Jan-Aage Torp ut mot “kampanjemediene Vårt Land og Dagen” som forsøker å ødelegge Visjon Norge

KAMPANJEJOURNALISTIKKENS KJENNETEGN

“Da jeg var ung journalist-spire, lærte jeg hva en seriøs publikasjon for enhver pris må unngå: KAMPANJEJOURNALISTIKK! Useriøse publikasjoner hamrer på godt og ondt fast sin agenda, uavhengig av sannhetsgehalt og medmenneskelighet. Dette er hva KAMPANJEJOURNALISTIKK gjør. VG og Dagbladet er typiske kampanjeaviser. Man skyter i alle retninger i vissheten om at man av og til treffer. Men at de tidligere kristenbastionene Vårt Land og Dagen skulle synke så dypt, er en tragedie,” skriver pastor Jan-Aage Torp i et innlegg på Facebook. Bakgrunnen for Torps innlegg er det faktum at både Vårt Land og Dagen ser ut til å ha en agenda med å hype opp dramatikken i at enkelte aktører har trukket seg fra Visjon Norge

“Vårt Land hentet Dagblad-Bore for å rendyrke KAMPANJEJOURNALISTIKK, mens Dagen lot ensidighetens mester Selbekk styre skuta ut i farefulle farvann. Under Magazinet-tiden angrep han frimurerne, statskirken, katolikkene og muslimene, men nå oppnår han hits & likes på andre arenaer. I dagens Vårt Land presenteres «nyheten» om at «storkyrkja Livets Ord» har brudt med TV Visjon Norge. Men er dette en nyhet, Vårt Land? Selvsagt ikke: Dette var en nyhet fra 13. mars, som IDAG blir gjort til en forside-overskrift for å skape inntrykket av at det er et skred av organisasjoner som forlater Jan Hanvold. Vårt Land opptrer på sitt mest uetiske igjen med KAMPANJEJOURNALISTIKK. Shame on you, Bore!” skriver pastor Torp videre

Shame on you Selbekk!
I dagens Dagen begås det samme: Her lager journalist Karl Almedal, som er åpen sympatisør av «Stans pengepredikantene!», en story: «Derfor forlater de Visjon Norge» som rotter sammen Filadelfia Kristiansand, Evangeliesenteret, Norea og Adventistene – som alle har ulike tilnærminger – for å lage KAMPANJEJOURNALISTIKK som skal gi inntrykk av at «alle» forlater Jan Hanvold. Shame on you, Selbekk!
En langt bedre overskrift for Dagen-oppslaget – med hjemmel i selve artikkelteksten – ville være: «Asbjørn Kvalbein: Imponerende hva Hanvold har fått til». Men Dagen har en agenda, må vite!,” skriver pastor Jan-Aage Torp. Verken Dagen med sitt daglige opplag på 11600 eller Vårt Land med sine 22800 abonnenter er i nærheten av å nå de samme seertall som Visjon Norge som i 2017 hadde 150 000 seere daglig.

Søkelys: Organisasjoners exit gir Visjon Norge nye muligheter

Selv om enkelte aktører nå har valgt å trekke seg fra samarbeidet med Jan Hanvold og Visjon Norge er det likevel flere igjen som velger å forbli på Visjon Norges sendeplattform. Visjon  Norge og Jan Hanvold som  fremdeles  er litt groggy etter at han nylig gjennomgikk en  utblokking bør ikke se på enkeltes exit som dommedag over kanalen, men heller som en utfordring og mullighet til å finne samarbeidspartnere som vil gi kanalen en enda større bredde og gjennomslagskraft. Flere av de aktørene som nå har trukket seg har servert det som for mange har blitt ansett som “kjedelig tv” og programmene har vært regelrett gråe og kjedelige og veldig forutsigelige, tilnærmet som stadige reprise-sendinger hvor man man vet nøyaktig hva som skjer og hva som sies. Visjon Norges muligheter ligger i å finne nye samarbeidspartnere som sender noe annet enn velstandsevangeliet -men som har røtter i sunn karismatisk bibelbasert kristendom. Mitt tips er å sende programmer fra Times Square Church, Jimmy Swaggart Ministries og det finnes sikkert også hundrevis av forsamlinger i Norge som kunne tenke seg å få en langt større tilhørerskare enn hva de har i dag. Samtidig som dette sies må selvfølgelig Visjon Norge tåle å få kritikk for den teologiske profilen enkelte program har. Søkelys er og forblir kritisk til velstands-evangeliet og vi tror Visjon Norge gjør klokt i å tone ned sin fremgangsteologiske profil.

3 tanker om “Jan-Aage Torp ut mot “kampanjemediene Vårt Land og Dagen” som forsøker å ødelegge Visjon Norge

 1. Støtter forslaget om Time Square Church. Det er mange jeg skulle ønske ble sendt på en norsk kanal. J.D Farag og undervisning fra Koinonia Institute som Chuck Missler var med å grunnla. Vi trenger spennende Bibelundervisning, profetiske programmer. Programmer med tyngde i. Hva med L.A Marzulli? Utrolig spennende reportasjer med arkeologi, nefilim m.m. Hva med Prophecy Watcher eller SkyWatchTV? Med alt dette får nordmenn en undervisning som er helt borte i norske menigheter. Hva med Apologia Studio der de tar opp spennende temaer og de reiser ut og snakker og vitner til mormonere, Jehovas Vitner og ikke minst når de stiller seg opp foran abortklinikker og forkynner. Fantastisk å se på. Hva med Ray Comfort?

  Det finnes så mye bra på YouTube som eldre folk ikke får tak i, men som de hadde slukt rått via en norsk kristen kanal.

  Alt jeg har foreslått er spennende og absolutt ikke i kategorien «kjedelig TV».

  Uten de som jeg har nevnt over ville mitt kristenliv vært utrolig mye fattigere.

  I tillegg kunne de gjerne sendt kristne konserter i alle sjangere og ikke minst alle de hundrevis av kristne filmer som er laget. Det er mange gode filmer og dokumentarer som burde vært sendt.

  4
  2
  • Evangeliekirken Arendal har over 90 programmer som er laget av undertegnede. Dette er programmer som har en historisk interesse. Bildene og lyden er tilfredestillende bra, og venter på en større plattform, hvor enhver kan ta det inn.
   Web-kanalene trenger en felles plattform, men før den kommer er vi veldig interessert i å få våre programmer inn på Visjon Norge. Kanskje noen kunne gi Hanvold et godt tips?
   http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • The way of the Master med Ray Comfort er på V.N. nå.
   Ser at det sendes 2 progr. onsdager kl. 16-17. Så nettopp slutten på progr.1 der Ray veldig enkelt fikk en til å skifte mening angående abort. Et fint undervisningsprogram, har sett mye på det før.

Det er stengt for kommentarer.