Netanyahu til John Kerry: “Jeg vet best hvordan vi skal holde Israel mest mulig trygt”

Netanyahu lover å motstå internasjonalt press om å skape en prematur våpenhvile og sparker til den amerikanske utenriksministeren

Operasjon Protective Edge går nå inn i sitt femte døgn og etter mer enn 500 palestinske netanyahurakettangrep og israelsk bombing av nærmere 1000 terrormål fortsetter de palestinske rakettene å regne over sentrale deler av Israel. Bare i løpet av fredagen har Hamas avfyrt mer enn 140 raketter mot Israel hvorav Iron Dome har skutt ned 27. I løpet av de siste kveldstimene har luftsirene blitt utløst i Eshkol regionen, Sdot Negev, Beersheba, Sderot, Nes Ziona, Holon, Bat Yam,Tel Aviv og Holon. Fredag kveld ble et tjuetalls raketter skutt mot Israel og i Beersheba ble et hus truffet. Israel på sin side fortsetter bombingen av mål på Gazastripen samtidig som en mulig bakkeoperasjon rykker stadig nærmere. Fredag gjorde statsminister Netanyahu det klinkende klart at Israel ikke vil bøye av for internasjonalt press mens utenriksminister Avigdor Liberman sa at “tiden nå er inne for å gå hele veien”. Forsvarsminister Moshe Yaalon skal fredag ha sagt at han støtter en begrenset bakkeoperasjon inne i Gaza for å slå ut mål man ikke kan slå ut fra luften.

Den amerikanske bablingen om å skulle få på plass en våpenhvile mellom de stridende parter har fått en heller lunken mottagelse i Jerusalem. Statsminister Netanyahu avviste fredag at dette var aktuell israelsk politikk og understreket at Israel tvert i mot ville trappe US-SYRIA-CONFLICT-CONGRESSopp aksjonen. “Jeg er den som vet best hva som skal til for trygge Israel,” sa den israelske statsministeren som lovet å bekjemte Hamas og andre terrorgrupper inntil trusselen fra rakettangrep er fjernet. Etter denne forsikringen gikk Netanyahu til det uvanlige skrittet og komme med et ekstremt bittert verbalt angrep på alle dem som ønsker å megle frem en våpenhvile og med navns nevnelse ble USAs utenriksminister John Kerry nevnt som en av dem som har oppfordret Israel til å overlate kontrollen over Vestbredden til en palestinsk stat. “Konflikten i Gaza demonstrerer med all tydelighet at Israel ikke kan oppgi kontrollen over Vestbredden for da risikerer vi ennå et Gaza og ennå flere raketter,”  I sin uttalte forsikret Netanyahu om at det israelske forsvaret vil fortsette sine operasjoner inntil freden for den israelske befolkning var gjenopprettet. “Dersom det blir fred for den israelske befolkning, vil det også bli fred i Gaza,” sa Netanyahu som lovet at IDF ville bestreve seg på å unngå sivile tap. Imidlertid er dette slett ikke helt enkelt siden Hamas bruker sivile, kvinner og barn som menneskelige skjold.

Rede for bakkeoperasjon

Forsvarssjef Benny Gantz uttalte fredag at de israelske styrkene nå er rede til å rykke inn på Gazastripen og at man kun avventet et “go ahead” fra regjeringen. Mer enn 20 000 israelske soldater står nå klar til å rykke inn i Gaza og i tillegg foreligger det klarsignal om å kalle inn ytterligere 20 000. Å gå inn på bakken er helt klart et nødvendig skritt dersom Israel skal oppnå sine uttalte mål. Luftangrep alene vil ikke være nok til å knuse Hamas militære kapasitet og et kompromiss som innebærer at Hamas om noen måneder eller år igjen er i stand til å skyte raketter mot Israel. Den israelske statsministerens tydelighet gjør det innenrikspolitisk svært vanskelig for ham å bakke ut av konflikten uten å ha oppnådd varige resultater, og opinionen hjemme vil være svært lite begeistret for ytterligere en feilslått militæroperasjon.

Presser feil aktør

Etter fire dager med gjensidige israelske og palestinske angrep møter nå den israelske Meshaalmilitæraksjonen økende kritikk. Nyhetsmedia’s ensidige propaganda-apparat spyr nå ut ensidig pro-palestinsk propaganda selvfølgelig i den hensikt å skape økende Israel-fiendtlighet blant folk flest, og resultatet vil bli et økende internasjonalt press for å få Israel til å avslutte operasjonen. De fleste “eksperter” vi møter i Dagsrevyen og TV2s nyhetssendinger sier veien å gå er et økt amerikansk press på Israel. Det er alltid Israel som skal presses og få eller ingen nevner at man må presse Hamas til å slutte å skyte raketter. Hele konflikten kunne vært avblåst på timen dersom Hamas kuttet ut sine rakettangrep og samtidig også signaliserte at de ønsket en fredlig løsning på konflikten og samtidig anerkjente israels rett til eksistens innenfor sikre og forsvarbare grenser. Etter vårt skjønn burde Hamas også blitt utsatt for et minst like sterkt internasjonalt press som det Israel blir utsatt for, da nøkkelen til fred rett og slett ligger hos Hamas og ikke i Jerusalem slik norske medier og Midt-Østen eksperter syntes å mene. Derfor er Hamas rett  adresse og ikke Jerusalem.

Obama administrasjonen – en jødehatende administrasjon

Obama administrasjonen har under Obama’s ledelse mer og mer fremstått som en Israel og jødefiendtlig administrasjon som har nedgradert sine relasjoner til den jødiske staten. Etter at Obama kom til makten har forholdet mellom Israel og den nåværende administrasjonen stadig blitt kaldere og kaldere, mens støtten til Israel i den amerikanske kongressen er uforandret og stadig like sterk. Ben Shapiro sa nylig at “vi nå har en anti-israelsk og jødehatende administrasjon. Sannheten i dette er noe israelere lenge har vært klar over.

https://www.youtube.com/watch?v=UAt4nQBXin0