Netthat etter TV avsløringer tvinger Ulf Ekman til å ta pause i skrivning på egen blogg

Svensk TVs “Uppdrag granskning” som tidligere i denne uken slapp en dokumentar som stilte Livets Ord menighetens tidligere leder Ulf Ekman i et svært dårlig lys, har nå ulf-ekmantvunget Ulf Ekman til å ta en pause fra skriverier på egen blogg. I dokumentaren blir det hevdet at Ulf Ekman nærmest har plyndret assosierte forsamlinger for penger, og at han virksomhet fortrinnsvis har dreid seg om penger, penger og atter penger. Ulf Ekman ledet i flere tiår Skandinavias største trosmenighet var på slutten av 1980 og tidlig på 1990 tallet i medias søkelys etter at en rekke elever med Livets Ord bibelskole hadde tatt sine egne liv eller fått psykiske problemer som et følge av deres involvering i Livets Ord som på 1980 og 1990 tallet var å anse som en sekt

Livets Ord i Uppsala var på slutten av 1980 tallet nærmest en magnet for unge mennesker som trodde at Uppsala og Livets Ord bibelsenter var noen hakk nærmere himmelen enn tradisjonelle menigheter. Hundrevis, ja kanskje opp til flere tusen nordmenn søkte seg til Uppsala for å få tak i det tros og velstands-evangeliet som der ble forkynt, men for enkelte ble Livets Ord også en snare til fattigdom og massive psykiske problemer. En rekke avhoppere stod fram og fortalte groteske historier om hva som egentlig foregikk i Livets Ord, og etterhvert kom også historiene om selvmord blant dem som soknet til den kontroversielle forsamlingen. En av de saker Søkelys har brakt er historien om den tidligere politimannen Bengt Rasten som tok sitt eget liv etter bare få måneder ved den kontroversielle bibelskolen. Historien om Beng ble gitt tittelen “Livets Ord drev ham i døden,” og en fortelling om en dyster og mørk side med Ulf Ekmans virksomhet. Mens Ulf Ekman på 1980 og 1990 tallet fremstod som en ekstrem karismatiker som importerte amerikansk lykke og velstandsteologi hvor forkynnere som proklamerte at “vi er Guder” ble ønsket velkommen på talerstolen, søkte Ekman på 2000 tallet stadig mer til mer tradisjonell kristendom. I mars 2014 detonerte Ulf Ekman en bombe da han offentlig fortalte at han og hans kone ville følge sønnen og konvertere til den katolske kirke.

En sterk dokumentar

Svensk TVs “Uppdrag granskning” som tidligere i denne uken sendte en dokumentar ulf-ekman-vil-ikke-svareomkring pengesiden ved Ulf Ekman inneholdt en rekke sterke utsagn fra tidligere støttespillere av Livets Ord og Ulf Ekman. I dokumentaren blir det hevdet at store summer ble overrakt kontant til Ulf Ekman og at fattige menigheter i Ukraina faktisk måtte sponse Livets Ord og Ulf Ekman. “Cash var King” -kunne Kristiansanderen Tore Danielsen fortelle. Danielsen var selv pastor i en Livets Ord menighet i Kristiansand og i den kontroversielle dokumentaren forteller Danielsen samt noen andre personligheter som var assosiert med Livets Ord om at store summer ble overrakt Ekman i form av kontanter.  Det var nærmest en form for omvendt uhjelp. Fattige eller mindre menigheter måtte gi penger til Livets Ord og Ekman, mens givere i Sverige trodde de gav penger til misjons og byggeprosjekter i Ukraina. Ulf Ekman sier i ettertid at bildet som svensk tv har tegnet av han er feilaktig, men ved å nekte å stille til intervju i den svenske dokumentaren -har Ekman skapt det inntrykk at han har noe eller mye å skjule.

Dokumentaren omkring Ulf Ekman fra svensk tv kan ses her 

NB: Svensk tv har gjort endringer som gjør at man ikke kan se dokumentaren dersom man er utenfor Sverige. ( På denne siden kan du finne informasjon til hjelp for å kunne se dokumentaren likevel: https://www.vpnmentor.com/blog/watch-swedish-tv-outside-sweden/

Tar pause fra bloggen etter massivt netthat

ulf-ekman-pause

Svensk TVs Uppdrag Gransknings dokumentar omkring Ulf Ekman og penger har skapt svært sterke reaksjoner i form av kommentarer og regelrett mobbing og hat på nettet. ekman_ulfHatet er nå blitt så sterkt at Ulf Ekman tar pause fra sine skriving på egen blogg I en oppdatering lagt ut lørdag skriver Ekman dette. “De seneste dagene har hatet og truslene på nettet imot meg og mine nærmeste fått helt urimelige og skremmende proporsjoner. Jeg tar derfor pause i skrivingen. Til dere som poster disse innlegg og kommentarer og annet vil jeg bare si at jeg aldri komme til å publisere dem. Det er ikke derfor jeg har bloggen. Jeg vil komme tilbake etterhvert,” skriver en åpenbart hardt presset Ulf Ekman som etter flere tiår med ekstrem karismatikk endte opp i den katolske kirke. At Ulf Ekman i ettertid nå møter kritikk er forståelig, men la det være sagt: Det er forskjell på kritikk og hat. Vi verken kan eller vil oppfordre noen til å uttrykke hat mot Ekman, fordi hat fører aldri til noe godt og er heller ikke en rett posisjon å ha innenfor Herren. I stedet bør vi be om at Ekman kan finne tilbake til sunn og god tro i overensstemmelse med Guds ord slik det er nedfelt i Bibelen.

Store forandringer

Etter at Ulf Ekman og frue byttet ut sin åndelige galskap med den forførelse og vranglære katolsk tro utgjør er det nok helt sikkert slik at Ulf Ekman ønsker å glemme det som har vært. For dem som ikke kjenner Ulf Ekman før han tok seg en avdød pave som “skytsengel” kan det være greit å legge ut noen lydklipp som viser hvordan Ulf Ekman og Livets Ord presenterte kristendommen da Livets Ord fortsatt var en magnet for tusenvis av unge kristne som trodde Uppsala representerte et lite stykke himmel på jord. Liker du hyl og skrik så er nettopp dette verd å lytte til: Jeg antar at Ekman helst vil glemme at dette har skjedd og er en del av hans fortid og historie. (Alle lydspor er fra Livets Ords glansdager) og forteller historien om en mann som har gått fra et kjetteri til et annet. Sjekk ut

Ulf Ekman om å ta ut full helse                   Her hater Ulf Ekman Javulen 

Her hånler eller skratter Ekman mot Javulen     Her kriges det i ånden på Livets Ord

Her kaster Ekman ut en “skvalder-demon”       Her brøles det som en løve

Her freker artisten Carola ut mens hun var aktiv i Livets Ord under Ekmans ledelse

2 tanker om “Netthat etter TV avsløringer tvinger Ulf Ekman til å ta pause i skrivning på egen blogg

  1. Når jeg hørte hvordan Ekmann svarte den kvinnelige journalisten som kom inn der han signerte bøker, så ga det assosiasjoner til Fredriksson i den gamle serien Fredrikssons fabrikk. Med Fredrikssons godslige stemme (selv om han sikkert var irritert) føyset han journalisten ut av døra mens han snakket til henne som om hun skulle være et barn. Ikke et spørsmål ble besvart. Den mannen er en lurendreier.

  2. Hvorfor konverterte Ekmann til katolisismen som han har talt så sterkt mot i mange år? Bare han selv sitter med hele svaret, men kan det være at han ønsket flere utfordringer, større makt og innflytelse over flere enn han hadde i Livets Ord? Nå kan han med sin bakgrunn, karismatikk og ambisjoner få en fremtredende rolle innen den katolske kirke.

Det er stengt for kommentarer.