvikling.

  Det som ofte skjer i slike tilfeller er at barn og unge som påvirkes plutselig en dag fremstår som en dominerende kraft i samfunnet som kan føre hele nasjoner ut i vannvidd. Det var dette som skjedde midt i Europa i tyve og tredveårene. De som trodde de hadde full kontroll hadde ingen kontroll i det hele tatt. “Hvordan kunne det skje” sa de etterpå. Selv i dag er det få som forstår hva som skjedde da kulturnasjonen tyskland ble dratt med i Hitlers jødehat. Jeg lurte lenge på dette selv. Men nå forstår jeg det.

Det er stengt for kommentarer.