Omfattende tørke i California og det vestlige USA vil kunne sende prisene på kjøtt og landsbruksprodukter til himmelen

California er igjen rammet av tørke som truer årets avlinger og gjør at bønder kan bli tvunget til å slakte buskap regelrett fordi avlinger av høy er betydelig redusert. Det er nå knusk tørt i store deler av delstaten som har erklært nødsituasjon på grunn av tørken. Det er også frykt for at tørken vil føre til flere og langt større skogbranner som kan komme til å legge store områder i aske. USA ser ut til å være under Guds straffedom fordi landet har gjort opprør mot Gud. President Biden selv ser ut til å være ute av stand til å oppfatte hvor dramatisk situasjonen er i ferd med å bli for befolkningen

Den pågående tørken som har rammet California og det vestlige USA kan bli den verste på mange tiår. Det er nå knusk tørt og i Californa har guvernøren erklært nødsituasjon store deler av delstaten. Tørken kommer samtidig med at den internasjonale matvare situasjonen stadig blir verre og markedene har sett en prisoppgang på råvarer vi ikke har sett i nyere tid. Tørken vil føre til at bønder ikke får nok avling til å brødfø buskapen, noe som vil føre til at bønder kan bli tvunget til å slakte ned budskap. På kort sikt vil det kunne avhjelpe litt på mangelen på oksekjøtt, mens det på litt lengre sikt er virkelig dårlig nytt for forbrukere som vil bli tvunget til å betale mer for hamburger og biff. California er kjent for sine mange og store skogbranner, og tørken gjør at vi kan vente flere og mer ødeleggende skogbranner i løpet av de neste månedene. For bønder er blandingen av tørke og skogbranner en dødelig miks som kan sette dem ut av spill som jordbrukere for godt. De dårlige nyhetene og krisene står formelig i kø fremover. Media og folket er opptatt av vaksinen og at trusselen fra Coronaviruset vil ta en pause noen måneder. Også i fjor sommer tok smitten en pause i juni, juli og august, da uten at det forelå en “vaksine” de kunne tilby folk. Mens årsaken til at Coronaviruset ble vekke i fjor sommer ble tilskrevet at influensa-sesongen var over, er det i år vaksinen som får æren for at smitten vil forsvinne fra nyhetsbildet.

Facebook Comments

3 tanker om “Omfattende tørke i California og det vestlige USA vil kunne sende prisene på kjøtt og landsbruksprodukter til himmelen

 1. Det er også tørke på Vestlandet nå. Jeg benytter hageslange og vanner både prydbusker og potet-åker. Men vi venter på at storkommunen snart innfører vanningsforbud – da har vi et problem. Jeg observerer endringer i vær-situasjonen her hos oss : Det er lange perioder med kaldt vær om vinteren og lange perioder med tørt vær om sommeren. Vi vet at sommeren 1933 var uvanlig tørr også på Vestlandet – ellers har vi fått mye regn her. Bergen er jo kalt regnbyen – torget der ligger bare 15 km i luftlinje fra mitt hjem.
  Men : Fortsetter tørken og fin-været i Norge : Kan det skade avlingene. Fra Bibelen kjenner vi til at Jahve benyttet tørke som straffedom over jødene – grunnet deres synder. Syndebegeret i Norge er nok snart fullt – tror jeg.

  3
  1
 2. “USA ser ut til å være under Guds straffedom fordi landet har gjort opprør mot Gud” leser jeg her. Hører det også fra mange kristne. Tror jeg tenker litt annerledes. Gud har høflig trukket seg tilbake, de vil ikke ha Ham der. Tatt sine hender bort. Det kaller jeg IKKE en dom.

  Tror allikevel Gud er med meg og andre HVERT sekund, i all ondskapen som rår her nede. Vi er Hans barn.

  1
  1
  • Hannah.
   Du sier så mye fint og rett. Dersom Gud trekker seg høflig bort, vet vi hva som kommer. Da herjer onde krefter og ødeleggelse.
   Det jeg tror skje med Amerika og den vestlige verden er dette:
   Jes 3,1 For se, Herren, Israels Gud, hærskarenes Gud, tar bort fra Jerusalem og Juda støtte og stav, hver støtte av brød og hver støtte av vann,
   Når profeten talte ut disse ordene, var frafallet i Jida og Jerusalem alt i gang. Folk stolte på seg selv, egen kraft, eget arbeid og dyrket andre guder enn Herren Jehova.
   Som konsekvens slo Herren tilførselen av mat og drikke.
   En samtidig profet av Jesaja sa dette: Hos 4,3 Derfor skal landet visne, og alt det som bor der, skal vansmekte, både markens dyr og himmelens fugler, endog havets fisker skal utryddes.
   -Slik er det når Gud vender sitt ansikt og fjerner sin velsignelse og beskyttelse over en nasjon eller et folk.
   Hoseas ropte til nasjonen: Vend om, ellers må Herren tukte nasjonen.
   Egentlig er det en dom i seg selv dersom Gud trekker tilbake sin velsignelse over en nasjon.
   Jeg tror det skjer i Amerika, men også i andre vestlige land som har forlatt Herren sin Gud.

   2
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *