Omfattende israelsk angrep på minst ni mål i Syria

Massivt israelsk flyangrep mot syriske regjeringsstyrker som hevn etter at israelsk 13 åring ble drept av rakettangrep fra Syria

syria-israelIsraelske fly gikk sent søndag kveld til angrep på minst ni forskjellige syriske mål på Golan. Angrepet kom etter at en israelsk gutt var blitt drept og to skadd etter et målrettet syrisk angrep mot en israelsk lastebil. Det israelske angrepet var rettet mot styrker lojale til president Bashar Assad sier kilder i det israelske forsvaret. De mål det israelske angrepet tok ut var kommando og skytestillinger og flere direkte treff er bekreftet. Fra israelsk side ble det også avfyrt bakke til bakke raketter. Innbyggere i det nordlige Israel kan fortelle at de hørte kraftige eksplosjoner fra den syriske siden av grensen.

golanDet israelske angrepet begynte rett over midnatt da israelske kampfly avfyrte raketter mot syriske regjeringsstillinger på den syrisk-kontrollerte Golanhøyden. Syriske opposisjonskilder bekrefter at det har vært et større angrep på flere syriske militære poster og hovedkvarteret til den syriske hærens divisjon 90 som er stasjonert i Quneitra skal også ha blitt angrepet. Det var dagens rakettangrep på den israelske lastebilen som fikk begeret til å renne over for Israel som sent søndag kveld understreket at Israel med styrke og besluttsomhet etter eget skjønn vil foreta de trekk som er nødvendig for å beskytte innbyggerne av den jødiske staten. Tidligere søndag besvarte Israel angrepet med å skyte med granatild inn på syrisk jord, mens man i løpet av kvelden endte opp med beslutningen om at større militært angrep var påkrevd. Undersøkelser utført søndag kveld slo fast at formiddagens angrep kom fra områder kontrollert av president Assads regjeringsstyrker.