Fædrelandsvennen: Fremstiller bibeltroende kristne i verst tenkelig lys

Kristiansands avisa Fædrelandsvennen har en lang forhistorie i å tegne et dårligst mulig bilde av kristne som står for bibelens ord og tradisjonelle kristne verdier. Vi så det under abortkampen på 1980 og 1990 tallet og vi så det når det kom til spørsmålet om likekjønnede ekteskap. Fredag kveld publiserte Fædrelandsvennen en artikkel omkring Richard Tørresen og hans blogg “Bibel og tro” og som vanlig når Fædrelandsvennen snakker med kristne mennesker fremstiller de det faktisk som oppsiktsvekkende at noen innenfor den kristne kirke faktisk tror på bibelen. I kjent stil gjengir og tillegger den liberale og bibelfiendtlige avisen intervjuobjektet meninger og utsagn som ikke er sagt eller skrevet, og dette bekrefter bare det inntrykket stadig flere kristne har fått av den omstridte avisen. Man kan knapt tro et eneste ord av hva man leser i den uhyre politisk korrekte blekka som har tilnærmet monopol på sannheten i Kristiansand

At Fædrelandsvennen ikke er en avis som har mye til overs for bibelske kristne er noe vi lenge har sett. Det bildet avisen søker å formidle av bibeltro kristne er at de er fullstendig forskrudde mennesker som faktisk er idioter som tror på Bibelens Ord. Bibelen er som kjent boka som danner grunnlag for hele den universelle kristenhet, og selv om den moderne kirke langt på vei har forkastet det skrevne ord som grunnlag for tro og lære, -er det ennå slik, heldigvis. -At bibelens ord faktisk er de ord som former og påvirker en sann kristens virkelighetsforståelse. For oss som har Kristus som Herre, er Bibelens ord totalt uadskillelig fra personen Jesus Kristus -nettopp fordi han er det levende Ordet -som ble menneske og tok bolig i blant oss. Det er det faktum at det faktisk finnes kristne som tror på Bibelens skapelsesberetning bokstavelig som faller Fædrelandsvennes journalist og lesere tungt for brystet. I en tidligere sak som har fått fvn.tendensiøsmassiv oppmerksomhet i Fædreandsvennen har en lokal politiker i partiet Demokratene (Oddfinn Pedersen) (skjermdump fra Fædrelandsvennen)  linket til en artikkel på Tørresens blogg hvor han går i rette med den ubibelske utviklingslæren som omtales slik: “Utviklingslæren er den største svindel i verdenshistorien, et bedrag som stammer fra djevelen selv, og han har hatt hell med seg i å forføre menneskeheten med dette gigantbedraget som skjuler seg under navnet «vitenskap».” -Som bibelske kristne er det ikke vanskelig å slutte seg til hva Tørresen her sier, og er det ikke rom i Demokratene for at deres representanter faktisk kan holde fast på kristendommens trosgrunnlag sier om skapelsen, bør Vidar Kleppe og Demokratene virkelig gå i seg selv. Imidlertid er vi beroliget av at Vidar Kleppe sier dette til Fædrelandsvennen:

-Partileder i Demokratene i Kristiansand, Vidar Kleppe, har respekt for folk som tror på Bibelen og mener Pedersen er i sin rett til å tro på hva han vil.- Er Demokratene enige i fvn-papirPedersens syn på utviklingslæren og vitenskap? – Demokratene bygger sin politikk på de kristne grunnverdier. Samtidig er det viktig å ta med seg alt det positive vitenskap har gitt oss, ikke minst innen medisinsk forskning og utvikling, sier Kleppe…som dermed er helt på linje med hva som Richard Tørresen og millioner av andre kristne verden mener om vitenskap. Vi avviser ideen om at mennesket ble til gjennom evolusjon men er lykkelige og glade for de fremskritt vitenskapen har gitt oss i form av medisin. Det vi som troende er kritiske til er at enkelte vitenskapsmenn syntes å avsette Gud som skaper med å fremme en teori som man later som er den endelige sannhet -selv om den også blir bestridt av vitenskapsmenn som fastholder Bibelens skapelsesberetning. Som kristen som tror på Guds Ord og som regner Den Hellige Ånd som en levende realitet og som lever i nært samfunn med den oppstandne Jesus Kristus, Bibelens Messias, -finner jeg det mer oppsiktsvekkende at det finnes “kristne” som avviser hva Guds ord lærer om skapelsen.  Gud skapte himmel og jord på 6 dager og den sjuende dagen hvilte han. Han skapte alt ut av intet ved hjelp av sitt Ord, fordi Guds eget ord har skaperkraft. Gud sa: Bli lys -og det ble lys- sier Ordet -og det tror jeg på og fastholder. Videre, syndefallet er reell historie -likedan med syndefloden og utslettelsen av Sodoma og Gomorra. For meg er det langt mer oppsiktsvekkende dersom kristne av redsel for å bli latterliggjort bøyer av sannheten og hoster opp en gjentakelse av noen såkalte vitenskaplige teser som ikke er bevist. Jeg gir derfor min fulle støtte til Richard Tørresen og hans blogg -samtidig som jeg igjen kritiserer avisen Fædrelandsvennen for sin tradisjonelle tendensiøse fremstilling av saker som omhandler tro og bibelsk kristendom. Det er mange kristne i Kristiansand som i likhet med undertegnede holder Fædrelandsvennen av to grunner, annonser for kristne møter og dødsannonsene.

Redaktør Kjell Andersen

Nedenfor gjengis Richard Tørresens korrigering av den tendensiøse artikkelen som stod i Fædrelandsvennen her

“Har akkurat lest et intervju med meg selv av journalist Steinar Vindsland. Vi hadde en fin samtale om temaet kreasjonisme kontra evolusjon. Han var fortrolig å prate med. Vi var begge enige om at dette ikke måtte bli en persondebatt der mennesker skal bli latterliggjort og stigmatisert. Når jeg leser innlegget er det akkurat det som skjer. Hva forteller overskriften: «Her er mannen bak bibelbloggen:» Jeg er rett og slett blitt dolket i ryggen av en person som fortalte meg at diskusjonen om disse to teoriene er det som er det interessante.
Stykket inneholder bare en promille av det vi snakket om og på toppen av det hele er intervjuet fullt av feil. Dessverre er det slik at når en journalist ønsker å sverte en person, så er det meget lett. Det han har skrevet vil nå forfølge meg livet ut. Heldigvis vet jeg og de som kjenner meg at ting ikke er slik de blir fremstilt. Sannheten vil til slutt vinne frem. Får trøste meg med disse ord fra 2.Korinter 4:2
….Åpent legger vi sannheten fram, og for Guds ansikt stiller vi oss selv fram så alle mennesker kan dømme oss etter sin egen samvittighet…..
Og Matteus 5:11
Ja, salige er dere når de for min skyld håner og forfølger dere, lyver og snakker ondt om dere på alle vis.
Jeg er oppriktig lei meg over det som har skjedd! Håper folk går inn på bloggen og leser det jeg deler og ikke baserer sin oppfatning på grunnlag av dette intervjuet. Bloggen min er først og fremst beregnet på å vekke opp «sovende» kristne. Derfor er nok språkdrakten noe voldsom for de som ikke tror på Gud og at det finnes en djevel.
Vil påpeke feil i intervjuet:
1. Journalisten skriver: «Og han tror bokstavelig talt på alt i Bibelen, og mener at vitenskap er en løgn skapt av Satan.»
Dette skriver jeg: «Utviklingslæren er den største svindel i verdenshistorien, et bedrag som stammer fra djevelen selv, og han har hatt hell med seg i å forføre menneskeheten med dette gigantbedraget som skjuler seg under navnet «vitenskap».»
Selvfølgelig er ikke vitenskap en løgn skapt av Satan. Hvordan er det mulig å tillegge meg dette? Vitenskap er et vidt begrep og vitenskap drar vi alle nytte av. Jeg vil heller si at vitenskap er et produkt av at Gud har skapt oss som tenkende vesener som har fått evner til å tillegge seg enorm kunnskap.
2. Journalisten skriver at jeg uttaler: «Det er funnet rester av mennesker på samme sted som det er funnet rester av dinosaurer.»
Jeg forteller at det er funnet fotspor av mennesker og dinosaur ved siden av hverandre i samme sedimentlag.
3. Journalisten skriver: «Den norske kirke har han meldt seg ut av fordi den er alt for liberal blant annet i forhold til evolusjonsteorien. Noen ny menighet har han ikke funnet seg, men tror han ville funnet seg til rette for eksempel i Filadelfia i Kristiansand.»
Dette er helt feil! Jeg meldte meg ut av kirken pga at jeg ikke kan stå i en kirke som mener det er greit å velsigne synd, da med tanke på homofilidebatten. På spørsmål om jeg hadde meldt meg inn i et annet kirkesamfunn svarte jeg nei, og at jeg ikke er så spesielt knyttet til et spesielt kirkesamfunn. Ser på meg selv som kristen og at det er uviktig om det er Filadelfia, bedehuset eller misjonsmenigheten. Naturlig å velge en forsamling i nærhet av der jeg bor.
Har lært en ting av dette og det er at det er lett å rive ned en persons karakter med halvsannheter og usannheter.
Richard Tørressen  Flekkerøy

Én tanke om “Fædrelandsvennen: Fremstiller bibeltroende kristne i verst tenkelig lys

  1. Takker for at du setter sokelyset paa de utspekulerte arbeidsmetodene til FV

Det er stengt for kommentarer.