Økt amerikansk nærvær i Barentshavet skaper bekymring i Kreml

For første gang på 40 år seiler nå amerikanske krigsskip i Barenthavet. Vi må helt tilbake til midt på 1980 tallet før Sovjets sammenbrudd at tilsvarende har skjedd. Mandag morgen seilte flere amerikanske krigsskip inn i Barentshavet. Målet er «maritime sikkerhetsoperasjoner», ifølge en pressemelding. Fire skip fra den amerikanske marinen og et britisk krigsskip deltar i aksjonen, som ikke har norsk deltakelse. Russland som lenge har følt på det økte vestlige militære nærværet i sitt eget nabolag følger situasjonen nøye. Både fly og den russiske flåten følger årvåkent med på situasjonen. I følge den russiske ambassadøren til Norge, Tejmuraz Otarovitsj Ramisjivili er det ingen dramatikk i det som skjer, selv om Russland uttrykker ønske om mindre amerikansk aktivitet i nordområdene.

«Allierte og samarbeidspartnere må forbli kyndige i alle operative miljøer for å sikre varig sikkerhet og tilgang til havene. Dette er spesielt kritisk i Arktis, der det tøffe været krever kontinuerlig årvåkenhet og trening», heter det i pressemeldingen. Det var The Barent Observer som først omtalte saken. “Vi er opptatt av å fremme regional sikkerhet og stabilitet, samtidig som vi bygger tillit og styrer et fundament for arktisk beredskap, sier viseadmiral Lisa Franchetti i USAs sjette flåte. Russiske myndigheter er varslet om operasjonen for å «unngå misforståelser, redusere risiko og forhindre utilsiktet opptrapping». Russland på sin side følger den amerikanske flåtebevegelsen med argusøyne men er neppe interessert i en opptrapping av situasjonen. I likhet med USA er Russland hardt rammet av Corona viruset. Selv om situasjonen i Nord kan se ut til å bekymre enkelte, er det likevel situasjonen mellom Kinas aggressive militære utvikling i Sør-Kina havet som skaper mest hodebry for Pentagon

35 tanker om “Økt amerikansk nærvær i Barentshavet skaper bekymring i Kreml

 1. Russland er meget irritert over Norge som har endret sin basepolitikk de siste årene ved å ha 330 US soldater i Værnes garnison og like mange på Setermoen i Troms. Selv om disse soldatene skiftes ut hvert halvår ; så er de fast stasjonert på disse stedene. Det amerikanske materiellet som er lagret i to fjellhaller i Trøndelag , herunder stridsvogner og utstyr for 3000 US soldater : Ble tatt ut og sendt nordover til Troms for å være med på militær øvelse der. Men Corona-situasjonen medførte at hele den store øvelsen ble avbrutt i det den startet.
  Russland har fått et militært overtak på USA etter at de fikk det hypersoniske missilet Kinzhal operativt. Dette missilet sies å gå med en uhyggelig fart på 20 ganger lydhastigheten. Om du googler Kinzhal : Vil du få se en filmsnutt der et russisk jagerfly letter med et stort Kinzhal-missil under buken , og slipper missilet – som faller en stund før rakettmotorene starter. USA har per i dag ingen våpen som kan oppnå denne hastigheten – og president Trump var på TV for et par dager siden og fortalte at nå skal USA også prøve å lage et tilsvarene hypersonisk missil.
  Om det blir et angrep på NATO-flybaser med Kinzhal ; så går bakke til luft-missilene ikke fort nok til å skyte ned russernes missil – som også kan bære et komprimert atomstridshode.
  Jeg følger med på slikt som skjer i forholdet mellom USA / NATO og Russland av en bestemt grunn : Bibelen forteller om GOG-krigen og jeg mener at GOG er Russland. Om dette er riktig ; så vil NATO og således Norge komme i krig mot Russland – men vi vet ikke tidspunktet for starten på denne krigen. Videre tror jeg at vi nå er i begynnelsen på Trengselstiden – da med Corona-viruset. Yeshua nevnte hva som vil skje i denne tiden – herunder pest , jordskjelv , hungersnød og krig.
  WHO har kommet med uttalelse om at covid-19 trolig aldri blir utryddet på linje med HIV-viruset som bare smitter ved blodoverføring og seksuell kontakt. Corona er uhyggelig smittsomt – ja , det grenser til det overnaturlige. Når Norge og andre land letter på sine restriksjoner ; så vil smittetall og dødstall eksplodere – tror jeg.
  Bibelen forteller oss at en fjerdedel av jordens befolkning vil omkomme av de plagene som jeg har nevnt ovenfor : Det utgjør i underkant av 2 milliarder mennesker. Om Norge følger gjennomsnittet her ; så vil kring 1,3 millioner mennesker miste livet i landet vårt.
  Ja , jeg sier stadig til min kone : La oss prøve å nyte livet så langt det går – Corona er bare starten på alt det vonde som skal komme over oss de neste sju årene. Som du skjønner ; så mener jeg at opprykkelsen kommer etter Trengselstiden.

  • “Russland har fått et militært overtak på USA etter at de fikk det hypersoniske missilet Kinzhal operativt.”

   Mulig Russerne har fått dette missilet, men det betyr ikke at Russland har militært overtak på USA. Idag er Russland en “mygg” i forhold til det de var under Sovjetiden, og supermakten USA er totalt overlegen militært, totalt sett.

  • Russland har rottet seg sammen med Kina de siste årene og har hatt felles militærøvelser. Sammen kan disse to atom-maktene være en trussel mot USAs aldrende marineflåte – Kina har bygget flere store krigsskip de siste årene. Videre har Russland utviklet en såkalt ” dommedagstorpedo ” som har atom – drivkraft og kan bære en komprimert atomstridsladning – og kan gå med en uhyggelig fart jorden rundt.
   Det siste året har Russland fått nye ubåter operative som er nærmest helt stille og nesten umulig å oppdage. I 2019 gikk alarmen i NATO da Russland sendte 10 slike ubåter ut fra sine baser på Kola – og ingen visste hvor de befant seg.
   De største russiske ubåtene ( 200 manns besetning ) har hver av dem sprengkraft om bord som overstiger alt som ble avfyrt i 2. verdenskrig og da på begge sider av konflikten. Det å kalle Russland ” en mygg ” i forhold til USA militært sett ; rimer ikke med mine tanker. Denne ” myggen ” kan gjøre jorden om til en rykende radioaktiv ruin flere ganger – om de vil – men da utsletter de også seg selv – og dette er de fullt klar over.

  • Om du mener vi er i begynnelsen av trengselstiden, skulle ikke en verdensregjering da ha vært på plass og antikrist åpenbart seg?

 2. Å være naive i forhold til Russland vil bli USA og resten av vesten sin bane .

 3. Jorunn Holtan
  Jeg tror det kommer til å skje mye rart denne sommeren og høsten – som kanskje kan gi svar på dine spørsmål.

 4. Historiske kilder og akeologisks forskning indikerer at verden har hatt ganske mange perioder som har vært tusen ganger værre enn den tiden vi lever i nå. Omfattende massedød pga sult og/eller epedemier. Gjerne kombinert med langvarige kriger som ruinerte land fullstendig.

  Hvis man skal forstå hva som skjer idag tror jeg man bør lese om Israel i det gamle testamentet. Det handlet om en lang rekke perioder med frafall og omvendelser. Helt til begret var fullt og da ble katastofen et faktum.

  Folk levde i synd og tenkte aldri på sammenhengen mellom dette og at fiendene fikk overmakten. Problemet var aldri fiendene men at Gud overgav isralittene i deres vold fordi de hadde vendt ham ryggen og innbilte seg at de kunne redde seg selv.

  Slik er det med Norge i dag også. Om vi brukte alt vi eide på forsvar og mobiliserte hele befolkningen så ville det ikke gi oss noen større sikkerhet. Det kan gå med oss slik det gikk med de enorme herstyrkene som gikk til grunne fordi Gud var med Israelsfolket. Eller for så vidt, som det gikk med israelsfolket da Gud overgav dem i Romernes vold.

  Vi kan lære mye av det som står om dommertiden og kongetiden. Om det merkelige sammspillet mellom folket og kongene deres. En ting er sikkert. Kampen mot det onde, det vil si djevelens forsøk på å påvirke oss, må kjempes hele tiden. Og denne kampen kan ikke utkjempes på våre premisser. Den kan ikke utkjempes med snakk eller “riktige meninger”. Og den vil alltid koste noe. Noen ganger mye. Og de som betyr noe i de åndelige sammenhengene idag vil nok merke denne åndskampen mellom gode og onde makter ganske tydelig. Djevelen vil sette absolutt alt inn på å spore dem av eller ødelegge dem på en eller annen måte.

  Jeg tror antikrist lever idag. Frafall, likegyldighet og synd er “stemmene” som gir ham “demokratisk legitimitet”. Og når han kommer til makten tror jeg vi vil oppleve ganske uhyggelig åndskrefter som leder nesten alle mennesker inn i alle slags synder. Muligens er dette noe vi begynnelsen på. Og når alle slags synder tar helt overhånd vil verden kastes ut i krig og kaos.

  På ruinene av dette vil antagelig tusenårsriket oppstå. Og hvis noen kristne overlever så tror jeg ikke de blir opprykket. Tusenårsriket blir vel trolig den beste tiden siden syndefallet i paradiset. Men når djevelen slippes løs og kommer opp fra avgrunnen for å forlede mennesken for siste gang vil vi få en fryktelig trengselstid. Og denne tror jeg de kristne vil unnslippe. Sammtidig med de døde oppstandelse vil de bli rykket bort fra jorden før den blir oppslukt av ilden som Peter skriver. Det er ikke tilfeldig at han skriver at det er dette vi skal vente på.

 5. Noe er galt !
  I dag 17 mai 2020 er noe veldig galt, hvorfor skal vi kjempe for våres frihet mot ett ytre angrep , når våres frihet alt er tatt bort innen i fra ?
  I dag 17 mai 2020 synger jeg ikke lenger “Ja vi elsker ” med hevet hode og stolthet , nei jeg bøyer meg i skam over den norske regjering, konge og fedre land , i skam over at Norge har solgt sin sjel til FN og det globalisfiske mål, i skam over at storting og regjering igjen har innført diktatur i Norge .
  Norge er ikke lenger ett fritt land, Norge kommer aldri mer til å bli ett fritt land, Norge har tapt sin sjel !

  • Teksten ovenfor beskriver Johannes åpenbaring kapittel 6 vers 2 :
   Da så jeg en hvit hest, og han som satt på den, hadde en bue. Det ble gitt ham en seierskrans, og med seier drog han ut for å seire.

 6. Ordet holder oss på sporet. Der står alt som skal skje. Og hvis Valdres-dama profeterte riktig så skjer bortrykkelsen snart og 3.verdenskrig bryter ut:

  “Da plutselig kommer Jesus igjen, og den tredje verdenskrig bryter løs. Det blir en kort krig. Alt av krig som jeg har opplevd før er bare en lek i forhold til denne, og den kommer til å avslutte med en atombombe. -Luften kommer til å bli så forurenset at en ikke kan puste i den. Det kommer over flere kontinenter: Amerika, Japan, Australia, – de rike landene. Vannet kommer til å bli ødelagt. Vi kan ikke dyrke mer på jorden. Resultatet blir at bare en levning igjen. Og levningen i de rike landene kommer til å rømme til de fattige land, men de blir like harde mot oss som vi var mot dem når tiden er inne.”

  Det ble en rar 17.mai, hilser på etterskudd med denne på 2min om en far som er tilstede, og anbefaler 1 video fra ham hver dag:

  https://www.youtube.com/watch?v=TvN_lUFYXMU

 7. 18/05/2020, kl. 13:55 sa Hannah:

  ” Ordet holder oss på sporet. Der står alt som skal skje. Og hvis Valdres-dama profeterte riktig så skjer bortrykkelsen snart og 3.verdenskrig bryter ut… . ”

  Valdresdama er jo ikke synonym med Bibelen.

  At et statskirkemedlem fra Valdres på den tiden skulle tidfeste opprykkelsen slik virker også usannsynlig. Slike mennesker leste som regel Bibelen og visste at profetier som ikke stemte over ens med den var gale. Det jeg har lurt på er om Minos la til litt pinseteologi?

  For det er nemlig mulig at Jesus kommer tre ganger. Etter firetusen år kom han for å sone for våre synder og gi oss ordet fra Gud. Nå har det gått to tusen år siden dette og snart kommer han for å gjøre ende på antikrist’ rike og kaste dyret ned i avgrunnen. Og så for siste gang, ved verdens ende, kommer han for å gjøre fullstendig ende på djevelen etter at han har forført menneskene for aller siste gang. Og da kan det jo hende at Minos tok for gitt at opprykkelsen skulle skje når Jesus kommer for andre gang?

  Men uansett er dette er umulig siden de dødes oppstandelse skal skjer like før opprykkelsen. Og som Jesus sier, da skal det være som i Noahs dager. Absolutt alle som ikke ble med i arken døde. Dvs jordens endelige avsluttning. Og i lignelsen med sauene og gjetene sies det rett ut at når Jesus kommer så skal han dømme levende og døde. Altså dommens dag. Osv osv osv. Hele Bibelen er helt entydig på dette.

  For å “rydde opp i rotet” er det mange som sier at tusenårsriket bare skal vare en dag. Andre sier at Jesus kommer på mange forskjellige måter fordelt over ganske lang tid osv. Men alle slike forklaringer som jeg har hørt er ubibelske eller spekulative. Og alltid blir de laget for å underbygge ubibelsk lære.

  Det er så mange i dag som tror at Bibelen er full av feil og at man ikke trenger å forholde oss til de tekstene som sier noe annet enn det vi ønsker. Det er ikke noe som skremmer meg mer enn når folk er hundre prosent sikre på noe som ikke står i Bibelen. Og videre, som er hundre prosent sikre på at mye av det som står i Bibelen er feil.

  Personlig tror jeg dette har en åndelig side. Grunnen til det er at jeg har snakket med folk som blir harde som stein og sterkt avvisende når jeg vil snakke om hva Bibelen egentlig sier i klartekst. De vil bare ikke høre om det. Og slik er det med synd. Man er bundet av den helt til man omvender seg.

  Egentlig et interessant fenomen. Et lignende fenomen er hvordan mange forholder seg til at Paulus sier at kvinnen skal ha noe på hodet når de ber. De som ikke godtar dette blir selv ikke godtatt. Men hvorfor er det så vanskelig å følge dette budet? Det burde jo være det enkleste som tenkes kan. Etter mange år har jeg forstått det. Det handler om lydighet kontra ulydighet. Om synd kontra omvendelse.

  Vi lever i en farlig tid.

  • Ingen kjenner dagen eller timen.
   Men vi skal forstå det på vær teina.

   Valdres damen sa aldri noe om dag eller time, hun ga oss en værmelding fra Gud.

  • Og om du vil så kan du godt kalle det ett veldig lokalt varsel , som slett ikke går på tvers av vær varslet i bibelen.

 8. 18/05/2020, kl. 17:49 sa Rune Lye:

  “Og om du vil så kan du godt kalle det ett veldig lokalt varsel , som slett ikke går på tvers av vær varslet i bibelen.”

  Jeg er litt usikker på hvor treffsikkert dette værvarslet egentlig var. Jeg tror det kan være forskjell på “profetisk tale”, “profetier” og åpenbaringer. Og i alle tilfellene tror jeg budskapet kan bli “filtrert” av menneskets egne tanker og meninger. Særlig når det går gjennom flere ledd.

  På dette tidspunktet var AP’s antikristelige ideologi blitt ganske tydelig. Avkristningen var i full gang. Venstresiden i politikken var blitt ganske ekstrem og hadde mange elementer i seg fra sovjettkommunismen. Det er dette vi ser resultatet av idag. Som f. eks at likestillingsideologien ble tvunget inn i statskirken. Men ingen ting om dette. Hun sa heller ingen ting om antikrist. Det ble sagt at nordmenn skulle behandle innvandrere fra den tredje verden som jøder under krigen og “da skulle begret være fullt”. Faktum er vel at mange hundre millioner muslimer står i kø for å overta vestlige land. Moskeer popper opp over allt og alle krever de at vi skal vise erbødighet for islam. Og i praktisk talt alle sammenhenger blir innvandrere favorisert på bekostning av etniske nordmenn. Straffbare handlinger blir tatt på med silkehansker og statlige myndigheter er på gli mot å akseptere stadig mer av shariatradisjonene. Gamle mullaer med ekstreme holdninger som innvandrer til Norge går rett på skyhøye pensjoner fordi de skal sammenlignes “høytstående embetsmenn”. Hun snakket om fjernsyn og “kanal på kanal” med umoral. Slik det faktisk alt hadde blitt i enkelte andre land på den tiden. Men ingen ting om at den digital utviklingen. I dag går nesten alle rundt med en datamaskin i lomma. Barn kan laste ned hva de vil fra nettet og spiller bestialske dataspill. Og gigantiske nettaktører som f. eks facebook og google overvåker folk helt ned til miste detalj og ønsker å påvirke dem mest mulig. Og de ser ut til å samarbeide tett med politikere på venstresiden som i nesten alle vestlige land systematisk undergraver demokratiene.

  Jeg har hatt mange tanker om innholdet i denne valdresprofetien. Egentlig kunne mye av den vært basert på slike klarsyn som folk med “nådegaven til å prøve ånder” kan ha. Annet kunne man lese seg til gjennom bøker og medier. Og mye av det som etter min mening burde være det aller viktigste manglet helt. Hele historien har preg av det samme som vi ser mye av idag. Den fokuserte mest på konsekvenser i stedet for årsaker. Og det som på dette tidspunktet virkelig betydde noe var å forstå årsakene. Dvs. sammenhengene med det som skjedde i samtiden og de fremtidige konsekvenser. Og da handler det om forskjellige former for synd. Ofte synder som er så allmindeliggjort at ingen lenger “ser” dem. Og peker man på dem blir folk rasende.

  For mange år siden sa jeg at det å kjøpe kinesiske varer var som å finnansiere atomraketter som skulle siktes inn mot vestlige land. Jeg sa at innvandrere ville etablerte den samme islamske kulturen i Norge som de hadde i hjemmelandene. Jeg sa mye annet også som i dag kunne kalles “profetier”. Men det meste var veldig tydelig hvis man ikke lot seg påvirke av løgnaktige manipulerende medier.

  De forskjellige variantene av kristendommen og de forskjellige “læretradisjonene” har nesten blitt som fotballag for fotballinteresserte. Jo dårligere de spiller jo mer heier man på dem. Men i det skjulte faller stadig flere supportere fra. Ingen spør seg hvorfor. De som er igjen bare heier enda mer.

  Den eneste referansen til kristen tro og lære er Bibelen. Og kun den. Den spriker ikke i alle rettninger. Det er noe som skjer når folk krever å forstå noe de ikke forstår.

  • Tviler ikke på valdresprofetien, men jeg må si som deg, at jeg ikke forstår dette med at vi behandler innvandrere som jødene under krigen. Er det innvandrere fra de baltiske landene hun ser? For det kan da ikke være de som tilhører islam.

  • Det skriftlærde på Jesus tid forstod heller ikke at Jesus var Guds sønn .

   Hva mer kan jeg si , ting skjer like for våres øyne.

   Valdres profetien er fra Gud og den går ikke på tvers av bibelen, den bekrefter bibelen.

   Den som har øyne han ser og den som har ører han hører.

  • Hei Rune, nå er det lov i følge bibelen og prøve alt, men holde fast på det gode. For min del har jeg alltid tatt profetien alvorlig, men det er lov å ikke forstå det uforståelige. Det jeg forstår, er det andre hun nevner.

  • En ting til , hvordan ble egentlig jødene behandlet i Norge før krigen, før Norge ble okkupert?

   Valdres profetien nevner ikke Norge i denne sammenheng, du må se på hvordan folk fra fattige land på sin veg til Europa blir behandlet og så må du se på hvordan jødene ble behandlet før krigen når de flyktet fra nazi Tyskland, da tror jeg du vil finne visse likheter .

  • Nå tenkte jeg på i Norge da. For min del har jeg hjerte for de glemte krigens ofre i Ukraina som ingen eller få nevner. Det er selvfølgelig forferdelig med all krig som er i verden, men det er da ikke meningen at enkeltmennesker skal måtte ta byrdene av hele verdens ofre for krig og elendighet. Da blir hvert fall jeg sprø!

   De som får komme til Norge og mange andre rike europeiske land, er i så måte særdeles heldig og burde vel også vise det ved å være takknemlig istedenfor å kreve alt mulig der de kommer. Det er nemlig ikke alle som trenger det som får komme hit, hvis du skjønner hva jeg mener.
   Vet ikke om du misforstår med vilje, du virker litt hissig.

  • Jeg har tidligere send noen linker til søkelys som beskriver folk fra fattige lands ferd mot Europa og hvordan dem blir behandlet , det er situasjons beskrivelser som er så grusomme at du skal ha en sterk psyke for å lese den .
   I 2015 gav jeg selv nesten 200 stk våtdrakter til folk som reiste ned for å hjelpe disse stakkars menneskene , dette er mennesker som lider stor nød og har det grusomt.

   Jeg opplevde engang flyktninger som var nede på Hellestø stranden for å bade , en plass jeg ofte har surfe kurs, den dagen var det høye bølger og kraftig strøm , men fint varmt vær og relativt varm sjø som innbød til bading, alt tidligere på dagen hadde jeg fått bade glade på land pga strøm , jeg har egentlig ikke noe ansvar for å informere folk om strøm , jeg har en plikt til å få folk ut og opp av havet dersom jeg ser dem kommer i strøm , tilbake til disse flyktningene , det var på slutten av dagen og jeg var nede for å ta inn markører som jeg bruker på surfe kurs, da ser jeg disse flyktningene er i ferd med å gå ut og bade mitt i ett strøm belte , nesten litt sint iler jeg til og sier dem må ikke bade der, var rimelig lei av å advare badene den dagen, de går ikke uti og jeg går vider , men jeg holder ett øye med dem, og vist like etterpå velger dem å gå uti og gi blaffen i min advarsel, de går rett i strøm, jeg til igjen og ber dem komme seg litt brennkvikt på land og jeg ser panikken i deres øyne , for nå kjenner de at det er letter sagt en gjort, omsider kommer de seg til land, utslitt og skrekk slagne , det gikk ikke uti engang til.

   Mitt poeng er at om jeg reiste ned til middel havet for å redde flyktninger , så vil bla folk i FRP skjelt meg ut ol. i Italia vile jeg blitt arrestert om jeg tok dem i land der osv.

   Jeg spør aldri om en person er muslim, homo eller hva det måtte være, når jeg ser de er i havsnød eller likså om jeg ser dem er i en situasjon som gjør att dem er i ferd med å komme i dyp nød , jeg hjelper dem.

   Les avslutningen på Valdres profetien , der det står at det er vi som må flykte og dem skal ikke være villige til å hjelpe oss liksom vi ikke var villige til å hjelpe dem.

   .

  • Hei igjen, hvorfor så sint? Tror du virkelig at jeg har så dårlig rettferdighetssans at du mener jeg er helt ufølsom? Nei, men jeg er opptatt av rettferdighet, og det er mye som skjer som er grusomt i Norge og Europa for øvrig. Hva med litt balanse? Den profetien har jeg lest utallige ganger med stor respekt, og innledningsvis så svarte jeg han ovenfor, hvorpå du igjen svarer meg som om jeg er helt bortreist fordi jeg skriver at det er endel i den profetien jeg ikke forstår. Så får du respektere at andre ser ting i et annet lys enn det du selv gjør, og heller ha forståelse for det.

  • Forresten, hva har FrP med dette å gjøre? Selv stemmer jeg ikke FrP, så vet din det.

  • Ps. Det første svaret , de med de skriftlærde var ikke ment til deg Bettina,men til han som leser Bibelen, det er bare sånn at det atumatisk legger seg under ditt innlegg.

  • Trodde du svarte meg, så jeg svarte deg tilbake. Det er ikke lett å se hvem man svarer når det ikke går an å svare spesifikt under hver kommentar. Ellers er det mye av det du skriver, som jeg er enig med deg i.

 9. Beklager å gå utenom temaet – men finner utsagnet så viktig at jeg vil skrive følgende :
  Den norske kirke har fått ny preses : Biskop Olav Fykse Tveit som er biskop i Nidaros prosti. Således er han den fremste av biskopene.
  Han har uttalt følgende : – Jødene har ikke mer rett til Jerusalem enn nordmenn har rett til Gøteborg.

  • Gordon Tobiassen fortalte dette på Visjon Norge for et par dager siden. Videre kunne han opplyse at danskene nå har fått en ny bibel-oversettelse : Der er Israel totalt fjernet.

 10. 19/05/2020, kl. 11:53 sa Rune Lye:

  “Valdres profetien er fra Gud og den går ikke på tvers av bibelen, den bekrefter bibelen. ”

  Denne profetien ble gjenngitt muntlig av en svært gammel dame. Muligens snakket hun en ganske vanskelig dialekt også. Minos skrev ned et kort referat av det han hørte og noen tiår etter gjenfortalte han dette med egne ord. Han hadde sortert det i “bolker” mener jeg å huske.

  Mitt poeng er at vi alltid skal stille spørsmål ved det som blir sagt i slike sammenhenger. Eller “prøve profetiene” som Paulus skrev.

  Det jeg etter hvert har lært å fokusere på er at blind tillit til noe som kommer fra et menneske kan være synonymt med avgudsdyrkelse. Ingen forstår allt. Men faren er at det man ikke forstår skal legge føringer. Da sporer man ofte av.

  Det er ikke vanskelig å si noe som bekrefter det som står i Bibelen. Det er heller ikke vanskelig å bruke slike “bekreftelser” på en måte som skaper vranglære. F. eks ved å si at “gud elsker alle, gud elsker homofile” uten å si at homofil praksis er synd.

  Det ser ut for meg som om det finnes mange paraleller til dette i kristne sammenhenger. Man sier riktige ting uten å sette dem inn i riktig sammenheng. Typisk kan man fokusere på konsekvenser uten å si noe om årsaker. Og typisk kan man skremme utenforstående med fryktelige konsekvenser, som f. eks at de skal pines voldsomt til evig tid “fordi de ikke hører på oss”. Men ikke like ofte sies det noe om at de som fremsetter slik lære selv kan være en del av problemet.

  For det er alminnelig kjent at ytre motstand aldri har vært kristendommens problem. Nedbrytningen kommer innenifra. Som råte i et gammelt tre. Ingen ser det før treet plutselig går i bakken.

  Hva mener du om følgende Rune Lye?
  Paulus sier at vi skal underordne oss myndighetene. En veldig enkel måte å gjøre dette på er å følge fartsgrensene. Og hvis man ikke gjør det så synder man med viten og vilje. Hva blir konsekvensene?

  • Den som har ører han hører og den som har øyne han ser.

   Hør om du tvilere på Valdres profetien og om du tror den går på tvers av bibelen, så gjør du det , jeg kjøper rett og slett ikke dine spekulative teorier , der du tillegger folk vikarierende motiver.

 11. 20/05/2020, kl. 09:33 sa Rune Lye:

  Hør om du tvilere på Valdres profetien og om du tror den går på tvers av bibelen, så gjør du det , jeg kjøper rett og slett ikke dine spekulative teorier , der du tillegger folk vikarierende motiver.

  Hvor i Bibelen står det at Norge skal nedruste og bli angrepet? Eller at det skal bli “kanal på kanal”? Mye av det valdresdama sa er urelevant i forhold til det som står i Bibelen. Men for så vidt, noe av det bekrefter selvsagt det som står i Bibelen.

  Jeg har ikke forutsettninger til å mene noe helt sikkert om dette. Og Emanuel Minos gjenntok stadig at vi nettopp skulle vurdere alt ut fra det som står i Bibelen. Det er det eneste vi kan. Det er det jeg prøver på.

  Min konklusjon er som sagt at mange “profetier” fokuserer for mye på hva som kommer til å skje. Ikke hvorfor. Problemet er ikke fryktelige hendelser, yttre fiender eller at kristne ikke lenger er salt i verden. Det interessante er hvorfor det blir slik. Og årsakene for Norges del kan spores tilbake til den tiden valdresdama levde. Minos snakket om froskene ble kokt levende fordi temperaturen i vannet de svømte i ble økt ganske sakte. Akkurat slik er det med kristne samfunn som går til grunne også. Grensene flyttes litt etter litt. Og på et tidspunkt har ikke folk lenger noen bevissthet om synd. Og da er de “kokt”.

  Jeg tror dagens kristne kunne lære mye av de gamle predikantene som snakket om omvendelse fra synd på en måte så folk forstod hva det handlet om. Finney laget faktisk noen regler for hvordan man skulle UNNGÅ vekkelse. Og jeg tror disse regnele blir fulgt av ganske mange predikanter idag.

  Og dagens prester og predikanter ser ut til å være mest opptatt av å tekkes tilhørerne og trekke mer publikum. Hva hadde skjedd om Jesus og disipplene hadde kjøpt et lokale og preket på samme måte som det er vanlig å gjøre idag?

  Alle hadde levd til de hadde dødd av alderdomssvakhet og etter noen få år hadde ingen visst hvem de var.

  • Ps. kan legge til en ting til, om vi skal følge din logikk , så kan ingen profetier som nevner , bil, fly, land som ikke var nevnt på bibelsk tid osv. være fra Gud for de står ikke nevnt i bibelen.

   Tror du på Vilna Gaon profetien ? Den sier når russerne tar Krim , da kan du høre fot stegene til Messias og når russerne når Konstantinopel , da må du ta på deg sabbat klærne og ikke ta dem av for da kan Messias komme hvert øyeblikk.

   Profetiene for meg er kun en bekreftelse på at bibelen taler sant og stemmer dem ikke med bibelen så forkaster jeg dem . Tror du virkelig ikke at jeg har gransket det opp og ned og i mente ? Jeg forhører meg med mange andre også deg også forkaster jeg det som opplagt ikke stemmer og dine teorier og utlegninger er drevet av en som hvisker deg i øret og sier ” Har Gud virkelig sagt ”
   Anbefaler deg å slutte å lytte til djevelen.

 12. Ps. kan legge til en ting til, om vi skal følge din logikk , så kan ingen profetier som nevner , bil, fly, land som ikke var nevnt på bibelsk tid osv. være fra Gud for de står ikke nevnt i bibelen.

  Tror du på Vilna Gaon profetien ? Den sier når russerne tar Krim , da kan du høre fot stegene til Messias og når russerne når Konstantinopel , da må du ta på deg sabbat klærne og ikke ta dem av for da kan Messias komme hvert øyeblikk.

  Profetiene for meg er kun en bekreftelse på at bibelen taler sant og stemmer dem ikke med bibelen så forkaster jeg dem . Tror du virkelig ikke at jeg har gransket det opp og ned og i mente ? Jeg forhører meg med mange andre også deg også forkaster jeg det som opplagt ikke stemmer og dine teorier og utlegninger er drevet av en som hvisker deg i øret og sier ” Har Gud virkelig sagt ”
  Anbefaler deg å slutte å lytte til djevelen.

 13. 20/05/2020, kl. 19:55 sa Rune Lye:
  “Jeg forhører meg med mange andre også deg også forkaster jeg det som opplagt ikke stemmer og dine teorier og utlegninger er drevet av en som hvisker deg i øret og sier ” Har Gud virkelig sagt ”
  Anbefaler deg å slutte å lytte til djevelen.”

  Takk for en veldig bra anbefaling. Og så skulle jeg ønske at noen for mange år siden hadde anbefalt meg å ikke høre på meg selv. Det har tatt meg mange år å skille mellom påvirkningen fra alt jeg har hørt og lest og det som faktisk står i Bibelen.

  Jeg hørt og lest utrolig mange profetier som alle beskriver konsekvenser uten å si noe om årsaker. Og mellom linjene på noen av dem kan man lese: “da kan de ha det så godt da”, “når de ligger der å stekes til evig tid i helvete”. Andre profetier er litt snillere og skaper bare en sterkere forestilling av “vi” og “alle andre”. Det er lite nød for de unådde.

  Det står at vi selv kan kontrollere profetiske gaver. Og jeg tror denne kontrollen kan påvirkes av våre skjulte motiver. Noen ganger mye og andre ganger litt.

  Det er bra med profetier som bekrefter det som står i Bibelen. Men fokuset må være på Bibelen. For det å lese Bibelen i sammenheng gir en mye bedre forståelse enn profetier som bare bekrefter noe av det som står i Bibelen. Alt må sees i sammenheng.

  Langt viktigere enn å bekrefte noe av det som alt står skrevet i Bibelen er det å fokusere på seg selv og sine motiver og sitt forhold til Guds Ord = Jesus.

  Jeg har mistet troen på å skremme folk med profetier også. I hvert fall hvis ikke slike profetier gir dypere innsikt i sammenhenger og årsaker. Lignelsen med Lasarus og den rike mannen beskriver virkeligheten ganske bra. Hvis de ikke trodde på Moses og profetene ville de ikke tro om noen stod opp fra de døde og advarte dem heller.

  • Alle blir påvirket du er ikke ett unntak , alt har sin tid.
   Du kjenner ikke dem jeg kjenner og hva som virker på dem eller ikke, kanskje kjenner ikke jeg dem heller godt nok til å vite hva som virker, men når jeg ser folk er i ferd med å gå ut i sterk havstrøm da advarer jeg dem , Valdres profetien er ett godt redskap for å få folk til å våkne opp og se hva som skjer hva som skjer pga synd og søke Jesus , da blir det også naturlig for dem å lese bibelen og gå på kristne møter osv.

Det er stengt for kommentarer.