Muslimsk mann i Uganda tvang kona til å drikke plantegift fordi hun hadde omvendt seg til kristendommen

En 38 år gammel trebarnsmor fra den østlige del av Uganda hadde i all hemmelighet kommet til tro på Kristus tre måneder før hennes muslimske ektemann fant to Bibler i hennes veske. Samme dag, den 21 november, i Bugiri distriktet i landsbyen Matavu, spurte Zubeda Nabirye’s ektemann hvorfor hun hadde to Bibler, den ene på engelsk og den andre på lokalt stammespråk. Han spurte også om hun hadde konvertert til kristendommen. “Jeg svarte da at en venn hadde gitt meg Bibelen og at jeg hadde brukt dem til å sammenligne med det som står skrevet i Koranen og at mennesker selv må kunne bestemme hva de vil tro på. Under konfrontasjonen fortalte kvinnen videre at hun under studiene hadde kommet til tro på kristendommen,” gjengir Morning Star News om hendelsen

Etter at kvinnen hadde sagt dette, ble mannen rasend, og tok opp en kopi av koranen, hvor han siterte fra surer i muslimenes “hellige” bok som forteller at det er greit for mannen å slå kona dersom hun er ulydig, og etter å ha sitert koranen begynte han å slå meg med knytteneven og en kjepp, for deretter å tvinge i henne til å drikke plantevernmiddel. Hun forteller videre at hun prøvde å la være å svelge, men han tvang det i henne mens han prøvde å kvele henne og slå henne med kjeppen på låret. Han påførte henne også skader på brystet og nakken, skriver Morning Star videre. På grunn av Corona-situasjonen i Uganda var de tre barna ikke hjemme, men på besøk hos besteforeldrene. Under mishandlingen mistet hun bevistheten og da hun våknet opp igjen var det flere naboer som forsøkte å hjelpe henne. I følge naboer hadde de hørt skriking og gråt fra Nabirye’s hjem, og de fant henne svært forkommen og mishandlet nær noen banantrær nær hennes hjem. “Hun kastet opp og det var blod over hele kroppen. Hun ble så fraktet til et sykehus i nærheten,” forteller naboer til Morning Star News. Mannen hadde etterlatt henne for å dø, men mislykkes. Av frykt for å eskalere situasjonen har kvinnen ennå ikke politianmeldt ektemannen og etter at hun ble skrevet ut fra sykehuset, skal hun ha gått i dekning hos en kristen pastor på hemmelig adresse. Hennes tre barn, på 9,13 og 16 år skal ennå være hos hennes svigerforeldre,” melder nettstedet som er opptatt av å være en røst for forfulgte kristne.

 

Én tanke om “Muslimsk mann i Uganda tvang kona til å drikke plantegift fordi hun hadde omvendt seg til kristendommen

  1. 300 kidnappede skolegutter, kidnappet av Boko Haram i Nigeria. De er nå satt fri. Takk til Den Allmektige Gud for at foreldrene får barna sine hjem. Bønn Til Gud om at Han må endre medlemmene til Boko Haram fra å utføre terrorvirksomhet.

Det er stengt for kommentarer.