Økende press og drapstrusler mot kristne i Nord-India

Den økende fiendtligheten mot kristne i India som begynte i fjor har fortsatt gjennom INDIA-RELIGION/CLASHden varme sommeren. Ekstreme hindugrupper praktiserer fortsatt drapstrusler og tvinger kristne til å konvertere tilbake til hinduismen, forteller indiske kirkeledere. I  Rajasthan som ligger i den nordvestlige del av India har 10 kristne familier fra landsbyen Nakhnool som ligger nær Alwar blitt tvunget til å rømme etter at intolerante hinduekstremister har trakassert og truet med å drepe dem,” sier en av områdets kirkeledere. “Siden 27 juni har de kristne i området ikke hatt mulighet til gudstjenester eller andre møter,” forteller pastor Malkeet Singh til Morning Star News. Ekstremistene truet med å drepe og skade oss dersom vi nevnte Jesu navn eller arrangerte kristne møter

Spenningen vokste i midten av juli da medlemmer av en hinduistisk ekstremistgruppe arrangerte et “kom tilbake til hinduismen møte” utenfor hjemmet til pastor Pratap Singh. Omkring 600 mennesker var samlet utenfor hans hus og puttet frem et bilde av avguden Hanuman og tvang pastor Singt og ti av hans familiemedlemmer til å falle ned foran avguden og undertegne et dokument som sa “jeg er villig til å bli hindu”, forteller Rajamman Johnson som er regions sekretær for Friends Missionary Prayer Band (FMBP) De tvang de også til å drikke vann fra Ganga elva og puttet “kumkum” (røde merker) på deres panner som et tegn på at de nå var hinduer. I tillegg har hindu-ekstremistene truet med å drepe ham dersom han fortsatte med kristne møter. Pastor Sing hadde vært i skjul i en måned, men hinduene fant ham og førte han til hans hus for ritualet,” forteller Johnson.

De religiøse hinduekstremistene har overvåket bevegelsene til pastor Singh nøye og slo plutselig til å tvang han tilbake til sitt bosted og tvang med makt både han og ti i hans familie til å konvertere tilbake til hinduismen gjennom den timelange Ghar Vapsi seremonien,” sier Johnson videre. Pastor Singh som har betjent landsbyen som prest i 15 år begynte å motta drapstrusler ved juletider i fjor og ekstremistene satte igang en serie med falske tvangskonverteringer under julefeiringen og det hele begynte da koalisjonsregjeringen til statsminister Narendra Modi ble innsatt i mai 2014. Ekstremistene hevder at de var medlemmer av det styrende partiet i staten og at de dermed kan stoppe hva som helst de måtte ønske,” sa Johnson. Den støtten de har fått fra politiet og overhodene i landsbyen har gjort dem langt og modigere og oppmuntret dem. Anil Masih, en annen kristen leder forteller at kristne i landsbyen har sluttet og møtes og lever i frykt for hva som kan skje. Ekstremistene har truet med å boikotte kristne som fortsetter å tilbe Kristus samt å drepe dem som politianmelder noen.

Bare noen få mil fra Narpur landsbyen arrangerte hinduekstremistene den 28 juni en seremoni hvor 50 kristne med makt ble tvunget til å konvertere tilbake til hinduismen. De ekstreme hinduene  samlet sammen de 50 fra landsbyene Nakhnool, Kota og Nikkach og gjennomførte en Ghar Vapsi seremoni og truet med å drepe og kutte de kristne opp i biter dersom de vendte tilbake til den kristne menigheten igjen. I Bandholi, omtrent ni mil fra Nakhool landsbyen skal ekstremistene i all hemmelighet ha planlagt å ødelegge bygningen til “Friends Missionary Prayer Band” og de har også truet med å skade familien til den lokale evangelisten Malkeeth Singh,” melder Morning Star.