Netanyahu ferdig som statsminister, Naftali Bennett tar over

Benyamin Netanyahu ser ut til å være ferdig som Israels statsminister. Etter fire valg klarte ikke Netanyahu å stable på beina en levedyktig koalisjon. 12 år med Netanyahu har vært nok, og nå vil Naftali Bennett overta som statsminister for en venstreorientert koalisjon som vil måtte støtte seg på et arabisk parti for å få flertall. Mye kan sies om Netanyahu og på tross av 12 år som statsminister har Netanyahu ikke lykkes med å gi innbyggerne i det sørlige Israel trygghet fra rakettangrep fra Gaza, ei heller har Netanyahu lykkes med å hindre Iran fra å skaffe seg atomvåpen. Netanyahu har ledet landet gjennom flere runder med krig med Hamas  uten at dette har gjenopprettet det israelske forsvaret tapte omdømme. Mange tror at Netanyahu`s fall fra makten henger sammen med tre forhold.

Først at Netanyahu ikke har lykkes med å gi trygghet til befolkningen som lever under en konstant trussel fra rakett-angreo og dels også fordi Netanyahu ikke har levert når det gjelder Irans atomvåpenprosjekt. Den tredje årsaken kan ligge i det faktum at Netanyahu ble en pådriver for noe som minnet om en tvangsvaksinering av den israelske befolkning. Dette sammen med anklagene om korrupsjon har gjort at den folkelige støtte til Netanyahu har sunket. I kveld er det klart at Netanyahu`s tid som statsminister er over og at en bredt sammensatt koalisjon vil ta over. Hvor lenge denne koalisjonen overlever er et åpent spørsmål. Naftali Bennett som vil bli statsminister i første periode vil få en vanskelig jobb med å holde koalisjonen samlet, og siden det er mange partier som her får en hånd på rattet, er det tvilsomt om koalisjonen vil kunne levere noe annet enn mange kompromiss.

Facebook Comments

3 tanker om “Netanyahu ferdig som statsminister, Naftali Bennett tar over

 1. At Netanyahu innførte det fascistiske koronapasset, ble slutten for han. Heldigvis vil dette nå bli avviklet, mens Erna-Merkel her hjemme skal innføre denne fascismen 11 juni.

  2
  1
  • Fascismen er her, men flertallet kjenner den ikke igjen.
   Derfor lar de dette skje.
   De har sett på tven at fascismen kommer med hakekors og når denne ikke gjør det, er de ute av stand til å gjenkjenne fascistiske trekk.

 2. Det siste er muligens det avgjørende, ikke vet jeg, men ble veldig overrasket over det jeg har lest angående dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *