Israelsk angrep mot Gaza etter omfattende palestinsk rakettangrep mot det sørlige Israel

En av rakettene nådde ikke Israel, men falt ned i Gaza og drepte en palestinsk baby og såret fire i hennes familie

gaza-angrepTirsdag kveld ble minst fem raketter avfyrt fra Gazastripen mot mål i Israel. To av rakettene ble tatt ut av det israelske anti-rakettsystemet Iron dome mens en av de rakettene ikke nådde Israel, men falt på palestinsk jord og drepte et tre år gammelt barn og skadde fire. Kort tid etter gikk israelske kampfly på vingene og angrep terrormål på Gazastripen. Kveldens rakettangrep kom etter en intens uke hvor Israel er blitt rammet av nærmere 25 rakettangrep fra Gaza samt et angrep fra Syria som drepte den 13 år gamle Mohammed Karaka som var med sin far på jobb på den israelske siden av grensen. Paralellt med kveldens angrep fortsetter søket etter de tre kidnappede israelske guttene på tolvte døgnet.

De gjentatte palestinske rakettangrepene mot mål i Israel får sjeldent omtale i norske iron-domemedier. Verken avisen Dagen, Vårt Land eller Norge i dag bruker å fortelle sine lesere om de daglige rakettangrepene befolkningen i det sørlige Israel må leve med. I likhet med de sekulære media velger disse nesten konsekvent å bare gi omtale når den israelske gjengjeldelsen er kommet og man kan rapportere om døde eller skadde fra Gazastripen. Kveldens angrep som medførte en brå død for ett palestinsk barn har forløpig ikke nådd norske medier, og kanskje man velger å forbli tause, nettopp fordi at det denne gang var en palestinsk familie som ble rammet av tilfeldig terror fra sine “egne”. Kveldens rakettangrep ble innledet omtrent kl 19 norsk tid da minst fem raketter ble skutt ut fra Gaza og mens luftsirene ulte søke tusener av israelere til tilfluktsrom og kjellere. I Israel førte ikke rakettangrepet til personskade, men en bygning i Sdot Negev ble påført skader. To av rakettene ble skutt ned over Hof Ashkelon

https://www.youtube.com/watch?v=aoCz6Duo15s

Israelske fly på vingene

Kort tid etter at rakettene fra Gaza var avfyrt gikk israelske fly på vingene og angrep flere mål inne på Gazastripen. Blant annet tok man ut fem rakettutskytningsramper og en bygning hvor det produseres våpen. I følge ubekreftede palestinske kilder skal to palestinere være skadd i det israelske gjengjeldelsesangrepet. På knappe 12 dager har Israel vært rammet av minst tjuefem rakettangrep fra Gazastripen og israelske kampfly har flere ganger gjengjeldt angrepene med å bombe mål på den Hamas kontrollerte stripen. Samtidig fortsetter israelske soldater søket etter de tre tenåringsguttene som ble kidnappet for tolv dager siden i det området vi fra Bibelen kjenner som Judea og Samaria. Hittil har man få spor å gå etter og stadig flere tror nå at guttene befinner seg et eller annet sted i det Hamas kontrollerte Gaza. Israel har gjentatte ganger hevdet at Hamas står bak kidnappingen, noe terrororganisasjonen benekter. Imidlertid har Hamas flere ganger lovprist kidnappingen av de guttene på henholdsvis 16 og 19 år. Den palestinske terrorgruppen som har en sentral støttespiller i den norske legen Mads Gilbert lovet i helgen at organisasjonen vil la “helvete regne over Israel”.