Nå er det offisielt: Den strategiske byen Soledar i Donetsk er nå på russisk kontroll”

Russland har nå full kontroll over Soledar, sier russiske forsvarsmyndigheter. Foto: Telegram

Russiske styrker har nå full kontroll over byen Soledar, sier det russiske forsvaret fredag. Byen er nå helt kontrollert av Russland og de siste ukrainske styrkene har rømt eller overgitt seg. Tidligere i denne uken hevdet leiesoldat gruppen Wagner at de hadde kontroll på byen, noe Ukraina benektet. Nå har russiske militære myndigheter bekreftet at byen nå er befridd. Byen som hadde 10 500 innbyggere og lå i territoriet til folkerepublikken Donetsk er nå en del av russisk territorium. Områdene ble annektert av den russiske føderasjonen etter folkeavstemming tidligere i høst.

Kampene om Soledar har vært svært harde og begge parter i krigen har betalt en høy pris for å få kontroll over byen. Etter at kampene inne i byen er avsluttet er det trygt for sivilbefolkningen å bevege seg ute. Samtidig er det også trygt for å kunne levere humanitær hjelp til de sivile som har gjemt seg i kjellere og bomberom under de harde kampene som har rast. Imidlertid har ikke russerne planer om å stoppe opp å feire den strategisk viktige seieren og neste mål er å ta kontroll over Bakhmut og andre ukrainsk kontrollerte territorier i Donetsk. Byen Artemovsk er fullstendig omringet av russiske styrker og det er også der bare snakk om tid før ukrainerne overgir seg. For Russland er dette en viktig og strategisk betydelig seier for å skape trygghet for befolkningen i de annekterte områder.

5 tanker om “Nå er det offisielt: Den strategiske byen Soledar i Donetsk er nå på russisk kontroll”

 1. Er nok vanskelig å svelge for nazi-sympatisøren Birgir Hermansen.
  Regimet har ofret nærmere 27 000 unge menn og kvinner for å holde denne byen.
  Tragisk. Måtte folket i Ukraina gjøre opprør mot Zelensky regimet, styrte ham og finne veien til fredsforhandlinger med Putin i stedet og si nei til fortsatt krig.

  2
  3
  • Kinas leder møtte nylig Biden. Nå kritiserer Kinas talsmenn Putin, mens de før har forholdt seg noenlunde nøytral angående å uttale seg. Putin ser nå ut til å bli stående ganske ensom og uten støtte blant verdenslederne.

   2
   3
  • Forhåpenligvis kommer det et push etter fred nå i det internasjonale samfunnet. Kanskje problemene Biden har fått med visse hemmeligstemplede dokumenter i en garasje i hans hjem, kan forstyrre USA slik at Amerika tar en annen tilnærming til krigen.
   Det bør bli fred snart. Ukraina har tapt denne krigen og det siste vi behøver er en stor brann i Europa.
   Kina vil snart ta sitt steg når det gjelder Taiwan. Der kan det bli blodig.

   2
   2
  • Jeg har en tydelig oppfordring til satanisten Arnt A Nazi. Reis til Donbas. Da er det en stor sannsynlighet for at du blir både AVNAZIFISERT og AVSATANISERT. Det ifølge facist-/nazist-/leninist-/stalinist-/terroristlederne i terroriststaten Ruzzland.

   3
   4
  • Jeg vil gjenta min oppfordring til satanisten Arnt A Nazi:Reis til Donbas. Da er det en stor sannsynlighet for at du blir både AVNAZIFISERT og AVSATANISERT. Det ifølge facist-/nazist-/leninist-/stalinist-/terroristlederne i terroriststaten Ruzzland.

Det er stengt for kommentarer.