Det israelske forsvarsdepartementes direktør: Irans atomvåpenprogram utgjør ennå den største trussel for Israel

Amos Gilad: “Idag er det klar himmel, men det er skyer og en storm under oppbygging i horisonten”

AmosGiladMens forhandlingene mellom 5+1 landene og Iran om Teherans atomvåpenprogram fortsatt blir halt ut advarer nå Amos Gilad som er direktør for det israelske forsvarsdepartementet om at stormskyer trekker opp i horisonten. Det var under en tale i Tel-Aviv under en sikkerhetskonferanse at Gilad slo fast at Israel ikke har lykkes med å forhindre Hizbollah-militsens oppbygging av sitt rakett-arsenal i Libanon. “Iran kan være i stand til å utvikle atomvåpen svært kjapt, og Israel må være militært forberedt for alle mulige trusler.

Selv om vestlige medier så og si har vært tause og preget av en slags tro på at Iran og 5+1 nasjonene skal bli enige om en avtale som begrenser Irans mulighet til å få atomvåpen, er ikke tilstanden i Israel like lystig. Israels statsminister Benyamin Netanyahu Ali khameneiadvarer stadig vesten mot å la seg lure av regimet i Teheran, men få syntes å lytte. Selv om USA gjentatte ganger har understreket at Det Hvite Hus er fast bestemt på å forhindre at Iran utvikler atomvåpen, er dette løfter Israel ikke blindt kan stole på. Det samme ble også sagt år tilbake om Nord-Korea som har gjennomført flere prøvesprengninger. Den israelske direktøren for forsvarsdepartementet beskrev den iranske republikken som et forferdelig regime som har truet med å tilintetgjøre Israel. Han refererte da til en uttalelse av tidligere president Ayatollah Hashemi Rafsanjani som har sagt at en eneste atombombe er nok til å utslette den jødiske staten. Iran er fast bestemt på å utvikle atomvåpen og deres mål er å komme dithen at Irans øverste leder Ayatollah Khamenei kan spørre Ali Akbar Salehi som er leder for Irans atom energibyrå følgende spørsmål: “Kan vi utvikle atomvåpen nå?” Og svaret vil bli “Ja vi kan”, ikke på engelsk, men på persisk,” sa Gilad og fortsatte: “Irans hovedstrategi er to ting samtidig, først å bli kvitt de internasjonale sanksjonene og samtidig kunne ha muligheten til å utvikle atomvåpen i løpet av få måneder.” -Med litt andre ord ønsker Iran å bli kvitt åket som sanksjonene medfører og samtdig få til en avtale som gjør at de kan beholde muligheten til å kunne utvikle atombomber i løpet av kort tid. Den amerikanske presidenten gjentar sitt mantra at “USA ikke vil akseptere at Iran utvikler atomvåpen,” og Iran svarer: “helt greit, vi vil fortsette å bygge infrastrukturen som er nødvendig for å kunne lage atomvåpen inkludert også rakettkapasitet og atomvitenskapsfolk. “-Det er som en høydehopper som ennå ikke kan hoppe to meter, men som bygger en rampe på 1,95 og som senere kan hoppe de resterende fem cm,” sa Amos Gilad som la til at dette er svært farlig.

Må avatomiseres fullstendig

En dårlig avtale som innebærer at Iran kan ende opp med kronisk å være “måneder unna,” atomvåpenkapasitet er neppe et akseptabelt resultat for den israelske regjering, selv om både Obama administrasjonen og Europa vil kunne oppfatte dette som akseptabelt. En bennettslik avtale vil neppe berolige Jerusalem som forlengst har forstått at Obama neppe kommer til å gjøre annet enn å beholde utsagnet “alle muligheter ligger på bordet,” som et slags hellig mantra for å berolige Netanyahu. Det er nettopp dette hellige mantra som har fått Jerusalem til å nedtone den mest dramatiske retorikken mot det de ennå oppfatter som den største trusselen mot den jødiske staten. Selv om europeiske og amerikanske medier langt på vei har gjort Irans atomvåpenprogram til en ikkesak i nyhetsbildet er saken ennå høyst levende i israelsk presse. Det seneste innspillet kommer fra regjringspartiet “jødiske hjem” og Naftali Bennett gjennom Israels “Diaspora Ministry” som har fått publisert en tegnefilmvideo som illustrerer forskjellene mellom en god og dårlig avtale. Filmene r sendt ut til hundrevis av jødiske ledere og organisasjoner i et forsøk på å blåse alarm og advare verden mot de farer som vil foreligge dersom den iranske strategien skulle lykkes og Hussein Obama og de vestlige ledere skulle gå med på en dårlig avtale. Som kjent mislykkes tidligere president Bush med å forhindre at Nord-Korea fikk bomben og dersom verdenssamfunnet mislykkes overfor Iran vil både Israel, Midt-Østen og selv Europa og USA kunne stå overfor aggressive “ayatollaher” utrustet med livsfarlige og særedeles farlige masseødeleggelsesvåpen, og et “Allah Akbar” som er enveisbilett til paradis og 70 jomfruer for troende muslimer, og ragnarokk for alle andre.

 

 

4 tanker om “Det israelske forsvarsdepartementes direktør: Irans atomvåpenprogram utgjør ennå den største trussel for Israel

 1. Russland vil sikkert unytte en konflikt mellom iran og Israel til å sikre seg mer av sovjetsamveldes tapte områder. Og forsåvidt kanskje omvendt også. I tillegg ønsker Kina å få hånd om en del områder osv. Det ene kan dra det andre med seg, akkurat som da skuddene i sarajevo til slutt utløste 1.Vk.

  Det som vil bli svært viktig for Russland hvis de involverer seg i en større konflikt er kontroll over nordnorge. Både som havn, sikring av tilgang til åpent hav og sikring av de militære basene i murmansk.

  Hvis Iran greier å sette oljeproduksjonen i midtøsten ut av spill og oljeproduksjonen i nordsjøen blir satt ut av spill og Russland stopper sin olje og gasseksport, så vil vesten bli lammet av en total energikrise og økonomisk sammenbrudd.

  Det var tilsynelatende tilfeldigheter som gjorde at ikke antikristen Hitler kom til verdensmakt. I praksis var det antagelig en kreftsyk flykonstruktør og noen polsk jagerflygere som hindret ham i å vinne slaget om storbritania. Hadde england falt hadde hele verden ganske sikkert kommet under hitlers domminans.

  Hva vet vi om hva som kan skje denne gangen?

 2. Først skal det stige et dyr opp fra havet som har ti horn og syv hoder, og det skal få makt til å holde på i 42 måneder. Det er et av dette dyrets hoder om har hatt et “dødelig sår som har blitt leget”. Og så skal det komme et helt annet dyr med to horn. Det skal få folk til å tilbe det første dyret. Det er dette siste dyret om har det spesielle tallet.

  Har Bush “syv hoder”? Eller har han to horn og vil få alle til å tilbe det første dyret med syv hoder hvor av ett som er leget?

  Farlig å tro at man kan være sikker på hva som vil skje. Det kan lett bli en felle.
  Det er sikkert en grunn til at nesten alle vil bli bedratt av antikrist.

  Dessuten er det ikke dyrene i seg selv som er det største problemet, men grunnen til at de kommer til makten. Som så ofte er kristne så opptatt av konsekvensene at de glemmer årsakene.

 3. Om de syv kongene i Joh 17,9 :

  Fem av dem har falt, én av dem er nå, og én er ennå ikke kommet… osv.

  Dyret som var og ikke er mer, det er selv den åttende, men samtidig en av de syv.

  I dag lever det vel så vidt jeg vet fire forhenværende presidenter og en som sitter ved makten. Mangler det ikke da to presidenter for at kabalen til Langeseter skal gå opp?

Det er stengt for kommentarer.