Operation 5,13 kjemper for retten til å preke Guds ord på offentlige steder i australske storbyer

Det foreligger nå en avgjørelse i en av de to rettslige sakene som myndighetene har rettet mot den kristne evangelisering og misjons-virksomheten “Operation 5,13 som driver sin virksomhet både i Storbritannia og Australia. I august 2016 kunne Søkelys bringe historien om hvordan to medlemmer av den kristne misjons og evangeliserings-virksomheten ble utsatt for økende skepsis og forfølgelse fra myndighetene. Blant annet ble den nyomvendte George Youssef (bildet) arrestert  i desember 2015, fordi han offentlig siterte hva Bibelen har å si om homofili.

Ryan Hemelaar i Operation 5,13

George Youssef som opprinnelig ble arrester og siktet for ordensforstyrrelse måtte møte for retten den 16 november i fjor, men etter en kort høring avviste sorenskriveren saken og slo fast at Youssef ikke hadde gjort noe straffbart og at han var i sin fulle rett til å uttrykke sin tro under beskyttelse av Peaceful Assembly Act 1992. Dette er en lov som gir borgerne rett til å komme sammen med andre på et offentlig sted, og dette er en stor seier både for oss og andre kristne som ønsker å bruke offentlige steder til å forkynne evangeliet, sier Ryan Hemelaar i Operation 5.13 i en epost til Søkelys. I den andre saken, fra Brisbane, er tingene ennå ikke avgjort og her skal saken opp for distrikts-retten mandag,” skriver Hemelaar videre. Her søker Brisbane lokale byråd og undertrykke ytringsfriheten ved å nekte kristne å proklamere sin tro på offentlige områder som i kjøpesentre osv. I den saken tok sorenskriveren parti med byrådet, og dette har vi nå anket til distrikts-retten, sier Hemelaar som oppfordrer kristne til å be i forkant av mandagens rettslige høring. Operation 5,13 som er aktive både i Storbritannia og Australia er en kristen evangelisering og misjonsgruppe som i likhet med Tony Miano, Ray Comfort og Paul Washer har et kalvinistisk grunnsyn. Søkelys deler på ingen måte det kalvinistiske trosgrunnlaget, men støtter selvfølgelig deres rett til å utøve den gudstro de har i det offentlige rom.

Én tanke om “Operation 5,13 kjemper for retten til å preke Guds ord på offentlige steder i australske storbyer

 1. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/den-norske-kirke/ny-liturgi-for-homofile-par-vedtatt/a/23911326/

  Sjå denne lykkelege gjengen.

  ” Jeg er forferdelig glad og jeg er veldig rørt. Kroppen min er full av sterk takknemlighet for at dette nå er blitt en virkelighet, sier Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum.”

  Takknemlighet til Gud?

  “Du skal ikke ha samleie med din landsmanns kone og gjøre deg uren ved henne. 21 Du skal ikke overlate noen av barna dine til Molok; du skal ikke vanhellige din Guds navn. Jeg er Herren. 22 Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er AVSKYELIG. 23 Du skal ikke ha samleie med et dyr av noe slag og gjøre deg uren ved det. Heller ikke skal en kvinne by seg fram til et dyr og pare seg med det. Det er motbydelig.
  24 GJØR DERE IKKE URENE MED NOE SLIKT! For de folkeslagene som jeg vil drive ut for dere, har gjort seg urene med alt dette. 25 Landet er blitt urent. JEG STRAFFET DET FOR SYNDEN så landet spydde ut dem som bodde der. 26 Men dere skal holde mine forskrifter og lover og ikke gjøre noen av disse AVSKYELIGE GJERNINGER, enten dere er født i landet eller er innflyttere der. 27 For de som bodde i landet før dere, gjorde alle disse avskyelige gjerningene, og landet ble urent. 28 Da må ikke landet spy dere ut fordi dere gjør det urent, slik det har spydd ut det folkeslaget som var der før dere. 29 For alle som gjør noe av dette som er avskyelig, SKAL STØTES UT FRA FOLKET SITT. 30 Så hold dere da til det jeg har bestemt, og følg ikke noen av de AVSKYELIGE FOSKRIFTENE som de har fulgt før dere! Gjør dere ikke urene ved dem! Jeg er Herren deres Gud.” 3 Mosebok 18

  Minner og om Esaias 66.

  “For se, Herren kommer i en ild,
  hans vogner som en virvelvind.
  Han slipper sin vrede løs som en brann
  og sine trusler som flammende ild.

  16 For Herren skal HOLDE DOM med ild
  og med sverd mot alle mennesker;
  mange er de som drepes av Herren.

  17 De som gjør seg HELLIGE OG RENE
  for å gå til hagene etter en som er der inne,
  de som SPISER SVINEKJØTT, motbydelige ting og MUS,
  de skal GÅ TIL GRUNNE, alle sammen,
  sier Herren. “

Det er stengt for kommentarer.