Våpenhvilen kollapset, -Israel gjenopptar angrepene

Israel har nå gjenopptatt angrepene mot mål på Gazastripen etter å ha pauset angrepene i nesten tre timer. Hamas avviste tidligere i dag våpenhvilen og brukte den israelske pausen til å skyte 29 raketter mot Israel

hamas-rakett-terrorIsrael har nå gjenopptatt operasjonene mot Gazastripen etter at våpenhvilen som skulle ha vart i ytterligere en time kollapset rett før klokken 18. Etter at Israel avstod fra sine angrep benyttet Hamas anledningen til å skyte nye 29 raketter mot israelske byer. IDF har intet annet valg enn å gjenoppta angrepene, sa en regjeringstalsmann nå i kveld. “En våpenhvile må være tosidig, og det var ikke denne, -så derfor gjenopptas operasjonene, sa Mark Regev til media. Hamas på sin side avviser å ha brutt våpenhvilen, -siden de hadde avvist den som meningsløs allerede før den begynte.

sami-abu-zuhriHamas sa tidligere i ettermiddag et klart nei til den firetimers våpenhvilen Israel ville innføre fra kl 3 lokal tid. Hamas talsmann Sami Abu Zuhri sa videre at en 4 timers humanitær våpenhvile er “meningsløs” siden den ikke omfatter områdene ved grensen mellom Israel og Hamas. Hamas har derfor fortsatt sine angrep mot Israel med raketter og granater. Luftsirener som varsler innkomne raketter er blitt hørt i flere områder i det sørlige Israel i ettermiddag og kveld og dermed er dette den femte våpenhvilen den palestinske terrorgruppen ikke har respektert. Våpenhvilen skulle ha vart frem til klokken 1900 men ble irrellevant da Hamas valgte å neglisje den. Forrige torsdag uttalte Mosab muslimHassan Yousef, som er sønn av Hamas leder Sheikh Hassan Yousef i et CNN intervju at “Hamas bryr seg ikke om livene til den palestinske befolkning. de bryr seg ikke om jøder eller amerikaneres liv, de bryr seg ikke engang om sine egne liv fordi de anser det slik at dø for deres ideologi er en tilbedelseshandling overfor deres avgud som er Allah.