Oslo børs stuper med 8 prosent, kronen stuper og oljen stuper med 11 prosent etter

Mange frykter at denne mandagen vil bli blodig for det amerikanske aksjemarkedet. Mandag 19 oktober 1987 krakket New York børsen med 22 prosent. Det samme er i ferd med å skje 33 år senere

Det er igjen panikk på Oslo børs etter at kursene har stupt med mer enn 7,7 prosent. Samtidig faller den norske krone i verdi overfor utenlandske valuta og oljepris-krasjet ser ut til å fortsette med et fall på 10,75 prosent. Både i Asia og Europa har aksjemarkedene falt tungt i dag, og London børsen er ned 6,5 prosent. I Tyskland har Dax indeksen falt 7,6 prosent. I Australia opplevde markedet sitt største fall noen sinne og krakket med nærmere 10 prosent. Søndagens dramatiske grep i USA i form av null rente og tilførsel av kunstig kapital. Mandag stupte ASX 200-indeksen i Sydney 9,7 prosent I Paris har børsen falt 8,7 prosent. Det er det verste endagsfallet i historien. Det andre verste fallet var i 2008, da den amerikanske investeringsbanken Lehman Brothers kollapset.

I det norske stortinget drøftes nå nye krisepakker og krisetiltak i forbindelse med den mektige økonomiske dommen som har rammet Norge, Europa og USA.  Og i førhandelen på Wall Street peker pilene nedover. Ved åpning kommer Dow Jones indeksen til å falle med over 1000 poeng og det er ventet en svært urolig dag også på Wall Street. Det norske oljefondet fortsetter å bli skrelt og store summer som kunne vært brukt på å bygge landet og klargjøre nasjonen for nasjonal krise er i stedet blitt gamblet bort på aksjer og obligasjoner. Når dette er over bør dem som har vedtatt å skusle bort oljeformuen bli stilt til ansvar for å bedrive risiko-sport med fellesskapets penger.

Én tanke om “Oslo børs stuper med 8 prosent, kronen stuper og oljen stuper med 11 prosent etter

  1. En kvinnelig sjef i Fengselsetaten – med en uniform og lue nesten som offiserer i HM Kongens Garde – stod frem i dag og fortalte at de nå forbereder å sette fri fangene i norske fengsler. Har du låst døren ? Nå går det over stokk og stein…..

Det er stengt for kommentarer.