Russland marker revir: To russiske militære fly krenket finsk luftrom tirsdag

Folk ble redde og ringte nødetatene da russiske militærfly krenket finsk territorium tirsdag

To russiske fly antas å ha krenket finsk luftrom tirsdag ettermiddag. De strøk langs kysten putin-cryingved Borgå, som ligger øst for hovedstaden Helsingfors. Det finske flyvåpenet svarte med å sende egne jagerfly på vingene. – Vi har vært i kontakt med russiske myndigheter og bedt om en rapport, sier det finske utenriksdepartementets pressetalsmann Ossi Seppälä til Aftenposten som omtaler saken her  Russiske krenkelser av andre lands luftrom og territorium har vært tiltagende etter som forholdet mellom Øst og Vest har blitt gradvis kjøligere. Det er ikke første gang russiske fly observeres ved finske Borgå. Hva flyene gjør der, kan ikke pressetalsmannen svare på. Det siste av de to flyene er identifisert som et transportfly av nyere type, og det tilhører den russiske marine. I tiden som kommer vil nordområdene strategiske betydning komme til å bli viktigere og viktigere og både Norge og Finnland som begge grenser til Russland kan lett bli en del av Putins revir..

Krisen mellom Vesten og Russland over Ukraina har ført forholdet mellom Øst og Vest inn i en alvorlig krise. – Vi beveger oss sakte, men sikkert mot en ny kald krig som ingen trenger, sa Medvedev i et intervju med Bloomberg Television tirsdag. Den russiske russia.warstatsministeren som under OL ble ydmyket av Erna Solberg over Russlands homopolitikk utelukket ikke at Russland kan komme til å gå inn i Øst-Ukraina dersom Russland finner dette tjenelig. Med unntak av noe troppebevegelse er det lite for øyeblikket som tyder på at Russland er i ferd med å trekke soldatene tilbake fra grensene mot Ukraina som i Moskva helt åpenbart blir ansett som russisk revir.

Henger sammen med Midt-Østen

Det økte russiske bevistheten om egen posisjon som en av verdens ledende militærmakter har forsuret klimaet mellom Øst og Vest betraktelig over en lengre periode. Russland som muligens er identifisert i Esekiels profetier i Bibelen som “Gog i Magogs land, fyrste over Ros, Mesek og Tubal) markerer ikke bare sitt eget revir i sitt nære nabolag, men også i Nordområdene som lett kan bli et nytt spenningsområde dersom det skulle bli en større konflikt over Irans atomprogram slik mange frykter. De fleste profetifortolkere har konkludert med at Russland en gang i fremtiden vil lede en allianse av afrikanske, arabiske og europeiske nasjoner som skal angripe Israel i det som ofte omtales som Gog krigen.

Ønsker økt internasjonal inflytelse og å sikre seg mer av sovjetsamveldes tapte områder

Under Putins andre presidentperiode er det en langt mer selvbevist russisk leder vi har sett i aksjon. Uten å nøle beordret han militær okkupasjon av Krim og etter en folkeavstemning som få ville anerkjenne, var han rask til å innlemme Krim i den russiske føderasjonen. I forkant av det kommende presidentvalget i Ukraina har han allerede stilt spørsmål ved valgets legitimitet, og Medvedev trussel tirsdag vitner om at Russland ikke ukraina-russlanduten videre har tenkt å la Ukraina gli inn i Vestens fold. Det dypt splittede landet er og forblir en del av Putins revir og det er lite sansynlig at Russland vil tillate at landet blir en del av den europeiske union eller NATO. En innskriver på en av våre tidligere saker formulerer sin oppsummering om den kommende krisen i Midt-Østen over Irans atomprogram slik: “Russland vil sikkert unytte en konflikt mellom Iran og Israel til å sikre seg mer av sovjetsamveldes tapte områder. Og forsåvidt kanskje omvendt også. I tillegg ønsker Kina å få hånd om en del områder osv. Det ene kan dra det andre med seg, akkurat som da skuddene i Sarajevo til slutt utløste 1.Vk. Det som vil bli svært viktig for Russland hvis de involverer seg i en større konflikt er kontroll over nordnorge. Både som havn, sikring av tilgang til åpent hav og sikring av de militære basene i murmansk. Hvis Iran greier å sette oljeproduksjonen i midtøsten ut av spill og oljeproduksjonen i nordsjøen blir satt ut av spill og Russland stopper sin olje og gasseksport, så vil vesten bli lammet av en total energikrise og økonomisk sammenbrudd.

Det var tilsynelatende tilfeldigheter som gjorde at ikke antikristen Hitler kom til verdensmakt. I praksis var det antagelig en kreftsyk flykonstruktør og noen polsk jagerflygere som hindret ham i å vinne slaget om storbritania. Hadde Storbritannia falt hadde hele verden ganske sikkert kommet under Hitlers domminans. Hva vet vi om hva som kan skje denne gangen?

Én tanke om “Russland marker revir: To russiske militære fly krenket finsk luftrom tirsdag

 1. Sikkert interessant å analysere hva som skal skje rent politisk i nær. Men personlig legger jeg mest vekt på å analysere mitt eget liv. Antikrist kommer i følge Bibelen uansett når synderne har sørget for at “begret er fullt” og når de fleste kristne sannsynligvis har mistet gangsynet eller fokuset på det som virkelig betyr noe. Selv tar jeg ingen ting for gitt når det gjelder hvordan det går med meg selv. Alle bør huske hvordan det gikk med den selvsikre Peter.

  Hvis jeg likevel skulle prøve å forstå Bibelens beskrivelse av endetiden er det en ting som jeg synes virker litt forsømt. Det illustreres tydelig gjennom alle som forklarer bort Tusenårsriket med at en dag for Gud er som tusen år og omvendt. Men alle som har lest litt i Bibelen vet at den er skrevet for mennesker. Og for menneskene er tusen år nettopp tusen år.

  Det mange nemlig ser ut til å ha problemer med er å skille mellom det som skal skje like før Tusenårsriket kommer og det som skal skje tusen år senere, like før jorden går under. Tusenårsriket blir beskrevet flere steder i GT men bare nevnt direkte i Johannes åpenbaring. Og både i GT og NT nevnes flere hendelser som åpenbart skal finne sted på alle disse tidpunktene. Det som skjer før Tusenårsriket har antagelig noen paraleller til det som skal skje før jorden går under og Tusenårsriket har antagelig noen klare paraleller til det evige riket som opprettes om litt mer enn tusen år.

  Det er når alt eller noe av dette blandes sammen at tidspunktene for opprykkelsen, jordens undergang, den første og andre oppstandelse osv kan bli vanskelig å settes i riktig sammenheng. Det samme tror jeg kan sies om en del politiske detaljer. Men jeg kan ikke huske å ha sett at noen har prøvd å rydde opp i dette.

  I stedet velges ofte skriftsteder ut som biter i et puslespill og settes sammen slik at man får de fremstillingene man ønsker. Utganspunktet for slike konstruerte fremstilligner bygger ofte på noe som virker ganske sannsynlig, men fortsettelsen blir ofte ufullstendig eller mer og mer usannsynlig.

  Det viktigste er å forstå hvordan man på en best mulig måte kan overleve som troende. Hvis man fokuserer på noe annet kan det bli en fallgrube.

Det er stengt for kommentarer.