Nye israelske angrep på Hamas og islamsk hellig krig, 80 mål angrepet

Israelske styrker med omfattende angrep i natt og formiddag, vurderer å trappe opp konflikten og innfører 4 timers humanitær våpenhvile fra kl 3 lokal tid

Hele 80 forskjellige terrormål tilknyttet Hamas og islamsk hellig krig skal i natt være war-tirsdagbombet på Gazastripen. I løpet av natten og morgentimene skal Israel ha angrepet moskeer brukt for terroraktivitet og en rekke våpenlagre skal være ødelagt. For tredje gang på to uker er det funnet våpenlagre på UNRWA skoler. I følge palestinske kilder skal 10 eller 15 palestinere være drept i de omfattende israelske angrepene.Samtidig har Gaza terrorister onsdag formiddag gjenopptatt rakettangrepene mot Israel. Hamas avviser nok en gang at våpenhvile er aktuellt og senere onsdag vil det israelske sikkerhetskabinettet samles for å drøfte eventuelle nye steg i krigen. Fem nye israelske soldater skal ha blitt skadd under nattens operasjoner.

“Vi har tydelig advart den politiske ledelse at operasjonen inne på Gazastripen vil være vanskelig og at det vil ta lang tid å ødelegge terrorist-infrastukturen i Gaza og den politiske ledelse har på forhånd blitt gjort oppmerksom på at dette ikke vil bli en enkel kabinett-israeloperasjon. Samtidig krever IDF nå klare ordre og at den politiske ledelse fatter en beslutning angående den neste fasen i operasjonen. Regjeringens sikkerhetskabinett skulle ha vært samlet tirsdag kveld, men møtet ble utsatt til onsdag. I følge ubekreftede meldinger skal utsettelsen bunne i en intern uenighet innad i regjeringen. Sterke krefter ønsker å trappe opp krigen, men andre leter etter en utvei ut av krisen. Blant de som søker å utvide operasjonene finner vi navn som Naftali Bennett, Avigdor Liberman og mer enn 80 prosent av den israelske befolkningen som mener at Israel denne gangen må stå løpet fullt ut og bekjempe Hamas rent militært. En prematur våpenhvile vil av mange bli oppfattet som et nytt nederlag, og som kan koste Likud dyrt ved neste valg.

Én tanke om “Nye israelske angrep på Hamas og islamsk hellig krig, 80 mål angrepet

  1. Israel kan svekke hamas men vil likevel bli stående igjen med en konflikt med store deler av resten av verden. De som støtter islamistenes terror i håp om at dette skal tvinge Israel til å underkaste seg arabiske krav. I første omgang vil dette bety at både gaza, samaria og judea skal bli jødefrie og få åpne grenser. I neste omgang vil disse områdene bli rene militære baser. Det de vil kreve videre er nok at mange millioner arabere skal få israelsk statsborgerskap. Dette vet selvsagt verdens politikere, så det er vel antagelig det de ønsker? “Jødene hadde ikke krav på noen stat likevel”. Sannsynligvis er dette stridens kjerne. Og derfor ser konflikten ut til å være uløselig.

    For hver gang Israel går inn å rensker opp i gaza vil hamas få mer penger og våpen slik at de kan yte enda mer motstand neste gang de starter en offansiv mot israel. Det kan vi være helt sikre på.

    Mange tror at verden blir et tryggere sted hvis staten Israel går i oppløsning. Og det tror de selv om ekstem islamisme griper om seg som ild i tørt gress i land etter land.

Det er stengt for kommentarer.