NRK dokumentar: Followers of Christ menigheten: Bare Gud helbreder -avviser derfor legehjelp og medisiner

Den amerikanske menigheten “Followers of Christ” som holder til i Idaho er blant dem som holder fast på ideen om at Gud er vår helbreder, og for medlemmene av denne religiøse menigheten betyr dette at all sykdom og skade møtes med forbønn og salving med olje i Herrens navn, og thats it. For medlemmene av “Followers of Christ” er det å søke legehjelp og medisiner dersom de selv eller deres barn er syke, det samme som å synde mot Herren ved å være vantro mot Herrens Ord. Unødvendig smerte og dødsfall følger i fotsporene til disse “etterfølgere av Kristus”.

Barn risikerer å dø mens de kristne foreldrene deres nekter dem legehjelp av religiøse grunner. Trumfer trosfriheten alt i Idaho, eller er det på tide at noen griper inn er spørsmålet som stilles i dokumentaren som ble sendt onsdag på NRK2. En rekke medlemmer av denne og tilsvarende religiøse forsamlinger har lidt en smertefull død fordi de selv eller deres foreldre nekter å oppsøke leger eller sykehus for medisinsk behandling. I “Followers of Christ” blir det å ta i bruk medikamenter ansett som trolldom. Se dokumentaren her https://tv.nrk.no/program/KOID23004118  –Og si gjerne din mening

Én tanke om “NRK dokumentar: Followers of Christ menigheten: Bare Gud helbreder -avviser derfor legehjelp og medisiner

  1. Vet ikke om jeg skal le eller gråte. Naive religiøse fundamentalister hater i mange tilfeller vitenskap, moderne fremskritt og sunn fornuft. Viktigst er blind tro og lydighet uten tvil og spørsmål. I USA tillater mange foreldre ikke barna å få høre om utviklingslæren, i IS-staten er fysikk og kjemi bannlyst. Religion gjør i sannhet blind.

    2
    1

Det er stengt for kommentarer.