Norske religiøse ledere splittet over hvem de ville ha stemt på i USA valget

Mens 8 kristenledere eller kjente kristen-navn i Norge sier at de ville ha stemt på president Trump, ville 15 av de spurte ha stemt på Joe Biden og Kamela Harris. 12 av de spurte ønsker ikke å fronte hva de mener om spørsmålet, og etterlater sine tilhengere i uvisshet om spørsmålet. Det er avisen Dagen som tirsdag publiserte en sak hvor 35 religiøse ledere ble spurt om hvem de ville ha stemt på dersom de hadde stemmerett i USA. Det at et mindretall sier de ville ha stemt på Trump, bør ikke overraske noen, da frafall og åndelig sløvhet har rammet store deler av kristenheten. Mange stiller spørsmål hvorfor det ikke er vekkelse i Norge, men når vi måler den åndelige temperaturen i Norge, forstår vi alle hvorfor

Det lyder et Ikabod rop over store deler av norsk kristenhet -og vi forstår alle hvorfor. Flere har reagert på Dagens oppslag om hvordan religiøse ledere svarer på spørsmålet og den kristne YouTube profilen Torgeir Tønnesen som har lest Dagens oppslag skriver dette: ” “Bra at Dagen spør om dette, fordi det er veldig avslørende, men viktig å spørre likevel. At noen ikke vil svare, er både bløtt, feigt og likegyldig. Som leder må man jo være en hyrde og et forbilde. Uhyre svakt å ikke svare på dette- svakt lederskap.
Undersøkelsen viser klart det åndelige frafallet, hos dem som ville stemme Biden. Demokratene står for samboerskap , homofile ekteskap, abort, avkristning og liberalisering av narkotika og alkohol. Likevel vil norske kirkeledere ha dem. Ikke rart Norge avkristnes, islamiseres og går veldig vanskelige tider i møte,” slår Torgeir Tønnesen fast. Her følger en forkortet utgave av hvordan de forskjellige religiøse ledere besvarte Dagen

Alf Petter Bu Hagesæther Generalsekretær i KIA (Kristent Interkulturelt Arbeid): Ingen av dem.

Andreas Andersen: Generalsekretær i Misjonsalliansen: Svarte ikke på spørsmålet og tar dermed ikke stilling til spørsmålet.

Andreas Nordli: Leder i Ungdom i Oppdrag: Ville ikke ha stemt på Trump og ser ut til å være nøytral.

Atle Sommerfeldt: Biskop i Borg i homokirken: Ville ha stemt på Joe Biden

Berit Hagen Agøy: Internasjonal direktør i Kirkerådet/Mellomkirkelig råd i Den norske kirke: Ville ha stemt på Joe Biden

Bernt T. Oftestad: Katolikk og professor emeritus i kirkehistorie ved MF – vitenskapelig høyskole: Jeg ville stemt på Donald Trump. Grunnen er hans restriktive syn på abort. Jeg støtter også Trumps Israelspolitikk.

Bjørn Olav Hansen: Baptistpastor: Ville ikke ha stemt på noen av dem.

Bjarte Ystebø Assisterende redaktør i Norge Idag: Ville ha stemt på Trump

Bjørn Are Davidsen: Forfatter og rådgiver i Skaperkraft og Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag: Mener Joe Biden er det beste alternativet, men svarer ikke tydelig på spørsmålet.

Egil Elling Ellingsen: Pastor i IMI-kirken i Stavanger: Svarer ikke på spørsmålet og er således nøytral

Erik Selle: Leder i Partiet De Kristne (PDK): Ville ha stemt på Donald Trump

Espen Ottosen: Informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband: Vil ikke svare eller dele med folk hva han mener

Eyvind Skeie Forfatter og prest: Svarer ikke tydelig men ser ut til å helle mot Joe Biden

Frank Ole Thoresen: Rektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole: Ingen av dem, kan ikke svare

Halvor Nordhaug. Biskop i Bjørgvin i homokirken: Ville ha stemt på dem som fremmer fosterdrap eller på Joe Biden

Hans Aage Gravaas Daglig leder i Norsk råd for misjon og evangelisering (Norme)  Ville ha stemt på Joe Biden og er sterkt rammet av “Trump derangement syndrome” og benytter anledningen til å hetse USAs president med disse ord: “..stormannsgale narsissist Donald Trump mangler det mest grunnleggende: moralsk integritet og respekten for både mennesker og demokratiske spilleregler. Han lyver ustanselig, er stygg i munnen, og snur kappen etter vinden ut fra hva som gagner ham personlig,” sier Hans Aage Gravaas (bildet) som er en skikkelig ulv i fåreklær

Helge S. Gaard Generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap: Nøytral

Jan Bygstad Formann i For Bibel og bekjennelse (FBB) og prest i Det Evangelisk-Lutherske Kirkesamfunn. (Ingen av dem)

Jan-Aage Torp: Styreformann i Kristen Koalisjon Norge (KKN) Ville ha stemt for Donald Trump  og heiser tydelig flagg

Jarle Skullerud Tilsynsmann i Den Evangelisk Lutherske Frikirke: Forsøker å ikke svare direkte men når man ser hans svar i kontekst ender han nok på fosterdraps-tilhengeren

Jarle Waldemar: Hovedpastor i Filadelfiakirken Drammen: Fronter åpen støtte til Joe Biden og dermed indirekte støtte til abort

Jeffrey Huseby: Generalsekretær i Sjømannskirken: Vil uten tvil stemme på aborttilhengerne og Joe Biden

Johannes Kleppa: Styreleiar i Misjon Sapreta, tidlegare redaktør i Dagen: Ville ha stemt på Donald Trump

Karl Johan Hallaråker. Tidlegare generalsekretær i Indremisjonsforbundet (IMF) ville ha støttet den mest liberale fosterdraps-kandidaten -Joe Biden

Kjetil Vestel Haga: Generalsekretær i Normisjon: Ønsker ikke svare

Knut Refsdal Tilsynsprest i Metodistkirken Ville ha stemt for fosterdrap og dermed Joe Biden

Kristin Gunleiksrud Raaum: Leiar i Kyrkjerådet for Den norske kyrkja (homokirken) Ville ha stemt på Joe Biden

Lise Karlsen  Grunnlegger av Evangeliesenteret: “Tror jeg ville stemt på Donald Trump. De verdiene han står for også når det gjelder abort, skape fred i Midt-Østen mellom Israel og araberland, setter sitt land først”

Odd Sverre Hove Tidligere sjefredaktør i Dagen:  “Hvis jeg hadde hatt stemmerett i USA, ville jeg denne gangen ha stemt på Donald Trump og Mike Pence. I min vurdering veier Donald Trumps historiske handlinger mye tyngre enn alle slags verbale sider av profilen hans. Viktigst av handlingene hans er alle de pro-israelske avgjørelsene, sammen med den klare fronten mot Iran og Kina. Men også de solide Ja-til-livet-utnevnelsene av nye høyesteretts-dommere har i mine øyne overlegen egenvekt. Trumps evangelikale og kristen-sionistiske vise-president, Mike Pence, teller også mye, sammen med hele den gode relasjonen denne administrasjonen har til ledende evangelikale kristen-sionister i USA.

Olav Fykse Tveit Preses i Den norske kyrkja  (Homokirken) og biskop i Nidaros domprosti: Ville ha stemt for fortsatt fosterdrap og Joe Biden. “Men eg har aldri vore i tvil om at Donald Trump ikkje burde ha den makta som presidentembetet i USA gir, og difor heller ikkje fortsette i embetet. Han har mellom anna brukt den til å støtte grupper som vil styrke «White supremacy» og slik auke mostsetningane og dermed rasismen i landet, til å legitimere løgn og hatefull tale som del av politisk arbeid, til å undergrave og internasjonale avtalar om klima og nedrustning.” sier denne ulven med hvitsnipp.

Petter Olsen  Ansvarlig redaktør for Sambåndet, organ for Indremisjonsforbundet: Ville dersom han ble tvunget -ha stemt på Joe Biden. (Hvor er IMF (Indremisjonsforbundet egentlig på vei?” (Settes på rødt under tvil)

Solveig Leithaug Artist, busett i USA svarer ikke tydelig men ser ut til å helle mot Joe Biden. (Settes på rødt under tvil)

Svein E. Andersen Forlagssjef i Hermon forlag: Ville ha stemt på Trump

Torbjørg Oline Nyli Forfatter og pastor i Ytre Randesund Misjonskirke vil være nøytral men i ånd og holdning hadde hun endt på Joe Biden. (Settes som rød under tvil)

………………………………………………………………………………………………………………….

 

2 tanker om “Norske religiøse ledere splittet over hvem de ville ha stemt på i USA valget

    • En som virkelig er født på ny, ville aldri ha stemt på Biden. Mange som kaller seg kristne i dag,som ikke er det. Som kristen, kan man ikke støtte mord på ufødte barn.

Det er stengt for kommentarer.