Hamas leder: “Israel vil oppleve smertefulle timer” Mer enn 250 raketter avfyrt fra Gaza lørdag

Kraftig israelske respons for pågående rakett-terror fra Gaza  En ny runde med rakettangrep og israelske gjengjeldelser er i gang denne sabbaten i Israel. Mer enn 250 raketter skal være avfyrt fra Gaza og det israelske antirakett-systemet Iron dome skal ha skutt ned flere dusin av dem. Sirener som varsler innkomne raketter er blitt hørt i flere byer i det sørlige Israel og mange har tilbrakt dagen i bomberom.

Terrorgruppen Hamas sier at de er klare til å gjengjelde israelsk aggresjon. USAs president Donald Trump fordømmer de palestinske rakettangrepene. Israels statsminister Benyamin Netanyahu skal i ettermiddag møte militære ledere og sikkerhetskabinettet for å diskutere situasjonen. En israelsk kvinne skal være alvorlig skadd etter å ha blitt truffet av blykuler fra en rakett som eksploderte. Den 45 år gamle kvinnen er blitt sendt til sykehus for medisinsk behandling.Også en kvinne på 80 og en mann på 39 år skal være skadd i de pågående rakettangrepene. Lørdag kveld melder israelske medier at en skole og et privathjem i Beersheba ble truffet av raketter. Dermed ser situasjonen ut til å eskalere ettersom det er klart at Hamas nå skyter raketter lenger inn i Israel.

Mens en kilde tett opp mot lederskapet i Hamas sier at Israel vil komme til å oppleve smertefulle og vanskelige timer, krever sivilbefolkningen i det sørlige Israel at Netanyahu tar i bruk alle virkemidler for å få en permanent slutt på palestinsk rakett-terror. I løpet av lørdagen er rundt 250 raketter blitt avfyrt fra Gaza, mens Israel har bombet 120 mål i Gaza. De palestinske rakettangrepene har fortsatt lørdag kveld og det er økende kritikk mot Netanyahu og den svake israelske responsen på angrepene. Selv om mange krever det, er det lite som tyder på at Netanyahu vil ta nødvendig grep da en ny Gaza krig vil kunne utløse nye bølger av antisemittisme i Europa. Selv om president Trump og republikanerne står støtt med Israel, er det Demokratiske partiet blitt stadig mer preget av jødehat og antisemittisme. Flere av de nye muslimske kandidatene som har blitt valgt inn i kongressen har uttrykt åpenbart jødehat og det lover dårlig for fremtiden dersom Demokratene igjen skulle komme til makten i USA. Israel er igjen under angrep fra en fiende som blåser langt i om deres raketter treffer barnehager, skoler eller sykehus. Videoen under som ble filmet tidligere lørdag viser en jødisk familie som opplever hvordan en rakett eksploderer like i nærheten.  Barna gråter og foreldrene prøver så godt de kan å dempe barnas frykt. Frykten og redselen er til å ta og føle på i det raketten eksploderer like i nærheten av familien. Se klippet

 

Videoklippet under viser hvordan det israelske forsvaret gjengjelder de massive rakettangrepene mot Israel.

4 tanker om “Hamas leder: “Israel vil oppleve smertefulle timer” Mer enn 250 raketter avfyrt fra Gaza lørdag

  1. Det er forferdelig press på sivilbefolkningen i Israel som må leve med trusselen om rakettangrep både dag og natt. Jeg håper de militære i Israel tar den rette beslutningen for å beskytte sin egen befolkning.

    • Jeg ser at IDF i kveld sier at rundt 250 raketter er blitt skutt mot Israel, og at Israel har bombet 120 mål. Det er lite som tyder på at denne runden er slutt ennå selv om en delegasjon fra Egypt er rede til å sette i gang nye forhandlinger om midlertidig våpenhvile. Jeg tipper det går noen dager før tingene roer seg igjen, inntil neste runde kommer.

  2. Israel må til syvende å sist la være å bry seg om hva FN og EU mener. De bør på et tidspunkt annektere Gaza og Vestbredden 100% å legge det under Israelsk kommando.

Det er stengt for kommentarer.