Nye tiltak og innstramminger fremlegges klokken 18 søndag -foreslår skjenkestopp og maksimalt fem personer samlet i private hjem

Vekslende nedstengninger, lokale nedstengninger – for så å åpne igjen, – for deretter å stenge ned igjen og så åpne igjen og deretter stenge igjen, er en del av planen for å holde pandemien i live lenge. Gjennom å veksle på å stenge ned, innføre nye tiltak, for så å åpne opp igjen for deretter å stramme til med nye tiltak, kan myndighetene holde dette gående svært lenge. Hva slags tiltak regjeringen nå vil kaste over oss, vil bli avdekket under pressekonferansen klokken 18. Så langt er det klart at studenter ikke bør vende tilbake til studiestedet før 18 januar da det ikke vil være fysisk undervisning. De resterende tiltakene vil bli lagt frem klokken 18 søndag

Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad inviterer til pressekonferanse om coronasituasjonen søndag klokken 18 i Foajèen, SMK, Glacisgata 1. Media må melde seg på og møte opp med bleie foran munn og nese. Velkommen. Allerede før pressekonferansen melder flere medier at FHI har anbefalt skjenkestopp og maks fem personer i private sammenkomster. Videre foreslår de maksimalt 10 personer innendørs men maks 200 personer hvor alle sitter i fastmonterte seter, Maksimalt 200 personer på utendørs arrangement, likevel 600 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. Maksimalt 10 personer på kirkevandringer i kristne trossamfunn.
Forbud mot skjenking av alkohol, serveringssteder kan ellers holde åpent. Dersom skjenkesteder ikke kan servere alkohol, som er deres viktigste inntektskilde, vil de fleste raskt måtte lukke dørene, Dersom regjeringen følger disse rådene vil utelivsbransjen komme til å skrike høyt, men ellers blir det dølgende stille. Blant andre tiltak som kan være aktuelle er  at Religiøse samlinger (gudstjenester, fredagsbønn mv.) avlyses eller har sterkt redusert deltakerantall fram til 18. januar.  Videre Unngå å ha gjester i hjemmet. Vent 14 dager med private besøk. Unntak for nødvendige
hjemmetjenester mv. og aleneboende med 1-2 nære venner. Private arrangementer utsettes i 14 dager, til 18. januar. Hva som skjer etter dette er usikkert, men dette er blant tiltakene som vil bli vurdert. Skrekkåret 2020 fortsetter inn i 2021.

 

Facebook Comments

10 tanker om “Nye tiltak og innstramminger fremlegges klokken 18 søndag -foreslår skjenkestopp og maksimalt fem personer samlet i private hjem

 1. Nå dukker snart Birgir Hermansen opp og forteller oss at vi ikke må kritisere øvrigheten. I følge Birgir skal øvrigheten lydes i absolutt alt. Hans teologi er på ville veier. Dette er en galskap kristenfolket i Norge må reise seg mot.
  Frimenigheter må snart begynne å trosse dette tyranniet ellers har ordet “fri” menighet eller “fri”kirke mistet hele sitt innhold.
  Menigheter som etterkommer disse forbud kan ikke kalles frie. Heller slavebundet og sammenføyd med myndighetene

  1
  1
  • Skal vi følge Bjørn, skal vi leve etter den gamle pakt. Øye for øye. Tann for tann. Ikke skal vi be for lederne vores. Ifølge hans teologi skal vi forbanne lederne vores.
   Jeg ser at det er en god del her på Søkelys som støtter en slik teologi. Det er svært få av dere som har noe godt og oppbyggelig å komme med.

 2. Ser vi innledningen til “Ernas snarlige dag” som hun fremholdt flere ganger i nyttårstalen? Skal de vestlige statsledernes nasjonale kupp nå “snarlig” konsolideres med resten av vesten? Spennende tider for sanne kristne nå.

 3. Med andre ord, lite å finne på fremover. Da er det fint å ha god tid til en felles greie denne tiden. Noe som kan binde oss så fint sammen 🙂 Vaksinen som alle skal ta nå snart. Man kan f.eks lese alt det positive med vaksinen, dele det med andre, lese nøye VG osv…

  Det blir 2 kjedelige uker og folk blir derfor veeeldig klar for å ta vaksinen slik at livet kan bli normalt igjen. Folk vil føle det er eneste løsning. Selvfølgelig.

  Det blir virkelig flott fremover…

  De som står imot aner ikke hvor ille det blir uke for uke.

  5
  1
  • Hør her Hannah. Maks fem på private besøk eller utsett det. Får du besøk av seks vanker det bøter og politi på døren..
   Vi kan vist møtes ute for å gå en tur, men holde god avstand slik at vi ikke kan dele konspirasjonsteorier eller snakke sammen om hvor sprøtt dette er blitt.

   5
   1
  • Jeg må le 🙂

   Tiden vi lever i nå er faktisk morsom også. At det går an at såå mange går på dette… Kristne også. Det er snart ikke kristne igjen som du kan snakke med dette om. De angir deg snart tror jeg.

   Vi blir 8 samlet i morgen. Politiet finner oss ikke. 🙂 Kjenner heller ingen som har hatt kurona.

   De som går tur forbi her prater høyere og høyere. Kan de ikke like godt prate gjennom mobilen…

   Tide nå er rar. Klarer meg fint jeg, men jeg begynner å kjede meg enormt her nede, siden jeg er så heldig å vite hva som venter meg sammen med Jesus.

   Erna : Vi må sette vårt sosiale liv på vent. Det er godt at Søkelys ikke stenger, men det er kanskje et tidsspørsmål…
   Jeg må le.

   2
   1
  • Det er bare å bite tennene sammen. Vi skjønner jo hvorfor dette skjer.
   Et usynlig virus flertallet knapt merker at de får (eller blir innbilt at de har) gjør at de stenger ned og forbyr folk å ha gjester.
   Det blir snart slik at dersom kassadama på Rema blir påvist smittet -og vi har vært der og shoppet -risikerer vi 10 dagers hjemmesoning i såkalt karantene selv om man er frisk. Dersom man skulle være så uheldig å bli påvist med smitten, bør man kreve 2-3 nye tester siden det viser seg at mange av disse testene gir falsk positivt svar.

   6
   1
  • Hannah:

   Tror ikke det er noe behov, alle vil være vaksinert tidligst om 9 måneder.

   Køen av folk som er utålmodige fordi de ikke får vaksinen fort nok er nok uansett minst 6 måneder lang.

  • Og når vaksineringen er ferdig dukker det opp mutasjoner eller et nytt virus “vaksinen” ikke virker på. Det er i hvert fall det mange alternative mediefolk snakker om.
   Den tredje bølge er på vei og den fjerde er rett rundt hjørnet.

   5
   1
  • Ja jeg skjønte det da Camilla Stoltenberg (?.. tror jeg det var) svarte på et spørsmål ang. tiden det vil ta å vaksinere.

   2
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *