NRK: Ukraina snart tom for ammunisjon -kan tape krigen

Skjermfoto fra Dagsrevyens sending 2. påskedag

Vi trodde det var “Putler og Ruzzland” som snart var tomme for våpen og snart ville tape krigen. I kveld kunne NRK Dagsrevyen fortelle at Ukraina snart er tom for ammunisjon og at dette kan gjøre at Ukraina taper krigen. Det er lekkasjer av dokumenter fra Pentagon som avslører at Ukraina snart er tom for ammunisjon. Dette kan føre til at Ukraina må avlyse eller utsette sin planlagte offensiv og i verste fall tape krigen. Dette passer dårlig med budskapet som media frem til nå har formidlet til nordmenn. Nemlig at “Putler og Ruzzland” snart er tomme for våpen og vil tape krigen.

“Russland er i ferd med å tape i Ukraina,” slo Bergens tidende fast. TV2 fulgte opp med overskriften “Derfor vil Russland tape krigen”, mens Finansavisen med henvisning til Jens Stoltenberg slo fast at “Putin vil tape krigen og Ukraina ta tilbake tapt land.” Nettavisen skriver: “Putin kan tale hele Ukraina, men fremstiller det som en seier,” Aftenposten skrev: “Europa må støtte en rask seier for Ukraina.” ABC nyheter fortalte: “Tydeligere enn noen gang at Russland vil tape krigen.” Norske medier begynner nå å forstå virkeligheten. Ukraina har forbrukt store mengder ammunisjon og USA og Europa er ikke i stand til å produsere ammunisjon i samme mengde som Ukraina forbruker. Dermed er Ukraina i ferd med å gå tom og dette på tross av at NATO har støvsugd ammunisjonslagre i hele Europa for å sende til Ukraina. Ukrainske ledere er på nærmest konstant og despertat tiggerferd og blir stadig mer militært svekket. Samtidig er det intet som tyder på at Russland er i samme situasjon. Russland produserer selv store mengder ammunisjon og importerer både fra Iran, Nord-Korea og Kina. Virkeligheten er vel heller at Ukraina vil tape denne krigen dersom ikke NATO aktivt går inn med militære styrker. I følge lekkasjene har Ukraina ammunisjon nok til slutten av april eller tidlig i mai. Det Ukraina burde gjøre allerede nå er å tinge fred med Russland og finne en varig fredsløsning basert på nåværende grenser.

2 tanker om “NRK: Ukraina snart tom for ammunisjon -kan tape krigen

 1. Mangel på ammunisjon har vært et problem for ukraina hele tiden. Men nå også for russerne. I praksis handler det om hvordan man prioriterer bruk av forskjellige typer våpen og hvor offensiv man kan tillate seg å være. At Ukraina går tom for en type russiske raketter betyr ikke at dette ikke kan kompenseres på andre måter. Dette har de vært forberedt på lenge. Konsekvensen vil bli mye større sivile tap siden Putin prioriterer å sende flest mulig selvmordsdroner mot sivile mål. Nettopp for at Ukraina skal bruke opp flest mulig raketter. De som følger litt med vet at russerne sier dette selv.

  Det publiseres utrolig mye useriøst tull om krigen i Ukraina. Det å skrive noe “sensasjonellt” for å gjøre enfoldige sjeler nysjerrig betyr mye mer enn sannhet eller sakelighet. De som har litt hukommelse kan lett se dette i ettertid. Det er de samme produsentene av røverhistorier som går igjen hele tiden.

  Det dette nettstedet burde spørre seg om er om de er en av disse.

  Ukraina har overrasket alle med sin motstandskraft mot Russlands innvasjon. Putin trodde han hadde den største millitære slagkraften etter USA. Han gav ordre om at soldatene som innvaderte Ukraina skulle ta med seg paradeuniformer for å feire seieren. Men han ble ydmyket med enorme tap. Nå tyder rapporter på at fyll og alkoholisme er årsak til svært mange ulykker og dødsfall bland de russiske soldatene i ukraina. Fyll er er en etablert russisk tradisjon. Det russiske millitære apparatet er fremdeles en sovjettisk dinosaurus. De som har lest om hva som skjedde i østeuropa før og under 2.VK vet litt om russernes utrolige ondskap. F.eks hva som skjedde i kjølvannet av Molotov-Ribbentropp-avtalen. Jeg er usikker på om det er så veldig andeledes idag.

  Det ser ut som om det snart vil gå mot slutten for USA. Det ser ut som en politisk styrt prosess. Da vil nato miste nesten all sin millitære slagkraft og eu vil knapt kunne forsvare seg selv. Da vil norge bli stående igjen alene helt forsvarsløst. Men på sikt vil kanskje kina utgjøre en langt større trussel enn russland. Med sin raskt voksende økonomi og produksjon av ubegrenset med billig kullenergi vil de snart kunne domminere hele verden. De kan få mer makt over verden enn USA hadde i sin storhetstid. Men de vil nok bruke den på helt andre måter.

  Orwell, som ble kjent for roman om big brother, sa på sine gamle dager at et slikt diktatur kan komme. Den eneste måten og hindre det på er å ikke la det skje. Men folk lar det skje.

  3
  1
 2. Orwell skrev om new world order et sosialistisk diktatur som er på god vei til å bli etablert av globalistene i vesten.

Det er stengt for kommentarer.