Oktober overraskelse fra Obama administrasjonen: Planlegger militære angrep på syriske regjeringsstyrker og Damaskus

usa-vurderer-angrepObama administrasjonen vurderer nok en gang om de skal gripe inn militært i Syria, melder Washington Post. I følge den amerikanske avisen vil Barack Obama onsdag møte sine fremste sikkerhets-rådgivere, hvor man skal drøfte veien videre etter at våpen-hvileavtalen mellom Russland og USA er brutt sammen. Mandag kveld gjorde USA det klart at samarbeidet med Russland over krisen i Syria nå har brutt sammen. Bakgrunnen for at tingene nå er gått fra ille til verre, ligger i det faktum at Russland og USA er dypt uenige om hva som er løsningen for Syria. USA som sponser flere av de syriske opprørsgruppene, har helt siden krigen brøt ut vært tydelig på at Assad må bort, mens Russland og Iran backer opp Assads regime.

Den mer enn fem år lange krigen i Syria fortsetter med full styrke etter at våpenhvilen som var avtalt mellom USA og Russland kollapset da amerikanske, britiske og danske fly bombet en regjeringskontrollert posisjon og drepte minst 82 syriske soldater. Det vel planlagte amerikanske angrepet utløste sterke reaksjoner både i Moskva og Damaskus, og den syriske regjeringen var raskt ut og hevdet at “dette var den siste spikeren i kisten på den såkalte våpenhvileavtalen som var inngått mellom Russland og USA. Noen dager senere ble en hjelpekolonne fra Røde Halvmåne bombet, og mistanken falt raskt på Russland som kategorisk avviste at de stod bak. Etter dette har tingene gått fra ille til verre, og syriske regjeringsstyrker med støtte fra Russland, Iran og Hizbollah har ikke uventet trappet opp sine militære angrep på IS og Al Nursa fronten som kontrollerer deler av den syriske byen Aleppo. I Washington og europeiske hovedsteder er reaksjonene sterke, og ord som “krigsforbrytelser og folkemord” er blitt brukt om den massive russiske bombingen av Aleppo.  Russland og den syriske regjeringshæren ser ut til å ha som mål og vinne denne konflikten militært,  og dermed gjenopprette full kontroll over hele Syria. Russlands inntreden i krigen har skapt et helt annet landskap og for første gang på lang tid er den syriske regjeringshæren på offensiven.krig-bombing Gjennom aktiv bombing har Russland langt på vei knust IS i Syria og en rekke av de andre USA støttede “opposisjons-styrkene” har lidt betydelig tap. I en uttalelse fra det russiske forsvars-departementt tirsdag, heter det at “opprørsgruppene” som blir støttet av USA i realiteten er  integrerte deler av  Jabhat al-Nusra”. Jabhat al-Nusra er igjen en forlenget arm av al Qaida som angivelig stod bak terrorangrepene mot USA den 11 september 2001.

Legger all skyld på USA og koalisjonen

Mens USA og dets vestlige allierte nå legger all skyld på eskaleringen på Russland, sa den russiske talsmannen for forsvarsdepartementet, generalmajor Igor Konashenkov at det er USA som er årsaken til at våpenhvilen brøt sammen. I følge  Konashenkov er det USA som har forhindret alle forsøk på å skape fred i Syria, og amerikanerne ser ut til å være ute av stand til å skille den såkalte  “moderate” opposisjonen” fra al-Nusra fronten som ser ut til å samarbeide med islamsk stat. Den amerikanske unnfallenheten har gitt de forskjellige terrorgruppene tid til å
russisk-marineomgruppere og få inn nye våpen. Videre hevdet den russiske generalmajoren at Russland nå er i ferd med å utplassere et batteri med S-300 bakke til luftraketter som kan brukes til å skyte ned fly og raketter som truer den russiske flåtebasen i Tartus. Samtidig som den russiske generalmajoren kom med disse opplysningene kan det israelske Debka melde at krigsskip som er en del av den russiske flåten i Svartehavet har forlatt sin base i Sevastopol med kurs for Syria. Fartøyene Serpukhov og  Zelyony Dol som begge er utstyrt med Kalibr cruise raketter vil nå Middelhavet sent onsdag kveld og vil ventelig nå frem til kysten av Syria i løpet av få dager. Samtidig har meldingene om at USA igjen vurderer å angripe Syria militært nådd de større nyhetsmediene i Russland og stadig flere uttrykker nå frykt for at det kan komme til direkte militær konfrontasjon mellom de to stormaktene.

Det er ikke tvil om at de nye amerikanske signalene er noe som bør tas på ramme alvor. En konfrontasjon mellom amerikanske og russiske styrker i Syria vil kunne få alvorlige følger for hele regionen og dersom Russland og USA plutselig befinner seg i kamp med hverandre over Syria. Det er den voldsomme fremgangen til styrkene tilhørende den russisk/syrisk/iranske alliansen som nå er i ferd med å tvinge frem en ny tenkning i Washington og hele Obama’s plan for Syria er i ferd med å kollapse parallelt med den militære fremgangen til president Assads styrker. Både president Barack Obama og tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton har gjentatte ganger vært tydelige på at Assad må gå, og at den syriske regimet mangler legitimitet, men mye tyder nå på at Washington har tatt grundig feil i sin analyse av situasjonen i Syria. I skrivende stund pågår det harde kamper mellom syriske regjeringsstyrker og styrker lojale mot al-Nusra eller IS, og skal vi tro de syriske regjeringskildene, vil Assad gå seirende ut av konflikten med mindre Washington bestemmer seg for å kaste seg direkte inn i konflikten. (Videoen er fra nattens bombing i Aleppo)

Frykter amerikanske flyangrep

s-300-raketterEn av grunnene til at Russland nå er i ferd med å sende S-300 raketter til Syria ligger i det faktum at Russland frykter at Washington faktisk skal gjøre alvor av sine planer og bombe Damaskus. I tillegg vil Russland være forberedt på å slå ut fly som kan true den russiske flåtebasen i Tartus. Den russiske inngripen i konflikten i september 2015 var neppe noe som skapte stående applaus i korridorene i Pentagon og Det Hvite Hus fordi de viste at dette ville komplisere deres forsøk på å fjerne Assad fra makten. USA har som kjent både direkte og indirekte finansiert de forskjellige opprørs-gruppenes operasjoner i Syria.

Får oppmerksomhet verden over

obama-save-isisDe dårlig fordekte amerikanske truslene om å iverksette militære angrep som muligens kan føre til direkte konfrontasjon med russiske styrker har ikke gått upåaktet hen og en rekke medier har allerede gitt dette stor oppmerksomhet. Nettstedet TruNews slo nyheten opp med overskriften “Obama administrasjonen vurder å bombe Assad for å redde ISIS,”. I artikkelen fra TruNews heter det at Obama administrasjonen nå for alvor vurderer flere løsninger som alle innebærer en direkte håndsrekning til ISIS som nå er hardt presset i Syria. En løsning er å tillate at deres allierte i regionen (Saudi-Arabia, Kuwait eller de forente arabiske emirater) bomber Assad, mens en annen løsning er å utstyre ISIS med høyteknologiske våpen slik at de mer effektivt kan forsvare seg mot russisk og syrisk bombing. Det er den diplomatiske fiaskoen som tvinger USA til nytenkning, skriver nettstedet videre. Blant andre aviser som omtaler den nye amerikanske trusselen er Washington Post, The Slate, RT, Sputnik, Pittsburg Post-Gazette,  Washington Free Beacon m flere. Hvorvidt Obama administrasjonen ender opp med å prøve den militære løsningen gjenstår å se, men at Russland nå tar alle forholdsregler er ikke vanskelig å konstatere.

En som tror det går mot et amerikansk angrep på Syria og Damaskus er Steven Ben Nun som følger situasjonen kontinuerlig for å kunne formidle siste nytt til sine mer enn 88 800 følgere på You Tube. Ben Nun er blant dem som tror at vi kan stå overfor oppfyllelsen av profetien vi kan lese hos profeten Jesaja 17,1 som sier: “Utsagn om Damaskus. Se, Damaskus skal opphøre å være en by og bli til en ruinhaug.” Mye kan tyde på at vi kan stå overfor en snarlig oppfyllelse av denne profetien, og stadig flere kilder syntes å peke på at USA og Russland om relativt kort tid kan befinne seg i en situasjon som kan medføre militære konfrontasjoner mellom Russland og USA, og i sin siste video snakker Ben Nun om den truende faren som kan være like om hjørnet.

 

 

Facebook Comments

4 tanker om “Oktober overraskelse fra Obama administrasjonen: Planlegger militære angrep på syriske regjeringsstyrker og Damaskus

 1. NORTHERN THUNDER

  “NORTH THUNDER: biggest military union in the planet 2016 ”

  https://www.youtube.com/watch?v=vc5As5peXkM

  “The Coming World War 3 Storm – World War 3 is About to Begin: 120 Countries Amassing Troops! – What Are The best Tactics To Survive in a War? – ‘What to do if War Breaks Out’”

  http://beforeitsnews.com/self-sufficiency/2016/10/the-coming-world-war-3-storm-world-war-3-is-about-to-begin-120-countries-amassing-troops-what-are-the-best-tactics-to-survive-in-a-war-what-to-do-if-war-break-2510571.html

 2. Mens det er militær krig i Midtøsten, er Europa under angrep på en annen måte som ikke blir kalt krig, men som frarøver Europa`s dets kultur og identitet.

  Frivillige organisasjoner (NGO, non govermental organisation) er nøkkelordet her.

  Meget klar informerende og advarende tale fra tidligere sikkerhetsjef i Ungarn László Földi.

  http://vladtepesblog.com/2016/10/06/laszlo-foldi-former-chief-of-hungarian-intel-does-another-interview-on-the-state-of-the-islamic-threat-to-europe/

  • Obama – NATO Turkey og kristne

   “Turkey Builds 9,000 Mosques, Bans Orthodox Christian Liturgy”

   https://pjmedia.com/blog/turkey-builds-9000-mosques-bans-orthodox-christian-liturgy/

   En fortiet kristenmassakre i Tyrkia

   “Prior to the Pontian (or Pontic) Greek genocide that started in 1914, at least 43% of Trabzon’s population was still Christian: Greeks, Armenians, and a small minority of Catholics.
   During the 1914-1923 Pontian Greek Genocide by the Muslim Turks, “out of approximately 700,000 Pontian Greeks who lived in Turkey at the beginning of World War I, as many as 350,000 were killed, and almost all the rest had been uprooted during the subsequent forced population exchange between Greece and Turkey. This was the end of one of the most ancient Greek civilizations in Asia Minor.
   Even after 102 years, Turkey still denies the Pontian Greek genocide.”

   Historisk kart: https://en.wikipedia.org/wiki/Trabzon#/media/File:LatinEmpire2.png

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *