Israelsk sikkerhets-kabinett skal samles for å diskutere et nytt våpenhvileforslag

“Vil ikke bli i Midt-Østen så veldig mye lengre og nytt våpenhvileutspill fra Kerry

US-SYRIA-CONFLICT-CONGRESSDen amerikanske utenriksministeren vil ikke bli i Midt-Østen for ubestemt tid. Torsdag kveld syntes håpet om våpenhvile svært fjernt og fra sitt luksushotell i Qatar sier Hamas politiske leder Khaled Mashal at en våpenhvile ikke er aktuell dersom ikke Hamas får sine krav om frigivelse av fanger og opphelvelse av blokaden innfridd. Fredag morgen foreligger det et nytt forslag om en midlertidig våpenhvile som Hamas i prinsippet skal ha sagt seg enig i og i løpet av dagen vil det israelske sikkerhetskabinettet komme sammen for å drøfte John Kerry’s siste forslag. De siste våpenhvilene som har blitt avtalt er blitt brutt etter kort tid, og krefter i det israelske forsvaret sier nå at en eventuell våpenhvile vil gi et hardt presset Hamas tid til å omgruppere og forsterke sine stillinger. En israelsk kilde sier fredag at regjeringen mest sannsynlig komme til å akseptere våpenhvileforslaget men følge nøye med på om Hamas, dersom de aksepterer etterlever det.

John Kerry’s Midt-Østen besøk for å få plass en våpenhvile går nå mot slutten. I følge en høytstående amerikansk tjenestemann ville ikke Kerry bli i Midt-Østen på ubestemt tid, MIDEAST SYRIA PALESTINIANmen han vil bruke fredagen i Kairo til å jobbe videre for å få på plass en våpenhvile, sa den amerikanske tjenestemannen torsdag kveld. “I løpet av de siste 24 timene har Kerry snakket på telefon med statsminister Benjamin Netanyahu og med utenriksministrene i Storbritannia, Egypt, Frankrike, Tyskland, Jordan, Norge, Tyrkia og Ukraina. Den israelske Gaza-operasjonen går nå inn i sitt 18 døgn og det er få eller ingen tegn som tyder på at partene vil gå inn for en våpenhvile nå. “Fokus for Kerry er å få slutt på kamphandlingene å bringe partene til forhandlingsbordet, men den palestinske terrororganisasjonen har så langt sabotert alle forsøk på å få plass en våpenhvile. Torsdag fordømte igjen den norske utenriksministeren den israelske militæroperasjonen som “uproposjonal” og man må finne frem mikroskop for å kunne finne forskjeller i Norsk Israel-politikk mellom den nåværende og forrige regjering. Både tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre og Børge Brende fra Høyre har begge tydelig slagside i sin politikk overfor konflikten mellom Hamas og Israel og kristne Israel-venner som gav sin støtte til de borgerlige bør nå sitte med lang nese. Det er få forskjeller å spore mellom Støre og Brende.

Hamas: Døden er bedre enn et liv i Gaza

Tidligere torsdag snakket CNN med Hamas politiske leder som proklamerte at “Ingen kan bryte palestinernes vilje til motstand og ingen kan få Hamas til å gi opp våre våpen. Det er hamas-advarerbare to ting som kan bringe slutt på konflikten og det er avslutning av “okkupasjonen” (Hamas mener at alle landområder Israel har besittelse over i realiteten er okkuperte, og det neste punkt på Mashal’s liste er demilitarisering av Israel.” Da CNN bemerket at dette var umulige krav sa Mashal at Hamas posisjon er “at vi vil heller være døde enn å leve dette livet på Gaza, – vi vil ikke akseptere forslag som ikke innebærer opphevelse av blokaden. Den palestinske lederen som nyter luksuslivet i Qatar langt borte fra elendigheten i Gaza sa til BBC at “palestinerne blir staffet med en langsom død i verdens største fengsel,” . vi er ivrige etter at blodbadet skal opphøre i Gaza men betingelsene våre ligger helt fast, avsluttet Hamas lederen. Utenriksminister Kerry vil ventelig forlate Midt-Østen i løpet av relativ kort tid dersom det ikke kommer til bevegelse hos partene, sier den amerikanske tjenestemannen. En israelsk tjenestemann sier fredag morgen at dersom Hamas lederskapet i Qatar aksepterer John Kerry’s forslag om fem dagers våpenhvile vil Israel nøye følge med hvorvidt Hamas etterlever den, sier en rapport på Israelsk radio. Hvis de avviser våpenhviilen er IDF blitt innstruert til å utvide operasjonen betydelig i neste uke.

 

 

 

 

 

 

2 tanker om “Israelsk sikkerhets-kabinett skal samles for å diskutere et nytt våpenhvileforslag

  1. Jeg synes Kerry skulle dra til Gaza og snakke litt med Hamasaktivistene selv. Hvorfor gjør han ikke det? Stoler han ikke på dem????????

    President Hussein Obama har vel i stor grad utspillt USA’s rolle i midtøsten. Etter sin reise rundt i araberverdenen for å “vise forståelse” for muslimens sak, hvor han bukket dypt for de islamske herskerne, mistet de respekten for ham.

  2. Jeg er enig. Kerry burde møte Mashal og co. Hamas er nå så vage i løfter om våpenhvile at det virker lite troverdig. Obama mistet all troverdighet i Midt-Østen i fjor høst da hans “røde strek” ble overtrådt uten at det fikk konsekvenser for Assads regime. Man kan altså i 2013 bruke kjemiske våpen mot egen befolkning å slippe unna med det. Blant mine israelske kilder som tilhører høyresiden i israelsk politikk (jødiske hjem) blant annet har Obama absolutt null troverdighet. Med Obama har vi fått et Midt-Østen i flammer og kaos, tilnærmet borgerkrig i Ukraina, -og alt skyldes at Obama har fremstått som vinglete og svak. Nesten naiv.

Det er stengt for kommentarer.