Oslofolk splittet over Christensens kristen-radio -mange heier på Unibuss og krever kristendomsfrie bussturer

“Er ikke bedre i taxier med jallamusikk ” Mette Blomvik

Osloavisen AO.no oppslag omkring det faktum at Christensen har fått sparken fra jobben på grunn av spilling av kristen-radio har vakt debatt i kommentarfeltet i avisens Facebook side. De fleste av bidragsyterne gir sin støtte til Christensens arbeidsgiver og krever at busser skal være kristendomsfri sone. Blant dem som har stemt på Avisa Oslos meningsmåling svarer 47 prosent at de ikke syntes at sjåfører skal lytte på radio når de er på jobb, mens 44 prosent mener at det er greit å lytte på religiøse program. Blant dem som har kommentert saken på Facebook er det flere som går til angrep på Christensens radiobruk og krever at bussen skal være en kristendomsfri sone. “hva om barnet mitt uforvarende hører dette, jeg ønsker ikke at hun skal bli utsatt for religion på bussen. Det er ikke sunt for barn,” skriver Christian Tviberg. “Jeg hadde blitt kraftig provosert av kristen radio på bussen…. sjåføren må ta hensyn her,” skriver Vidar Leine

Søkelys har sett litt på hva folket som har gått på livets harde skole mener om Christensen og spilling av kristen-radio på buss, og meningene er delte selv om flertallet ser ut til å mene at kristentroen må vike plassen for hva passasjerene mener. Nedenfor er et knippe utsagn om saken klippet fra Facebooksiden til Avisa Oslo

Svein Høvik
Nåja. Han arbeider rett under 40 timer i uka, dvs at han har over 120 timer i uka hvor han kan spille hva han vil så høyt han vil. Offentlige transportmidler skal hverken være talerstoler for kristendom, islam, buddhisme eller det store spaghettimonsteret. Religion tilhører privatlivet.

Magnar A. Sandgren
Jan Kåre Bjerregaard Christensen Vi har trosfrihet ja… Som også betyr at vi har frihet fra overtro, som betyr at denne ikke skal dyttes på andre. Forøvrig hjelper det ikke din sak å uttale seg på en måte som kan oppfattes rasistisk.

Morten Vanebo Jansen
Jan Kåre Bjerregaard Christensen, tanken på at det sitter advokater å lagrer at dette pisset du lirer av deg her har tydeligvis ikke slått deg?
Og igjen slenger du rundt deg med grunnløse påstander om andre.
Hadde du hatt sosiale antenner så hadde du skjønt at på jobb gjelder ikke dine private ønsker og behov. Som bussjåfør på en offentlig rute har du å oppføre deg som folk, og forholde deg til instrukser fra arbeidsgiveren din.

Ove R. Bekken
Jan Kåre Bjerregaard Christensen, ser ut som det skinner en liten kristen rasist gjennom her…? Er det din innbilte kristne overlegenhet som slår inn?
Alle skal respektere deg som kristen, mens «våre nye landsmenn…»

Pablo Andrés Alcayaga
Her snakker vi om en kristen radio, og ikke julemusikk. Som ansatt i et busselskap vil din religiøse preferanse ikke være attraktiv for ikke-kristne. Vi snakker om offentlig transport. Jeg tror å fremme en religiøs preferanse er uetisk å gjøre det på steder der det ikke er relevant, nemlig, som busser.

Lily Kalvø
Kristen rock og forkynning på full guffe… for meg ville dette vært en busstur fra helvete.. i et større perspektiv kan dette være støtende for passasjerer som ikke deler sjåførens livssyn. Religion bør ikke forkynnes på offentlige transportmidler, av hensyn til, og respekt for, alle passasjerene.

Erland Nettum
Jan Kåre Bjerregaard Christensen Du må få mene hva du vil, og spille hva du vil, på fritiden. Jeg skjønner veldig godt at du fikk sparken. Det jeg ikke skjønner er hvorfor du ikke har fått det tidligere.

Magdalena Tina
Når man har fått gjentatte advarsler, og nekter å forholde seg til det,så kan man takke seg selv.Samme gjelder for alle,ikke bare de som hører på kristenradio.
Tydeligvis så har det plaget mange,man får ikke sparken uten grunn.Man får heller ikke sparken for å høre på radio,men man får sparken fordi man ikke gjør som man får beskjed om av sjefen og man får sparken hvis man får gjentatte klager over lang tid.

Astrid Songedal
Å si at passasjerene bare kan gå bakover i bussen hvis de ikke liker det han spiller er ganske arrogant av en som jobber i et serviceyrke. Sjåføren kan fint høre på radio uten at passasjerene hører eksakt hva han spiller hvis volumet ikke er for høyt, særlig i dag som man ikke får sitte på setene lengst frem.

Reidun Hellemose
Fri meg fra musikk i det offentlige rom. Det er så mye lydforurensning og støy overalt. Jeg går ofte ut av butikker som spiller musikk. På buss har jeg ikke noe valg, da jeg skal forflytte meg fra et sted til et annet. Ang. at sjåføren skal spille musikk på øret. Jeg har et ønske at min sjåfør skal ha fullt fokus på trafikken. Trafikkbildet har blitt mye mer komplisert med alle syklistene og sparkesyklene som suser rundt nå for tiden.

Morten Vanebo Jansen
Jan Kåre Bjerregaard Christensen, hva er problemet med å høre på radio i fritiden? Og jo mer du holder på jo mer underbygger du inntrykket man fikk av en typisk kverulant.
Trur du virkelig at du kan oppføre deg slik du gjør på arbeidsplassen, din bare fordi du innbiller deg at din private rett til å tro på et himmelsk fantasifoster gir deg frihet til å plage andre med det?

Jan Kåre Bjerregaard Christensen, noe sier meg at du taper i retten. Når du seriøst mener at passasjerer som betaler for turen, får trekke bakover i bussen fordi du skal høre på den hjernedøde religiøse radiokanalen din, da handler ikke oppsigelsen om din tro, men din grunnleggende mangel på respekt for andre mennesker.
Og igjen så fremmer du påstander du ikke dokumenterer. Og Unibuss legger nok frem det de har i retten, de er profesjonelle og kan av hensyn til nettopp din person ikke oppføre seg slik du gjør. Mulig du har hørt om personvernloven, men tipper du ikke forstår den heller. Men igjen, du hevder det er pga din tro, vi andre ser en person med problematisk adferd knyttet til mangelfull sosial kompetanse, der problemet er å skille mellom egen person, det offentlige og sin rolle som arbeidstaker innenfor et serviceyrke. Eller for å si det på norsk, du er ikke spesielt smart.
Ut fra kommentarfeltet så er det ok å spille musikk som bygger på et ikke-kristent livssyn og moral, men er det kristent så tilhører det privatlivet. Likhet må da bli, at ikke noe musikk spilles, noe sted, der andre kan høre den utenom at det gis samtykke. Skremmende intolerant samfunn vi er på vei inn i
Inger Bjercke
Jørn Lolland har du hørt om at en kan være nøytral? Ikke minst i et serviceyrke. Bussen er ikke et sted for forkynning av verken det ene eller det andre
Trond Erik Brekke
Han er ikke oppsagt fordi han spiller kristenradio på jobb. Han er oppsagt fordi han nekter å irettesette seg etter å få beskjed om å ikke spille kristen radio i bussen. Det samme hadde skjedd om det var en annen sjåfør som fikk beskjed om å slutte å spille heavy metalmusikk i bussen.
Å trekke frem religionskortet blir helt søkt. Det har ingen verdens ting med det å gjøre. Selv hvor forferdelig det er å høre på den type radio.
Og så få kristenfundamentalister som er igjen her i landet nå får han nok neppe noe til støtte blant det norske folk heller. Ikke at det hadde hatt noe å si.
Han får søke jobb i kristenradio.
Beate Beate
Han er jo en vanskelig ansatt som ikke er villig til å endre sin måte å være på. Det handler da ikke om musikken. Han håndterer og forstår ikke serviceyrket.
Arbeidsgiver har jo noe styringsrett. Og så den bloggen…
Morten Vanebo Jansen
Beate Beate, huff og huff, her burde kanskje Avisa Oslo gjort litt research og muligens brukt vær varsom plakaten. Det er enkelte ganger slik at noen må beskyttes mot seg selv…
Morten Vanebo Jansen
jeg har vært på bloggen og profilen, og denne du deler her viser hvor feil vedkommende hevder ting. Dette bildet du viser er et glimrende eksempel. Han glemmer fullstendig at Jesus ble ikke dømt på falske anklager, hans skjebne var allerede bestemt og beskrives i Johannes 3,16. Skal de tro på Guden sin så får de jammen lære seg hva som faktisk står i bibelen. Judas var ikke en som forrådte Jesus, Judas gjorde kun det Gud alt hadde planlagt at han skule gjøre.
Morten Vanebo Jansen
Her har vi en person med en adferd overfor både omgivelsene og arbeidsgiver som ikke er passende. Den sosiale kompetansen virker heller ikke å være helt inntakt.
Pål Piers
Her ligger feilen hos Jan Kåre som på egoistisk vis ikke tar hensyn til passasjerene.
Erland Nettum
Det jeg ikke begriper i denne saken er hvorfor han ikke har fått sparken tidligere?
Sten Andresen
Jan Kåre Bjerregaard Christensen alle skal være løsningsorientert bortsett ifra deg da alle skal tilpasse seg deg. Tror du har valgt deg feil yrke gitt
Ketil Svendsen
Strengt tatt burde ALL reklameradio bannlyses på offentlig transport. Forkynnelse er også produktreklame.
Samin Hindic
Jan Kåre Bjerregaard Christensen hvis man leser lenger ned i kommentarene så er dine kommentarer basert på diskriminerende uttalelser, hvis du sjekker med advokaten din sp tror jeg at hun vil fraråde deg i å kommentere denne saken samt å slette alle kommentarer du allerede har skrevet her.
Marianne Cecilia Mobraaten
Satt på 31 bussen for et par år siden og sjåføren hadde en muslimsk messe på arabisk på full guffe i alle høytalere. Da den automatiske damestemmen i høytaleren annonserte Frogner kirke, var det bønnesang med Allah, Allah som gjallet i bussen? Nesten alle passasjerene gikk av på kirken, tror flere av de egentlig skulle lenger. Men det ble i meste laget?
Sigurd Sanna
Jeg Synes det er koselig når bussjåførene synger sine bønner på bussen.
Men det er kanskje andre regler for muslimske sjåfører
Kjell Roll Elgsaas
Jan Kåre Bjerregaard Christensen Diskriminering skal selvsagt ikke forekomme. Alle sjåfører som spiller religiøst innhold i bussen mens de er på jobb, bør få sparken.
Morten Vanebo Jansen
Jan Kåre Bjerregaard Christensen, jeg trenger ikke nevne noe punktvis, du får selv holde orden på egne påstander. Bare å lese gjennom hva du selv skriver.
Det handler nok ikke om min goodwill i denne saken, og så får vi bare håpe retten setter presens for religiøse fanatikere som oppfører seg som egoistiske rasshøl i den mening at troen deres gjør dem spesielle, eller gir dem særegne rettigheter.
Så det skulle ikke forundre meg om retten var for feig til å gi Unibuss rett. Vi får se, og håpe at fornuften seirer.
Kristin Habberstad
Jeg må si jeg lurer på hvordan dette kommentarfeltet hadde sett ut om han var muslim ?. La nå fyren få høre på den kanalen han vil. Det er en frihet vi har at vi ikke driver med sånn sensur. Eller? De fleste på bussen har uansett øreplugger og egen musikk.
Bjørnar Thorsen
Kristin Habberstad Det finnes de muslimer som stopper bussen og bretter ut tepper og ber til sin profet. Det har vært flere tilfeller og hvis man kritiserer det, da kommer rasistkortet med en gang
Ove R. Bekken
Jan Kåre Bjerregaard Christensen, du har ingen lovfestet rett til å høre på radio i arbeidstiden. Det er bare noe du tror. Og er yrket ensomt, finn deg en annen jobb. MEN nå har jo du demonstrert så tydelig at det er din person som er problemet for din stilling hos Unibuss. Du får søke jobb som bussjåfør i en overkristen kommune i bibelbeltet.
Sten Andresen
Morten Vanebo Jansen han er bare en liten kverulant og rasist som prøver å skule seg bak religion
Geir Engebretsen
Thor Arne sa ikke at det var greit og gi deg sparken, men en buss er et transportmiddel for mange ulike mennesker og det skal ikke være sjåføren som skal avgjøre om folk skal høre på forkynnelse, musikk, diskusjonsprogrammer eller hva enn det måtte være. Hvis det er så viktig for deg så putt en ørepropp i det ene øret, og problemet er løst. Personlig tror jeg det er andre årsaker til oppsigelsen og at du bare er en kverulant.
Ove R. Bekken
Jan Kåre Bjerregaard Christensen, den der var en artig selvmotsigelse, for sist jeg sjekket så er det du som skal i retten og ikke jeg.
Saken er nærmest identisk med din, da det er snakk om en sjåfør som ikke har sosiale antenner inntakt og forstår forskjell på jobb og privat. Akkurat som deg, og det fremkommer greit når vi ser deg kommentere her inne. Håper det sitter noen å tar skjermdumper slik at retten får presentert hva slags person Unibuss har sett seg nødt til å si opp.
Else Bugge
Egentlig opererer Christensen her i strid med Bibelens prinsipp om å underordne seg foresatt øvrighet. I dette tilfellet er Unibuss og ledelsen i selskapet Christensens foresatt øvrighet -og når Christensen nekter å etterkomme deres ordre, så synder han mot Bibelens ord og kan følgelig ikke være en kristen. For hadde Christensen vært en kristen, hadde han fulgt Guds ord og underordnet seg øvrigheten.

11 tanker om “Oslofolk splittet over Christensens kristen-radio -mange heier på Unibuss og krever kristendomsfrie bussturer

 1. Vil presisere, jeg har alltid innrettet meg etter ledelsen.
  Dette er falske kundeklager, som har gått bak ryggen min og sendt klage til Ruter. Slike personer er umulige å innrette seg etter, da de som oftest sitter på bussen og finner ut hva de skal lage av kvalme!

 2. Vi lever i et demokrati og det er en selvfølge at vi skal kunne ta buss eller tog uten å bli utsatt for religiøs indoktringering. Støtter Unibuss her.
  I det offentlige rom er det en menneskerett å slippe religiøs påvirkning.
  Dersom folk virkelig vil høre på eventyr får de oppsøke en kirke eller holde seg i sitt private hjem.
  Det er på tide at det kommer et forbud mot å pådytte folk et kristelig livssyn i det offentlige rom. Denne bussjåføren er ikke skikket til sin stilling og burde så avgjort få sparken. Han mangler respekt for sin arbeidsgiver og publikum

  • Og Jan Kåre Christensen lever i det samme demokratiet, og har lov å høre på det han ønsker. Også i bussen.

  • Birgir. Du mener at folk skal finne seg i skadelig religiøs forkynnelse fordi det er et demokrati. Feil.
   Religion er noe vi som borgere har krav på å bli forskånet fra.
   De signaler som gis fra våre myndigheter er at kristendom skal ut av det offentlige rom. Radioandakter er noe Christensen og likesinnede kan lytte til hjemme.
   Ikke på et offentlig kollektiv tilbud. Der har brukerne KRAV på å slippe skadelig religiøs påvirkning.
   Jeg skjønner meget godt at foreldre ikke vil la deres barn bli pådyttet skadelig religion. Norge har politikere som har lagt vekk den blodige kristne kulturarv og Christensen bryter selv med Bibelen når han ikke følger ordre fra sine foresatte øvrighet.

  • Hvordan VET du at det Jan Kåre Christensen hørte på er SKADELIG? Kan du i såfall BEVISE at det han hørte på er skadelig?
   Å høre på andakter er da for all del lov å høre på på offentlige plasser. Det er en del av DEMOKRATIET. Hvis du ikke tåler å høre en andakt, kan du gjøre som mange kristne gjør når de hører satanisk musikk. “Lukk ørene” og finn noe annet å høre på.
   Christensen hadde IKKE fått ordre fra sin arbeidsgiver om at det ikke var lov å høre på kristenradio. Og så er det IKKE krav fra ØVRIGHETEN, at det ikke er lov på høre på kristenradio i offentlig transport.

  • At religion er skadelig er et faktum. Se bare på Christensens eget liv. Gud brukes for å legitimere alt av lovbrudd. Religionen fikk han til å ende som straffedømt for hets og hatefulle utsagn.
   Religion og tro fikk han til å ta seg til rette og bygge en mur uten tillatelse og når får religion han til å miste jobben fordi han forlanger å kunne høre på skadelige program på radioen.
   Ingen har krav på å kunne lytte på religiøse program i betalt arbeidstid.
   Ville du lagt deg under kniven på et sykehus dersom leger og anestesilegene samtidig som de skulle opererer på deg, stod med kniven i ene hånden og lyttet til galskapen fra Hanvold og co på radioen?
   Christensen har ikke noe med å påføre uskyldige skadelig religion,
   Ei heller har du rett til det.
   Vi har alle rett og krav på å slippe skadelig religiøs indoktrinering av våre barn.

  • Ennå har du ingen BEVIS for dine påstander om at det Christensen spilte på radioen er skadelig. Alt oppgulpet ditt er bare grunnløse påstander og synsing.

  • Det var mye Kristofobi blant dem som har kommentert saken på avisens Facebook side.
   Det er kanskje ikke så rart heller. Vi har ugudelige politikere som velsigner homoekteskap og støtter opp om drap av ufødte barn. Vi må regne med at den ånd ugudelige politikere besitter har smittet over til folket og derfor blir respekten for kristne synspunkter fraværende i folket. Jeg syntes mange av de kommentarene jeg leste fra Facebook vitner om at det som holder igjen for ugudelighet -er blitt tatt bort.

 3. Når man ser i hans blogg alt det bråket denne personen har fått til i det siste, er det like smart å holde lang avstand fra han som det er å holde lang avstand fra en bjørn som har blitt forstyrret i sin dvale og som er ute etter å gi uttrykk for sitt betydelige raseri med sine klør, labber og kjeft mot den som vekket opp bjørnen.
  Det finnes en fin barnesang om dette og den barnesangen kan man godt omskrive til å gjelde

  Det er en like god ide å holde god avstand fra Jan Kåre Christensen, en mann som er dømt for sjikane og terror mot en annen person. Riktignok mot en lignende gærning som han selv. Men allikevel gjelder hundre meters avstand regelen også mot Jan Kåre Christensen.

  Det er nok en regel som alle arbeidsgivere i Norge nok vil overholde når hans søknad havner i deres innboks.

  Trist og bare trist, trist.

  4
  4
 4. Har nå lest det meste hva som er blitt skrevet denne helgen her i Avisen Oslo.
  Veldig glad for at dette har kommet frem.
  Men som bussfører så skjønner jeg at mange ikke skjønner hva dette dreier seg om.
  Være bussfører er til dels et «ensomt» yrke da en sitter for det meste skjermet for seg selv.
  Der ingen egentlig kan hverken komme inn i førerens sfære.
  At noen har fanget opp at jeg har spilt på kristne radioprogrammer, det er helt allright!
  Men jeg vil påstå at de som det har gjort, har oppsøkt min sfære og ønsket å få med hva jeg spilte.
  Jeg har aldri noen gang spilte høyere enn andre.
  Når det gjelder radiospilling, så spiller jeg på det nivået som avtalt med instruktør/leder som var med meg på bussen, og som jeg alltid har gjort.

  Det er også urimelig å tillegge disse kundene så stor pålitelighet at det er faktum.

  Faktum i saken er mye mer hva Unibuss egne instruktører mener.

  De har aldri noen gang påpekt at jeg spiller høyt på radio.

  Hadde de påpekt det, så hadde saken vært helt annerledes.

  Spesielt hvis jeg ikke hadde innrettet meg etter det, men de har ALDRI PÅPEKT HØY LYD!

  Med andre ord, jeg har innrettet med etter ledelsen i Unibuss sine føringer.
  At noen kunder har klaget, det burde ledelsen ha verifisert og kontrollert.
  Dette har de ikke gjort, og åpenbart ikke ønsker å gjøre det.

  Jeg mener at jeg ikke har bryte noen interne instrukser eller noe annet.
  Hvis noen i ledelsen kan veilede og påpeke dette, så innretter jeg meg!

  Nå er det antagelsesvis arbeidsretten som vil ta stilling til om det er lov å høre på kristne radioprogrammer på lik linje med andre programmer.

  Ser ikke for meg at Unibuss med ledelsen vil innse at de har gjort noen feil.
  Men nå har Per Christian Bing tapt i retten før, så han vet å takle tap! ???

  Se her: https://blog.janchristensen.net/2020/10/nr-2770-per-christian-bing-opptradte.html

Det er stengt for kommentarer.