Økende kirkelig forfølgelse mot ukrainske adventister gir grunn til uro

ortodoks-mørkeDen ortodokse kirke i Ukraina er ikke begeistret for religiøs konkurranse fra dissenter grupper som adventister og andre frittstående menigheter. Hendelsen her referert utspilte seg i det østlige Ukraina våren 2012, før landet ble rammet av en blodig konflikt manipulert fra Moskva. Både i Russland og en rekke andre tidligere kommunistiske land opplever dissenter kristne fiendtlighet fra den ortodokse kirke. Hendelsen nedenfor utspant seg i en mindre by hvor en gruppe syvendedags adventister hadde en offentlig stand hvor de delte ut religiøs litteratur. Dette var noe som åpenbart falt kirkens menn tungt for brystet da disse gyver løs på de 4-5 adventistene som har stilt opp en offentlig stand.

Denne konkurransen fra et annet trossamfunn falt tydeligvis de religiøse i den ortodokse kirke tungt for brystet som demonstrerer sine soleklare forakt for religions og ytringsfrihet da en prosesjon med religiøst troende gyver løs på syvendedags adventistene. Prestene i den salmesyngende prosesjonen kaster “hellig” vann fra noen bøtter på de adventistene og slynger ut sine religiøse skjellsord og forsøker å argumentere med den kvinnelige adventisten. Deretter gyver de kjolekledde kirkens menn løs på inventar og slenger rundt campingstoler og velter teltet adventistene hadde stilt opp på sin stand. Adventistenes litteratur rives i stykker mens de troende adventistene står tause og ser på. Deretter forlater den syngende og korsbærende prosesjonen området og etterlater seg et vitnesbyrd om et religionssamfunn preget av mørke og intoleranse. Det hele lukter av inkvisisjon og religiøst mørke. Etter at kirkens representanter har forlatt stedet rydder syvendedags adventistene opp i kaoset.  Slik stinker av religionsforfølgelse i religionens navn.

https://www.youtube.com/watch?v=LDBHuDu3-tY

2 tanker om “Økende kirkelig forfølgelse mot ukrainske adventister gir grunn til uro

  1. Det er grunn til uro dersom SDA blir utsatt for forfølgelse. Religionsfriheten er fundamental for oss alle. I dag kan det være SDA og andre dissenter grupper som blir rammet, og i morgen oss selv. Som kristne bør vi ikke tie når urett rammer andre (som vi kanskje ikke er enig i) da vi selv en gang kan komme i tilsvarende situasjon. Vi bør derfor stå opp og protestere mot enhver forfølgelse på grunn av religiøs tro. Uenighet omkring lærespørsmål må løses med samtale og debatt, ikke med vold eller forfølgelse slik vi her seg.

  2. Takk til Søkelys for denne artikkelen om forfølgelse mot oss adventister. Trosfriheten er viktig for oss alle og budskapet om hva Bibelen egentlig lærer må nå ut. Igjen, som adventist har jeg stor glede av Søkelys selv om jeg ikke er enig i alt.

Det er stengt for kommentarer.