Omfattende ukrainske tap av militært utstyr og personell -vi svekker det ukrainske forsvaret time for time

Den russiske militæroperasjonen i Ukraina går etter planen selv om det vestlige propaganda-apparatet forteller om det motsatte. De russiske styrkene arbeider målrettet og i henhold til planen med å varig svekke og demilitarisere Ukraina og det ukrainske forsvarets evne til å utgjøre noen trussel mot Russland, sier forsvarsdepartementets talsmann generalmajor Igor Konashenkov lørdag. De russiske mål med spesialoperasjonen er ikke nødvendigvis de samme som vestlige medier hevder. Så langt i operasjonen har russiske styrker ødelagt 43 områder med miltære installasjoner til det ukrainske forsvaret.

“Totalt, siden begynnelsen av den spesielle militæroperasjonen, har følgende blitt ødelagt: 165 fly, 125 helikoptre, 858 ubemannede luftfartøyer, 304 luftvernmissilsystemer, 3 051 stridsvogner og andre pansrede kampkjøretøyer, 372 installasjoner med flere oppskytinger rakettsystemer, 1507 feltartillerivåpen og mortere, samt 2898 enheter med spesielle militærkjøretøyer,” sa Konashenkov lørdag. Forsvarsdepartementet opplyser at Forsvaret kun angriper militær infrastruktur og posisjoner til tropper. Hovedoppgavene i den første fasen, ifølge avdelingen, er allerede fullført – kamppotensialet til Ukraina er redusert. Hovedmålet kalles frigjøringen av Donbass. For øyeblikket har de russiske væpnede styrkene tatt kontroll over så store byer som Kherson (regionalt sentrum), Melitopol , Berdyansk . Hovedretningene for offensiven til de russiske troppene i sørøst, sammen med enhetene til DPR , er den største byen Mariupol i Azov-regionen (byen er fullstendig kontrollert av det russiske militæret, bare militantene som har slått seg ned på Azovstal forblir) og sammen med People’s Militia of the LPR – Severodonetsk. Den russiske militæroperasjonen vil ta tid og det vil kunne komme tilbakeslag. Vestlige medier hevder lørdag at ukrainske styrker har gjenerobret Kherson.

21 tanker om “Omfattende ukrainske tap av militært utstyr og personell -vi svekker det ukrainske forsvaret time for time

 1. Kan regne med det bløffes fra begge hold Putin lyver med sitt og Ukraina serverer
  sine usannheter, hvem som er verst vil framtiden kanskje fortelle oss? Dagen før 24/2 fortalte Putin en av sine grove usannheter, ingen invasjon /angrep på Ukraina. En gigantisk løgn! Det er en person som er vanskelig og sette sin lit til. Kan regne med motparten ikke er noe bedre

  6
  3
  • Fordi “Djevelen er denne verdens gud”, kan INGEN jordiske politikere stoles på.

   4
   7
  • Selvfølgelig bløffes det fra begge sider. Det er jo KRIG. Men jeg tvilee på at det er bløff, at Ukraina er klare til å sende ca. 20000 russiske lik til Russland.

   1
   1
 2. Fra ABC siden:
  Russlands operasjoner: – Et evinnelig rot
  Russlands krigføring i Ukraina har overrasket eksperter i hele verden, og russernes møte med slagmarken i Ukraina har vært alt annet enn enkelt. Det har tidligere blitt hevdet at alle scenarier av denne krigen ender med et russisk tap.

  5
  2
  • Tilbake som globale herskere vil Dyret bli stående gjennom det reformerte Dyrets bilde – FN. Det vil trolig også det russiske riket underordne seg på et vis. Sammen skal så nasjonene benytte dette Dyrets bilde til å ødelegge all religion – “Skjøgen” / “Babylon den store”. Oj hvordan spenningen stiger blant sanne kristne!

   5
   8
 3. Det virker som om Søkelys i ett og alt stoler på informasjon gitt av russerne. Det virker fortsatt som om Søkelys er et talerør for russisk propaganda. Hva med alle sivile ukrainere som er drept i denne avskyelige krigen, eller finnes ikke de? Er det løgn at russerne har masarkrert sivile?

  11
  6
  • Ifølge Kjell Andersen og bermen her inne på Søkelys, er ALT som blir skrevet og sagt i norske media FAKE. Også at en 2 år gammel jente ble voldtatt, torturert og drept, blir av bermen på Søkelys fremstilt som FAKE.

   1
   9
  • Umulig å vite om russiske skal ha voldtatt, torturert og drept en pike.
   Det er mest sannsynlig ukrainsk russofobisk propaganda.
   Om det du skisserer har skjedd så er det jo ille.
   Men det kan ha vært ukrainske nazister som har gjort dette for å skylde på russere.
   I krig og kjærlighet er alt tillatt.

   4
   4
  • Blir vi ikke druknet døgnet rundt om hvor forferdelige russerne er av norske medier? Er det ikke greit at den russiske versjonen også blir omtalt? Jeg leser ikke noen fornektelse av noe som helst slik Birgir Hermansen hevder.
   Vi har forlengst forstått hva fakenews medias agenda er.
   Hisse opp et Russland og Putin hat i samfunnet -en ånd av hat og sinne. Den ånd som driver litt for mange.
   Historien om den to år gamle jenta er trist. Men er den sann eller er det bare et ledd i hat-retorikken fra Hermansen og hans likesinnede?

   2
   5
  • Hvor mange sykehus har Russland ødelagt i Ukraina? Minst 21. Nå har de IGJEN angrepet et sykehus. Denne gang i Sievjerodonetsk i Luhansk. Sannsynligvis er også DET fake for Kjell Andersen og bermen her på Søkelys.
   I gjennomsnitt er mer enn ett barn DREPT av russiske styrker, på grunn av at de har angrepet skoler og undervisningsbygg. Også DET mener Kjell Andersen og bermen her på Søkelys er FAKE.

  • Så var Arnt A Nazi igjen framme med sin støtte til den russiske nazistyrken.
   Jeg forstår bedre og bedre at satan styrer deg. Du som til og med kaster forbannelser over andre. Derfor du gir Ukrainske styrker skylda, enda Ukrainske styrker ikke var til stede. Fakta er ikke likt av din far, han som heter djevelen og satan.

  • Har du sett disse sykehusene?
   Det er som med Israel når de angriper Libanon, Syria eller Gaza.
   Hvem har vel glemt bildene fra sykehuset i Gaza etter at israelske raketter traff og ødela flere avdelinger.
   I krig skjer dessverre uhell.
   Har ingen tro på at Russland bevisst angriper sykehus.
   Men jeg har derimot tro på at ukrainske nazister gjemmer seg på sykehus og bruker å angripe derfra.
   Da blir bygningen et legitimt krigsmål.

  • Göbbels hadde rødmet av skam, hadde han levd i dag, og sett seg slått i løgn og propaganda av Arnt A Nazi.

  • Du Birgir, du Birgir.
   Du har vel avslørt hva du er og hvem du tjener.
   Når noen ikke er enig med deg, er de stemplet på det groveste.
   Hva slags ånd opererer du i?
   Ikke Guds Ånd i hvertfall.
   Du mener at Satan styrer meg. Du om det.
   Du har jo selv tidligere skrevet at “vi ses i ildsjøen”.
   Som et Jesu Kristi barn, født på nytt med et levende håp og døpt i vann og Ånd må jeg bare si følgende.
   Vi treffes ikke i ildsjøen.
   Men jeg tror heller ikke vi treffes i himmelen.
   Himmelen er for de rene av hjertet.
   De som er fylt med Guds Ånd og som følger Guds Ord.
   Det ser ut som om du har en annen Kristus, et annet evangelium og er 100 prosent preget av verden.
   Gjennom å støtte Ukraina støtter du en blodsdåd og applauderer djevelen når han har dradd ut for å virvle opp hatets flamme blant menneskene. Du burde tatt til orde for at Ukraina skulle søke kompromiss for å bli spart for krig og død. Men som hos mange andre sitter det en krigsånd på din skulder og gjør at du medvirker til å tenne hat og mørke blant folk.
   Våkne opp og omvend deg.

   1
   2
  • Birgir. Du minner meg om denne klovnen
   https://www.youtube.com/watch?v=vC5UTUAxgpE
   Komiske Ali ble han kalt.
   Som ei papegøye sier “polly vil ha kjeks,” gjengir du den samme blanding av falske nyheter, politisk korrekt propaganda fra de skitne og urene brønnene du henter din åndelige og mentale føde fra.
   Du bjeffer, anklager, kommer med usaklige påstander og er lik klovnen komiske Ali.
   Du er bare så patetisk og ensidig.
   Hva med alle de barna som er drept, lemlestet og ødelagt for livet i Donetsk av ukrainske angrep gjennom den 8 år lange krigen.
   Folkemordet i Donbass vil gå over i historien som nok en skamplett på Ukraina sammen med jødemordene under andre verdenskrig.

 4. Det virkar som Søkelys og Kjell Andersen støttar Russlsnd sin invasjon i Ukraina. Då støttar dei Russland sine mange overgrep, drap og stjeling, og søkelys står imot kristne verdiar. I min bibel står det at ein ikkje skal drepa eller stjela. Det er ganske spesielt at Søkelys driv med slik antikristen aktivitet. Norske militære eksperter har nok betre greie på krigføringa, enn Søkelys.

  8
  3
  • Dette er ikke en krig mellom Russland og Ukraina, men en krig om verdens hegemoniet til USA ( Babylon) og Russland med Putin ( Gog) som hærfører. Denne krigen er USA i ferd med og tape , mange av dere som svelger blindt vestlig propaganda, verken ser eller forstår hvorfor , men jeg skal gi dere en kort forklaring.
   Russiske rubbel fremstår nå som verdens sterkeste valuta, dvs den utfordrer tillitten til dollar , praksis så betyr det at markedet ikke lenger tror på dollaren og da vil til slutt helle den amerikanske økonomien rakne, det er grunnen til at USA og resten av vesten nær sagt støtter Ukraina med alt som er av våpen, for deres eneste sjanse er å klare å svekke Russland så mye militært at Russland må gi opp , dette kommer aldri land som Kina og India til å godta, for de vil alle kaste av seg den amerikanske og vestlige parasitten.
   Nå syner det seg at Russland er konvensjonelt militært svake , men Russland kommer aldri til å la seg falle inn under ett vestlig åk, i praksis så betyr dette, at de på ett gitt tidspunkt vil bruke atom våpen mot USA ( Babylon)
   Til alle dere som anklager Søkelys for å støtte Russland, husk at dere selv støtter den Babylonske hora.

   Vesten burde vendt om , for nå fungerer de som kroker i kjeften på Putin.

   Støt ikke denne verdens makter enten det er Babylon (USA) eller Gog ( Putin)

   Det finnes ” gode” og dårlige diktatorer, da Sadam Hussein kjempet mot Iran på 80 tallet, da var han en ” god” diktator , men når han vil selge olje i annen valuta en dollar , ble han en dårlig diktator.
   Men diktatoren i Saudi Arabia er en god diktator, selv om dette landet eksporterer wahabisme islam.

   Så til dere som anklager Kjell her på Søkelys, se dere selv i speilet og forstå at dere støtter den Babylonske hora., den hora som med sitt fall, skal få de hellige til å glede seg !

   4
   7
 5. Her var det MYE fake news. Russland vinner krigen og donald er antikrist😄

  3
  3
 6. De religiøse kommentarene her er tragikomiske. Kristnes endetidssvermerier og konspiratoriske mytologi blir dessverre til blodig alvor i virkelighetens verden.

  3
  3
 7. Min kommentar om kritikk av at Søkelys ser ut til å støtte Russland i deres krig i Ukraina, betyr ikke at jeg dermed støtter NATO. Ser at en utvidelse av NATO virker provoserende og meget farlig for verdensfreden, samtidig forstår jeg Finland som tidligere har hatt krig med naboen i øst. Tror heller vi må stole på Gud og ikke verken på NATO eller Putin.

Det er stengt for kommentarer.