Palestinsk rakett avfyrt fra Gaza eksploderte inne i Israel, søker Hamas ny konflikt?

gaza-rakett-2015En rakett skutt ut fra Gaza stripen torsdag eksploderte  i kveld inne på israelsk territorium uten å forårsake skader, melder det israelske forsvaret. I hebraiske aviser meldes det at ytterligere to eller tre raketter skal ha blitt avfyrt, men disse skal ha falt ned på palestinsk jord. En talsmann for det israelske forsvaret ville i kveld ikke bekrefte hvorvidt det var skutt ut flere raketter, men forteller at forsvaret leter etter restene av raketten. Det palestinske rakettangrepet utløste luftsirener i vestre del av Negev og innbygger fortalte til israelsk presse at de flyktet til tilfluktsrom da de hørte luftsirenene.

Også i Sderot ble rakettsirenene utløst og folk søkte dekning sammen med sine barn i bomberom. En beboer i kibbutzen Nir Am fortalte at kort tid etter sirenene lød kunne han høre en eksplosjon mens han løp mot busstasjonen og et bomberom. Etter sommerens mads-gilbertkrig mellom Israel og terrorgruppen Hamas har det vært relativt få palestinske angrep, men israelsk etterretning har i de siste månedene advart om at Hamas er i ferd med gjenoppbygge sitt våpenarsenal med hjelp fra blant annet Iran. Kan hende den norske Palestina-aktivisten og legen Mads Gilbert like godt kan pakke kofferten for neste tur til den Hamas kontrollerte Gazastripen for nye propaganda fremstøt for å sverte Israel. Den norske legen og aktivisten bruker å ha et sterkt engasjement for palestiner i konflikt med Israel, men ikke samme glød når palestinere skades og lemlestes i den syriske konflikten.

Én tanke om “Palestinsk rakett avfyrt fra Gaza eksploderte inne i Israel, søker Hamas ny konflikt?

  1. Gilbert viser klart at han ikke kan tas seriøst i Israel – Palestina konflikten. Han er ikke ute etter å hjelpe mennesker i nød, da hadde han reist til Syria for å bidra der. Gilbert er kun ute etter å sverte Israel.

Det er stengt for kommentarer.